De uitblinkers in Vak K

Wie bleef er wakker tijdens de Algemene Beschouwingen?

De Algemene Beschouwingen zitten er weer op. Veel is al geschreven over de prestaties van de diverse fractievoorzitters en premier Rutte. Maar hoe deden de andere bewindspersonen in Vak K het? Wie blonken er uit en wie zakten er door het ijs? Een analyse.

De absolute winnaar: Martin van Rijn
De staatssecretaris van Volksgezondheid ligt in de Kamer vaak onder vuur, maar haalde zonder enig probleem het einde van het debat. Van Rijn zat soeverein in zijn stoel, luisterde aandachtig en maakte af en toe een grapje. Toen Geert Wilders zijn oproep deed om in verzet te komen tegen asielzoekerscentra, stuurde Van Rijn een belangrijke e-mail aan de DG van zijn ministerie. Kalm en zakelijk: compliment!

De automatische piloot: Melanie Schultz van Haegen
Natuurlijk, de minister van Infrastructuur en Milieu maakte geen grote fouten. Haar bijdrage aan het debat was degelijk. Dat is tegelijkertijd het probleem: voor een minister van haar statuur was ze te onopvallend. Schultz van Haegen haalde level 322 bij Candy Crush, maar had ook een aantal liefdevolle appjes naar haar echtgenoot kunnen sturen. Volgend jaar verwachten we meer!

De teleurstelling: Bert Koenders
De minister van Buitenlandse Zaken had een bad hair day. Dat probeerde hij vilein te maskeren door een strategische positie buiten beeld te kiezen, maar uiteindelijk kon zijn warrige kapsel de Kamer niet ontgaan. Koenders had duidelijk niet de juiste kapper gekozen voor zo’n belangrijk debat. Wat dat betreft kan hij een voorbeeld nemen aan Stef Blok!

De grote belofte: Henk Kamp
Het was nog niet perfect, maar de minister van Economische Zaken liet zien over veel talent te beschikken. Hij tikte liefst 37 kopjes koffie weg. Chapeau!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij nadere beschouwing van de foto bij dit artikel, valt mij op dat (v.l.n.r.) Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Mark Rutte vergeefs trachtten middels lichaamstaal de illusie te wekken dat men wakker is. De rij daarachter met v.l.n.r. Ard v.d. Steur, Lilian Ploumen, Edith Schippers en Ronald Plasterk communiceert nonverbaal dat het hen geen moer interesseert en de rij staatssecretarissen (m/v) achterin waant zich onzichtbaar voor volk en cc- en tv-camera’s. Nederland, de politiek waakt over u.

Reageer
gravatar

Sander Dekker is dé coming man van de VVD, hij heeft de afgelopen twee dagen uiterst succesvol backbencher gespeeld (zie foto) en hij moet op die positie naast Sharon Dijksma multiple orgasmes hebben ervaren, net zoals al onze vrouwelijke ministers en staatssecretarissen op hun vibrerende stoelen. Een glansrol was er voor Ard v.d. Steur die oogde alsof hij een enorme lading kaviaar met zich zeulde.
Matchwinner was Mark Rutte die aantoonde dat je
-met woorden- álles passend kunt maken

Reageer
gravatar

Na de opsomming van Wilders in welke plaatsen in het land de nieuwe azc’s te verwachten zijn, zat iedereen behalve Van Rijn uitdrukkingsloos te kijken alsof ze schaapjes aan het tellen waren.

Na afloop constaterende dat hij de enige was die heeft op zitten letten, en concludeerde dat dit wel een ernstige afwijking moest zijn, heeft de Staatssecretaris middels zijn IPad een PGB voor zichzelf aangevraagd.

Reageer
gravatar

wat een onzin zeg, gewoon de Haagse politiek gaan beschrijven als een voetbalwedstrijd! Het gaat hier wel om het bestuur van ons land. ik had van de Nederlandse pers toch wel iets meer respect verwacht. Walgelijk!

Reageer
gravatar

Daar ben ik het niet mee eens Agent Bertus, dan wordt het al snel een aanfluiting.

