lightning116 / Youtube.com

Ik speelde Mario Kart met de prinses en ik begrijp nu hoe zwaar vrouwen het hebben

'Mario gooide bananen naar me'

Ik heb me nooit gerealiseerd hoe zwaar vrouwen het hebben in de hedendaagse maatschappij. Tot ik de prinses koos bij Mario Kart, en ervoer hoe vrouwen nog altijd worden benadeeld. Alleen al tijdens het rijden van de Special Cup werd ik 108 keer onheus bejegend.

Het begon al vlak na de eerste bocht van DK’s Jungle Parkway. Mario gooide bananen naar me en ik belandde in een slip. Daarmee liep ik meteen een achterstand op, die heb ik de hele rit niet meer in kunnen halen. Dan krijg je vlak voor de finish nog een raket en dan word je zevende, maar daar heb je als vrouw natuurlijk helemaal niets aan.

Het bleef niet bij het gooien van bananen. Ik zal geen namen noemen, maar een aap reed de hele tijd tegen me aan. Op die manier werd niet alleen mijn race verstoord, maar het gaf me ook een gevoel van onveiligheid. Ik heb me dat nooit gerealiseerd, dat je als vrouw nog zo op je hoede moet zijn op Rainbow Road. Het was verschrikkelijk.

Het ergste is misschien wel dat ik aan het einde van de Special Cup met lege handen stond. Ik werd achtste, ronduit beschamend. Dat heeft niets met mijn racekwaliteiten te maken. Ik heb vaak genoeg aan kop gereden, maar dan kreeg ik telkens een blauw schild op me geworpen. Dan word je gewoon expres tegengewerkt, dan is er sprake van een glazen plafond. Het old boys network van Mario, Luigi en Toad wuift dat soort aantijgingen altijd van tafel, maar ik heb nu zelf de waarheid gezien zoals die is: walgelijk.

Het was schokkend om te ervaren hoe je als vrouw wordt bejegend in de publieke ruimte. Het verbaast me dat we dit als samenleving laten gebeuren. Je moet in Mario Kart gewoon de prinses kunnen kiezen zonder in iedere bocht lastiggevallen en tegengewerkt te worden.

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Moeten ze niet ondertussen Donkey Kong een andere kleur geven? Hij heeft een donkere huidskleur en dat is racistisch! Straks denkt iedereen dat alle zwarte mensen gelanceerd worden in tonnen en bananen eet.

Reageer
gravatar

ik ken dat Mario spel niet, maar wat ik mij afvraag, is dat Old boys netwerk een beetje te vergelijken met de harde kern hier? zeg maar de KKK van de Speld (Klets Kousen Klan), zij die ongewenste reaguurders of anders denkende, op niet mis te verstane wijze hier van de site werken?

Reageer
gravatar

Beste Ab,

De sociëteit van oude Heren ten burele van De Speld hecht eraan de harde kern zo lang als mogelijk is in een houtgreep bij de famielje te houden.

Men hengelt daarom dagelijks -en nog steeds- naar een teken van genegenheid, en om even lekker bij te ketsen in de duinen.

Ondanks dat een enkeling hier anders doet vermoeden, is het nog steeds niet tot een gezellige samenkomst aldaar gekomen.

Het eerder aan u gedane advies om rustig door te kuieren is daarom zo slecht nog niet.

gravatar

In esto momento- is “Vaya con Dios, Tom” hier meer op zijn plaats? Bij topman Tom wreekt zich het gebrek dat bij onze man Verstappen ook meespeelt: goed materiëel, technische ondersteuning en intellgente ploegleiders en knechten. Elke keer wordt-ie uit de koers gehaald voor zo’n lulverhaal voor tv over het gebruik van Alpécin shampoo. Niet omdat die toevallig sponsor is, maar waarom dan wél eigenlijk? Zinloze verspilling van kostbare klassementsseconden.

gravatar

Vanwege prikoog-problemen bij het lezen van een lange tekst heb ik alleen het zinnetje: ‘Het was schokkend om te ervaren hoe je als vrouw wordt bejegend in de publieke ruimte’ gelezen.

Dat klopt.

Corrie.

Reageer
gravatar

Kom op Corrie! Je moet je niet zo aanstellen. Je weet zelf ook wel dat je op een paar zuurpruimen na erg geliefd bent op deze forumsite. Al die likes die je altijd krijgt moet toch stimulerend voor je zijn. Toch?

gravatar

Laten we niet vergeten hoe dit ooit begonnen is.
De columniste zat zelf meerdere (!) keren gevangen. Daarbij heeft ondergetekende evenzoveel het leven gewaagd (en talloze malen verloren) om haar weer te bevrijden. Enige dankbaarheid zou zeker op zijn plaats zijn.
Het is nou ook weer niet zo dat het goud onderweg voor het oprapen lag…

Reageer
gravatar

Hem overlijden is het op een nette manier – en ik ben een heel net iemand – zeggen dat ik hem helaas moest afmaken, ruimen, liquideren, ombrengen, kapotmaken, killen, koud maken, mollen, naar de andere wereld helpen, omleggen, slachten, vellen, vermoorden.

Ik heb daar ontzettend veel spijt van maar hij verdiende het en ik zou het zo weer doen.

gravatar

Zeg Sars, gaat het alweer een beetje? De eerste 6 reacties bestaan uit 3 herhalingen van jouw hartekreet, je bent de beste, meest productieve, vakkenvuller van de laatste maanden. En dat met gretige instemming van de redactie. Maar is een drievoudige herhaling van jouw hartekreet niet een beetje veel en ook nog zo identiek verwoord? Wat denk je zelf: een vlaag van vroege dementie, een over-fixatie op CvH of gewoon kontlikken bij de redactie?