Naar IS overgelopen Kamerlid weigert zetel op te geven

Coalitie raakt meerderheid kwijt

Het Tweede Kamerlid van de VVD dat woensdag is overgelopen naar de Islamitische Staat weigert zijn zetel op te geven. Hierdoor is de coalitie haar meerderheid in de Tweede Kamer kwijt.

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD is woedend: “Dit is je reinste kiezersbedrog. Als je als Kamerlid wilt overlopen naar de Islamitische Staat, dan moet je dat natuurlijk zelf weten. Maar wees dan wel zo fatsoenlijk om je zetel terug te geven. Deze persoon is dankzij de VVD in de Kamer gekomen.”

Kamerleden die overlopen naar strijdende partijen in het Midden-Oosten zijn al langer controversieel, omdat zij consequent aan het pluche blijven kleven. Eerder stapte Johan Houwers al over van de VVD naar Al-Nusra en verruilden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk de PvdA voor de Koerdische PKK. Voormalig 50Plus-Kamerlid Norbert Klein begon een eigen terreurbeweging voor ouderen in Jemen.

De VVD heeft nog niet bekendgemaakt om welk Kamerlid het gaat. Volgens ingewijden betreft het de woordvoerder staatsrecht. Het is nog onduidelijk hoe hij vanuit Raqqa zijn parlementaire taken wil gaan vervullen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig zijn we nu wat toleranter tegen andersdenkenden geworden. Daar hebben onze ouders voor gevochten, die van mij aan Duitse zijde en hebben dat wrang genoeg pas na de oorlog met de dood moeten bekopen. Zo oneerlijk en veel te jong allemaal maar ze gingen met weldoorvoede koppen en hadden 5 jaren een hoop lol gehad, kan je van die zuurpruimen die hier tulpenbollen zaten te knabbelen niet zeggen 🙂

gravatar

Ik had nooit gedacht dat iemand die voor ISIS was hier in de kamer mocht zitten, er is iets goed mis met Nederland en de VVD, en dat moet onze toekomst veilig stellen. Men had toch allang moeten zeggen: voor ISIS dan Nederlanderschap kwijt en de kamer uit en nooit meer erin. Ze zijn hier helemaal geschift !!!!!!!!

Reageer
gravatar

Och beste A.J., u zou beter moeten weten.

Er zit niet zoveel verschil tussen hen die onwelgevallig zijn om te hakken of te laten creperen. Daar komt bij dat VVD’ers niet zo principieel zijn in het overlopen naar populistische clubjes.

gravatar

vreselijk dat wij zulke mensen in het parlement moeten dulden ,dit is is toch wel het toppunt,sympathie voor de i s, en dat in onze regering ,kan toch niet ,er uitgooien en geen geld aan verspillen.
Dat moet toch zeker mogelijk zijn,anderen geven er hun leven voor om het te bestrijden,
vast zetten is beter voor die persoon ,voor hij kwaad kan doen.moet toch mogelijk zijn ,

Reageer
gravatar

Men mág van een gemiddeld Tweede Kamerlid of bewindspersoon niet verwachten dat die een toekomstvisie heeft, daartoe ontbreekt iedere aanleg.
Als wij kijken naar de herkomstlanden van deze vluchtelingen en we zien hun onderlinge conflicten met auto- en bermbommen, dan mogen we niet verwachten deze mensen hun levensstijl ingrijpend wijzigen alleen om ons een etiquettair plezier te doen. Moslims hebben opdracht van hun imans kinderrijk te zijn. IS werkt daar al hard aan. Ook via NL-overlopers

Reageer
gravatar

Tjonge, het lijkt wel mijn opvatting uit de jaren ’70 over die vreselijke katholieken, die fokken als konijnen etc, etc.

Ik wist het alleen een stuk beter te verwoorden in ‘Ik heb altijd gelijk’.

gravatar

Hier aan de Oosterschelde worden er steeds oesters e.d. gestroopt door Vietnamezen die van de Mekong rivier komen waar ze van leven, ze zetten hun levensstijl hier voort. Ze spreken Nederlands maar komen uit Duitsland. Amerika had kennelijk een oorlog met Vietnam + Duitsland had een oorlog met Amerika = Duitsland adopteert Vietnamezen. Als je kijkt ben je racist. Het wachten is op de Syrische vluchtelingen die als hoogste aspiratie hebben karate te studeren.

Reageer
gravatar

Oei, dat wordt weer een gang naar de stembus.

Met Rutte, die binnenkort overloopt naar Brussel, de hele P.v.d.A. fractie die over een paar weken campagne komt voeren op het tweezits bankje naast Twan Huys in College Tour, en graag wil komen uitleggen in welke woestijn deze wegloper zijn politieke loopbaan wenst voort te zetten, waarin deze afvallige driftig zoekt naar 71 maagden, zolang Van Miltenburg nog geen nee heeft gezegd.

Maar eerst een Amber Alert.

Reageer
gravatar

tja, dat biedt erg veel perspectieven..zeker in het kader in de ” vluchtelingen”instroom.
Die kan natuurlijk door dit VVDkamerlid worden beinvloed…eigenlijk is het een undercoveroperatie met toestemming van het kabinet, Vluchtelingenwerk en MIVD..
Het zal niet alles zijn zijn maar alle beetjes helpen..

