Steeds meer kinderen gaan op Formule 1

Max Verstappen inspireert jeugd

Kinderen tussen de zes en acht jaar gaan steeds vaker op Formule 1. Mede door de successen van autocoureur Max-Verstappen was de sport afgelopen jaar populairder dan hockey en judo. Volgens de Nationale Formule 1 Bond is er sprake van een Max-effect.

Voor veel ouders is de contributie erg hoog. Vader Huub Dijkstra heeft zijn zoon Milan voor een harde keuze gesteld: “Het is óf gitaarles of Formule 1, maar niet allebei.” Voor Milan was de keuze snel gemaakt.

Dijkstra: ”Ik moet elke zaterdag voor dag en dauw op om Milan naar het circuit van Bahrein te brengen. En dan op woensdagavond nog heen en weer naar Monaco. Maar dat heb je voor je kind over. Hij heeft echt talent.”

Ook moeder Jenneke Dijkstra steunt de hobby van Milan: “Sport is gezond, je bent lekker bezig in de buitenlucht en je leert hoe je moet samenwerken met anderen. Uiteindelijk word je daar socialer van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Valkenburg, strategisch gelegen t.o.v Francorchamps, Zolder, Nürnburg en Hockenheim en Zandvoort wordt nagedacht over de vestiging van een bandencentrale

Reageer
gravatar

Enig, ik weet zeker dat Igor Terlita en Bart Sas ook Talent hebben, Gefeliciteerd Max Verstappen, Wij zijn allemaal apetrots op je, als je het maar weet. Groetjes ook aan Douwe Bob zijn we ook Beretrots op niet waar <3 🙂

Reageer
gravatar

Jan Lammers heeft tenminste nog eens de 24 uur van Le Mans gewonnen, in een Jaguar. Jos verstappen heeft alle grindbakken van alle circuits over de hele wereld op weg-gedrag beproefd, op slicks van Pirelli, Goodyear en Vredestein. Jos verstappen was een héle grote in zijn tijd; zijn remsporen vallen nu nóg onder monumentenzorg. Samen met die van Nicky Lauda en James Hunt.

gravatar

Er zijn al virtuele GP-spelen in aanmaak waar bij reeds in prenatal stadium de CITO-score en de stuurvastheid van embryo’s wordt getest. Sommigen zullen een F-1 belofte zijn voor de toekomst, anderen het niet verder brengen dan taxi-chauffeur of chauffeur van een vluchtauto, maar voor allen zal het stuur rond zijn en passend in het geboortekanaal.

Reageer
gravatar

De life-cycle van computergames is kort, de electronisch vermaaksindustrie komt met nieuwe ideeën. Er worden nu al virtueel Verstappen-G.P.’s verreden in huiskamers. Het wachten is nu op levensechte Ayrton Senna-crashes, RPG-games met shooters van I.S. en bomvesten in Europese steden. Er wordt in reallife en realtime aan gewerkt kan ik u verzekeren. Binnenkort in dit theater.

Reageer
gravatar

Dag Waarde, ik bedoel te zeggen dat de redactie zelf op Formule 1 wil, en daar een empirische waarheid bij bedenkt.

Moet u derhalve bekend voorkomen

gravatar

en ze leren natuurlijk ook goed rekenen tijdens de kwalificaties! Ik hoop wel dat ze veiligheidsbanden neerleggen in de bochten, terugkomen met geschaafde knietjes na elk missertje is natuurlijk niet aanvaardbaar.

Reageer
gravatar

Wel een ironisch stukje, want je kan daadwerkelijk ook gaan karten als sport, en er kunnen ook daadwerkelijk door de populariteit van Max Verstappen meer kinderen gaan karten als sport.

Reageer
gravatar

karten en dan met name mario kart is anders behoorlijk vrouwonvriendelijk dat wil je kleine kinderen toch niet meegeven als voorbeeld ik zie hier de ironie niet van in hoor naomi

gravatar

Voor de vrouwen zijn er de dwijlauto’s nog. Als man moet je toch wel normaal door kunnen rijden op een schone baan. Maar dan moeten ze natuurlijk niet de stalorders kunnen negeren

gravatar

Net alsof ouders allemaal een miljoen over hebben om zoon sport te ondersteunen… die kart wagentjes kosten net zoveel als een behoorlijke nieuwe wagen…

gravatar

De vraag is nog even als wat Milan precies meedoet. Dat dat niet als coureur zal zijn snappen we allemaal. Maar hoe dan wel? Je wilt zo’n jochie toch niet zelf met rollende ledemaatjes over de baan zien snellen? Ouders hebben soms van die overspannen mph-verwachtingen van hun kinderen. Ik word daar weleens verdrietig van.

Reageer
gravatar

Ik heb hier eigenlijk geen zin meer in..
Ik doe een poging..

Licht in elkaars ogen laten zien gaat verder als een laser

Dat geldt ook voor jou Corrie (vH)

Sinisch, sarcastisch of eerlijk. Het kan tegelijk en dat heeft meer als met de PVV te maken. Dat heet mens zijn.

gravatar

Hoi Benny,

Man oh man, je moet het niet zo persoonlijk opnemen, dat leidt nergens toe. Hou er rekening mee dat De Speld maar een satirische website is. Niets meer en niets minder.

De mensen die De Speld lezen zijn verstandig genoeg om hun eigen oordeel te vormen.

De Speld en de scribenten hebben geen enkele invloed op de wereldproblemen. Hou dat in gedachte. De brei-club ‘Breien voor vrede’ heeft meer invloed.

Het maakt niets uit.

Corrie.