@Antoinette, ben blij dat de Speld er zo boven op zit, de overige Nederlandse pers had het vooral over de inhoud van het debat. Als of men daarop zit te wachten

gravatar

Toch wel triest dat het enige wat er van vak K tijdens de Algemene Beschouwingen te vermelden is wie wakker bleef.

Ze geven er niets om dat de volkswijken er een nieuw probleem bij krijgen. Je hebt er al de Marokkaanse, de Turkse en de Oost Europese maffia. De nieuwe clan wordt de Syrische maffia.

De enige die met een daadkrachtige oplossing komt over de tsunami van ‘vluchtelingen’ c.q. ‘gelukzoekers’ is de oppositie.

Dat is meneer Wilders van de PVV.

Corrie.

Reageer
gravatar

Meneer Wilders wil hekken om ons land en prikkeldraad.

Dat noemen we concentratiekampen.

Weet je wel wat dat is Corrie ??

gravatar

@realist Dan kunnen we beter hekken en prikkeldraad om syrie zetten, in de trand van “houw ju rotsoi bijjuh”.

Dat zou serieus een oplossing zijn, syrie heeft een relatief korte grens.

gravatar

@Realist.

Gelukkig is jouw realistische wereld niet de mijne. Voor het akkoord van Schengen hadden we grensbewaking, grensovergangen en grenspolitie. Een systeem dat al eeuwenoud oud is.

Om dit systeem te vergelijken met die van een concentratiekamp? Weet je wel wat dat is Realist?

Bij deze doe ik een plaatsvervangend excuus aan onze Joodse vrienden die in een concentratiekamp hebben geschreven.

Het zijn Linkse Gekkies die zoiets beweren.

Corrie.

gravatar

De zin: Bij deze doe ik een plaatsvervangend excuus aan onze Joodse vrienden die in een concentratiekamp hebben geschreven. moet zijn: Bij deze doe ik een plaatsvervangend excuus aan onze Joodse vrienden die in een concentratiekamp hebben gezeten.

gravatar

O ja, ik vergeet dat steeds. Marokkanen, Turken, Oost-Europeanen en nu ook Syriërs zijn fout, Joden zijn prima.

Het blijft ingewikkeld, dat Haags-Limburgse fascisme.

gravatar

corrie misschien moet je toch eens iets anders lezen dan de telegraaf want het hele idee van hekken en dergelijke bij de grens is pas bedacht tijdens de eerste wereldoorlog daarvoor was het vrijheid blijheid net als bij flower power

gravatar

Zeik niet over concentratiekampen.
In de afgelopen twee millennia zijn joden door alle Europese Corries uitgekotst, verjaagd en vermoord, van Spanje via Rusland, Polen en Oekraïne tot Duitsland.
Alleen in SS-Duitsland werd dat industrieel aangepakt, verder was het gewoon een kwestie van slaan en steken door boeren en burgertrutten.

Onder de ‘joden’ is een kleine onhandelbare club godsdienstfanaten. Het assimilatieprobleem van hen versterkt het acceptatieprobleem van deze vluchtelingen.

gravatar

Mis Corrie

Het constateren van een probleem binnen een groepering betekent nog niet dat je xenofoob, rascistisch of antisemitisch bent.

Dat ben je pas als je dit vervolgens gaat generaliseren en het van toepassing verklaart voor hele groep. Zoals in ultieme vorm door de vroege christenen als Markus en Mattheus geïnstitutionaliseerd is in een heilig verklaard boek. Uit de Mattheus Passion:
Da antwortete das ganze Volk und sprach: Sein Blut komme über uns und unsere Kinder.

gravatar

In het vak van de oppositie viel meneer poederpruik weer eens op door z’n geblaat over vluchtelingentsunami’s. Zonder daarvoor overigens een échte oplossing aan te dragen, want iedereen (behalve Corrie dan) weet dat het sluiten van de grenzen niet werkt…..

Reageer
gravatar

Opvallend is dat de getoonde bewindslieden allen goed tot redelijk in het haar zitten.
Kale en kalende mannen kunnen zich daardoor slecht vertegenwoordigd voelen, al is Asscher een aanstormend talent.
Een betere afspiegeling van de nederlandse bevolking in dat opzicht lijkt mij zeer aan te bevelen !

Reageer