Teun stuurde de hele nacht dronken sms’jes en nu heeft hij de panda gered

WNF ontving duizenden berichtjes met ‘PANDA AAN’

Teun Jaspers uit Enschede keek zaterdagmiddag vreemd op toen de directeur van het Wereld Natuur Fonds en de Chinese ambassadeur voor de deur stonden met een reusachtige taart in de vorm van een panda. Zonder het zelf te beseffen bleek de 26-jarige student bestuurskunde de nacht daarvoor de reuzenpanda te hebben gered.

Teun was na een avondje in de kroeg dronken thuisgekomen. Hij probeert zich te herinneren wat er vervolgens gebeurde: “Ik weet nog dat ik besloot een ei te bakken en nog wat tv te gaan kijken. Waarschijnlijk heb ik toen een reclame van het Wereld Natuur Fonds gezien of iets anders met een panda.”

De feiten wijzen inderdaad in die richting. Teun stuurde vrijdagnacht duizenden sms’jes naar het WNF. In zo’n tachtig procent van die berichtjes was de tekst ‘PANDA AAN’ te lezen. “Die sms’jes leverden ons drie euro per stuk op en daar zijn wij en de panda’s hem ontzettend dankbaar voor”, glundert WNF-directeur Johan van de Gronden. “Dankzij Teuns donatie kunnen we een veelbelovend nieuw fokprogramma financieren.”

Het is niet voor het eerst dat het alcoholgebruik van Teun van grote invloed is op de biodiversiteit. In 2010 redde hij met zijn duim het Amazonegebied. Hij kan er wel om lachen: “Ik was al ereburger van Brazilië en nu is er een babypanda die Xiao Teun heet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vraag mij af of Teun niet beter iets van een stukje ductape om z’n telefoon kan doen want na duizenden-en-één sms’jes hou je geen duimnagel om aan je gat te krabben meer over.

Reageer
gravatar

Het is een kippenvelervaring een toekomstige topambtenaar/politicus, in volslagen dronkenschap, wondere werken te zien verrichten De huidige generatie regenten ziet kans onderklassen compleet weg te bezuinigen via voedselprijzen en ziektekostenpremies die jaarlijks omhoog en toeslagen die jaarlijks omlaag gaan. Maar goddank is er nog wel 160 miljoen voor twee Rembrandts die bij de allerrijkste familie ter wereld in een slaapkamer hingen. First things first; dát is nu democratie!

Reageer
gravatar

Altijd lachen toch Gerard? Waar is Jeroen van der Boom? Misschien kunnen we hem weer een pandapak laten dragen en dan achtergelaten in Artis! Dat was vorige keer ook zo’n succes toen de verzorgers achter hem aanzaten en met een verdovingspijl Jeroen verdoofd hadden! Lachen en gieren!

gravatar

ik denk dat jij op de eerste plek komt, achterlijke gladiool! ik wist dat er zielige mensen bestonden, maar jij groeit er wel erg bovenuit. Ik weet het niet, maar ookal heb je misschien een iq van 130 ofzo, ik denk dat je maar 20% gebruikt ofzo!

gravatar

U als bioloog kan het weten.
En inderdaad als er een beest al uitgestorven had moeten zijn, dan is het die eigenwijze Panda wel. Maar van één plant willen eten, niet willen voortplanten, en ga zo nog maar even door.
Ze zijn zelf duidelijk genoeg geweest, ze hebben er geen zin meer in.
Maar nee hoor, Teun moet en zal nog even tegen de uitdrukkelijke wil van de panda zelf ingaan, tezamen met die goedbetaalde WNF-bestuurders natuurlijk.

gravatar

Volgens mij is Teun gewoon met zijn hoofd op het toetsenbordje van zijn telefoon in slaap gevallen. Dat zou ook de typfouten in de andere 20% van de SMSjes verklaren.

Is het eitje nog gelukt?

Reageer