Orbán: vluchtelingen vormen bedreiging voor fascistoïde identiteit Hongarije

‘Asielzoekers brengen tolerantie en persvrijheid’

Premier Viktor Orbán heeft de grenzen van Hongarije gesloten voor vluchtelingen. Volgens de Hongaarse leider vormt de stroom asielzoekers een bedreiging voor de fascistoïde identiteit van zijn regime.

“Veel van deze mensen willen niets liever dan in vrede samenleven met mensen uit verschillende bevolkingsgroepen”, verklaarde Orbán op de Hongaarse staatsomroep. “Dat is niet hoe wij in Hongarije met elkaar omgaan. Het discrimineren van Roma en andere minderheden is de hoeksteen van de Hongaarse identiteit.”

Orbán wees erop dat er zich onder de vluchtelingen veel activisten bevinden die zich in eigen land hebben ingezet voor een meerpartijenstelsel of de persvrijheid. “Stel je voor dat die verderfelijke ideeën hier voet aan de grond krijgen. Dan kunnen we mijn paranoïde schijndemocratie wel opdoeken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dat terwijl de Hongaren in 1956 zelf massaal op de vlucht sloegen. Tientallen hebben we er bij ons thuis over de vloer gehad. Imre, Lajos, Zoltan, nog zie ik ze aankomen. Niks hadden ze meer, de arme stakkers. Maar het was beregezellig.

Reageer
gravatar

Maar die zijn wel gewoon geintegreert, op hun naam na merk jij geen verschil met Nederlanders. Zei waren blij met al wat ze kregen, deze niet, broodjes flikkeren ze weg die ze in hongarije krijgen. Die lui willen niet in Hongarije wonen, dat is niet goed genoeg voor ze, dus dar verplicht opnemen gaat ook niet werken. Ik woon met veel genoegen in Hongarije, en dat bevalt prima, maar dit land heeft niet de middelen om dit op te lossen, kan amper de schamele pemsioentjes etc van eigen volk betalen.

gravatar

Hongarije moet, of het wil of niet, ook vluchtelingen opnemen.
Een simpele oplossing is er niet, en lieverkoekjes worden er niet gebakken.

Mooie klus voor de vluchtelingen is het afbreken van het 4m. hoge hek.

De eerste ploeg vluchtelingen staat overigens klaar om met Freek de Jonge de woestijn te gaan bebossen.

gravatar

Natuurlijk was dit wel te voorzien! Kom nou! Het is door velen al tijdenlang voorspeld!

De aanzuigende werking van ons idiote wereldvreemde vluchtelingen ‘beleid’ is hier onder meer verantwoordelijk voor.

Hongarije HOEFT niets. Trouwens, hoe zou zo’n gedwongen opname er voor betrokkenen uitzien?

gravatar

De oorlog in Syrië moet stoppen. Optie twee: opvang in de regio. Dat kost erg veel geld.
Niemand heeft de opkomst van IS in deze mate voorzien. Noch hun militaire overwicht.
Dat is de kern van het probleem, en de vluchtelingenstroom is daarvan het gevolg, waar we niet omheen kunnen, en iets aan moeten doen.
Het je hieraan als land onttrekken en anderen met de lasten opzadelen is asociaal. Wij zeggen hier: zo geet dat net.

gravatar

Het gladprater uit Friesland.

We moeten af van de postkoloniale gedachte dat we de vredespolitie van de wereld zijn. Dat is zo vorig millennium. Het zijn allang onze koloniën niet meer.

Ze maken er zelf een puinhoop van. Daarom mogen ze het zelf opruimen.

We leven in dit millennium in een ‘dog eat dog’ wereld.

Accepteer dat maar. Wordt wakker!

Corrie.

gravatar

Hé Corrie, over glad praten gesproken.
In Den Haag maken ze er toch ook een zootje van?! En laat de rest van Nederland jullie dan maar in het duinzand zakken? Welnee!
En dat terwijl de zwart met witte vlaggen vrolijk wapperen in jullie schilderswijkje. Zou je daar niet eens willen beginnen met opruimen? Ik zie het je nog niet doen, laf PVV-ertje!

gravatar

Beter een Orbán dan onze zwakke EU kontlikkers die ons land versjacheren!

En wij maar juichen voor onze politici die het hele probleem uit onkunde en onwil niet hebben zien aankomen en er ook geen echt goed antwoord op hebben.

Schande!

Reageer
gravatar

Precies, liever een sterke leider dan dat politieke geneuzel! En als mensen dat niet (willen) begrijpen, nou dan moeten die voor het algemeen belang maar even kort gehouden worden.

De grens openzetten voor volksverraders uit andere landen zou inderdaad een onduidelijke boodschap kunnen zenden naar onruststokers in eigen land.

gravatar

Maar Schickert, volgens mij zou je wel willen dat de EU je kont likt. Wie heeft daarvoor je voorkeur ? Dijsselbloem, Timmermans of toch liever die oude doorleefde rasptong van Juncker ? Spreek je uit en misschien komt je wens in vervulling, want de EU is er voor u !

gravatar

Het is niet ‘leuk’, of makkelijk of wenselijk. Toch is het de realiteit, die overigens niet, door niemand, in deze mate te voorzien was. Politici hebben geen glazen bol.
Boos zijn help niet.

gravatar

Is het niet een beetje overdreven van premier Orbán?

Het is toch algemeen bekend dat onder de ‘vluchtelingen’ genoeg mensen tussen zitten die zijn gelieerd aan ISIS. Deze lui kun je toch wel omschrijven als fascistoïde.

Deze ‘vluchtelingen’ kunnen met gerust hart een tussenstop in Hongarije nemen. Kunnen ze daar nog wat ervaring opdoen zodat ze in West Europa efficiënt hun geliefde bezigheid, het onthoofden van mensen, kunnen bezigen.

Corrie.

Reageer