Massa’s mensen bewonderen adembenemend Utrecht Centraal

‘Dit is zo mooi, ik blijf hier voorlopig’

Op Utrecht Centraal zijn duizenden mensen bijeen gekomen om het vernieuwde station te bewonderen. De architectuurliefhebbers genieten gezamenlijk van de adembenemende pracht van het spoorwegknooppunt.

Grootste trekpleister is de centrale stationshal, waar de alomtegenwoordige lichtinval de buitenwereld doet verschrompelen. Maar ook het markante golvende dak ontroert en inspireert.

De 34-jarige Ferry is helemaal verkocht. Hij overweegt een dagje extra vast te plakken aan zijn stationsbezoek. “De esthetiek hier is zó ravissant dat je hier niet zomaar weg komt in één dag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn zelfs al mensen gesignaleerd met kleine kinderen; hetgeen toch een waagstuk is met al die loslopende mensenhandelaren, op zoek naar retourvracht naar Libië en Syrië. Je kind zal maar zoekraken in die immense hal, vóór je het weet ben je als ouder wanhopig “Looking for Nemo”

Reageer
gravatar

Vreemd dat niemand hierboven vertelt wat je ziet. Want dat is best bijzonder.

Je ziet wekelijks iets nieuws. Nieuwe toegang, nieuwe hoekjes met de winkels die je nog kent van Rotterdam CS, nieuwe tunneltjes, trappen, doorgangetjes, afsluitingen opstoppingen en weer nieuwe vergezichten op bouwputten. Als omschrijving denk ik aan een fluïdum van frisse zakelijkheid, warm postmodernisme en improvatorische belegeringsbouw opgezt in een complex van chaos.

Vluchtelingen voelen zich direct…

Reageer
gravatar

Ja ik voel wat je zegt Bas! Het ravissant fluïde character van dit levend sociaal experiment is opzienbarend, en inderdaad in veel opzichten vertrouwd terrein voor vluchtelingen.

gravatar

Bij alle lovende woorden is de 2015-bonus voor de NS en ProRail ceo’s weer veilig gesteld. Of treinen op tijd rijden, who cares? Er is genoeg commercie-aanbod om je niet te vervelen. En tijdens het wachten staat men droog onder moeder NS’s paraplu, nietwaar? Of
niet waar? We gaan het zien in deze mega-vissenkom.

Reageer
gravatar

Prima natuurlijk, al die architectuur-groupies, maar wel stom dat ze allemaal hun telefoon moesten opladen; dat trok de electriciteitscentrale niet en dan vallen ook de treinen uit. zo kom ik nooit meer in Meppel!

Reageer
gravatar

Zelf ben ik vooral onder de indruk van de verkeersregelaars rond het station.

Zij hebben inmiddels geaccepteerd dat de vaste bezoekers te fiets en te voet hen negeren, maar blijven zich desondanks leuk kleden en hebben altijd een glimlach voor je paraat!

Het beetje obstructie van de normale verkeersstroom dat zij veroorzaken neem je dan voor lief.

Reageer
gravatar

Ik heb weleens gelezen dat Amsterdam het hart, Den Haag het hoofd en Utrecht de zonnevlecht is van Nederland: Hoog Catharijne is het enige wat ik er ken, shoppen.

Reageer
gravatar

Ik heb op zich niks tegen treinreizigers, maar laat ze de opvang buiten de stad regelen. Mijn dochter fietst er regelmatig langs en word voordurend geconfronteerd met geërgerde blikken van NS vluchtelingen.

Vaak zijn treinreizigers behoorlijk getraumatiseerd dus een gevaar voor onze stad. Jammer dat men dit vaak pas inziet als het misgaat.

Reageer
gravatar

Ik ben ter plaatse. Vooral de nieuwe informatieborden genieten grote populariteit. Maar ook de perrons onder het nieuwe station worden goed bezocht.

Reageer
gravatar

Opmerkelijk is dat de meeste Utrechters er zelf maar heel weinig aandacht aan besteden.

Zelf heb ik veel meer tijd besteed aan het nieuwe station van Rotterdam.

Reageer
gravatar

Laten al die mensen daar blijven wonen en met de NS afspreken dat er helemaal geen treinen meer langskomen. Geeft veel te veel herrie en dat stoort het genieten !

Reageer
gravatar

Iets met weekend en bootje varen.
Oh nee ik ben helemaal verkocht aan de architectuur.
Ik denk dat ik maar geen bootje ga varen in Amsterdam. Nee Utrecht Centraal is toch écht veel om je tijd te besteden

Reageer
gravatar

Die verplicht vrijwillige participatie heeft merkwaardige bijwerkingen in de rechter hersenhelften. Is wellicht toch verstandig even in de bijsluiter te gaan vermelden zich vooral niet in massa’s te begeven noch met het openbaar vervoer te reizen.

Reageer
gravatar

Indrukwekkend, alle emoties daar. Vooral de woede van de aanwezigen, die denk ik vooral gericht is op waarom men het zo lang met de vorige stationshal moest doen in plaats van met deze hal. Of de wanhoop waarom men niet zulke mooie architectuur thuis heeft.

Reageer
gravatar

Ik begreep dat Utrecht CS verplaatst wordt naar Budel of Ter Apel.
Meppel wordt nog als optie overwogen.

Daar ben je pas klaar mee.