Het CDA zal de volgende keer meestemmen om deze verder uit te breiden met en Pechthold zal voor deze keer de uitbreiding de deelnemers voorzien van zwarte haarverf om minder op te…

Reageer
gravatar

Ow wat zijn we grappig in deze tijden van ellende. Geniet er nog maar van want wanneer de EU naar de klote is en de baarden het voor het zeggen hebben zijn jullie de eerste waar de kop van gaat rollen.

Reageer
gravatar

Wtf is dit nou weer voor vuile landsverrader?! Je gaat toch niet zomaar naar IS met je gezonde verstand? Dan moet je wel ziek in je hoofd zijn! En als kamerlid al helemaal, misselijk word ik ervan. Hij had een voorbeeldfunctie, en dan doet hij dit?! Echt te belachelijk voor woorden gewoon…

Reageer
gravatar

Als er een is die aan kiezersbedrog doe, is het wel die smerige Halve Zoolstra met zijn gelikte koppie, barstensvol leugens en andere politieke onwaarhedne. Die vent moet

Reageer
gravatar

sjezusmina, nog zo’n waardeloze lul die van zijn eigen orginaliteit in slaap valt. Of zit je met je vingers bekneld in het toetsenbord?

man-o-man.

gravatar

Straks schuift Groep IS nog aan in de rij een of meerdere Kamerrestaurants en krijgen wij weer dat gesteggel over halalfood, stapels kamervragen over vleesvrijedagen en de jaarlijkse bbq met of zonder burka waarna weer de nodige visvrije moties zullen volgen, nou bedankt hoor VVD!

Reageer
gravatar

Wat u zegt beste Tjeempie,

Na zo’n vis- en vleesvrije lunch wordt er vervolgens vurig gepleit om het kalifaat op de Veluwe terstond in te voeren, en dient de Europese subsidie op rundvee te worden gebruikt voor de teelt van vijgen, olijven en gierst, omdat er een schreeuwend tekort is bij de broeders in het Midden-Oosten.

En ja, dat allemaal dankzij de faciliteitencommissie binnen de VVD.

‘t Is me wat.

gravatar

Uit betrouwbare bron is eveneens vernomen dat een gebrek aan originaliteit en humor sedert lange tijd nu eenmaal bij jou is geconstateerd, en dat het beter is gewoon je mond te houden.

Dank voor de medewerking.

gravatar

Slap geouwehoer. Een half miljoen Syriërs per jaar naar Duitsland.
Dat zal ze leren met hun prachtige codes, IS, IT, ID, IQ.

Ze zullen nooit meer klagen dat Duitsers fascisten zijn, ze zullen voorgoed spijt hebben dat ze het zelf niet waren.

Reageer
gravatar

Hahaha wat een sukkels zijn wij toch, onze regering is al meer dan 15 jaar aan het knoeien, onder het bewind van de rijken, Bilderberg-groep, dus Shell, Oranjes, Breninckmeijers enzenzenz.
En wij, wij zijn dom en blijven stemmen op vvd, d66, pvda, cda, en blijven lekker met onze dikke reet zitten.
Misschien moeten we eens barbaars gaan doen, zoals de mensen die we binnen halen, anders denkenden de kop eraf slaan, regering omgooien en opkomen voor de hardwerkende Nederlander.Dit land is…

Reageer
gravatar

Ja verdorie, doen we hier een potje cliff-hangen, of maken we onze revolutionaire en reactionaire reacties nog eens netjes af!

Doortypen mannen. Voorwaarts!

gravatar

Wel flauw om je zetel mee te nemen naar Raqqa, maar de overheid heeft toch genoeg geld om een nieuwe stoel te kopen, desnoods bij de Ikea ? Wat een gezeur om niets.

Reageer
gravatar

Kan het hele kabinet niet verplaatst worden naar Raqqa ? En dan ook graag alle fracties in de kamers die dit kabinet steunen.
Dat ruimt lekker op, en als Mark Rutte consequent is, keren ze ook niet meer levend terug.

Reageer
gravatar

Overlopen was toch paspoort kwijt, dat gold ook voor die luchtmacht militair die overliep.
Geen Nederlands paspoort geen volksvertegenwoordiger lijkt mij.
Ik snap het probleem niet of gelden er voor onze politici weer andere regels. Zal wel om een financiële regel zijn. Zou me niets verbazen als we ook z’n salaris gewoon doorbetalen.

Reageer
gravatar

Die gaat natuurlijk (als rechtgeaard VVD-er) z’n centen opstrijken, en vervolgens via dat kutwijf Evi van Lanschot omzetten van geld in vermogen. En bij voldoende vermogen koopt ie heel Raqqa op, en op dát moment moeten wij de boel helemaal plat-nuken!

p.s. Kan dat kamerlid alsjeblieft Corrie meenemen?!

Reageer
gravatar

Guttegut, je mag ook niets meer in dit land.
Nou, van mij mag ie die zetel gewoon houden, daar hadden ze maar rekening mee moeten houden bij de VVD.
Als werknemer houd je toch ook gewoon je lease-wagen als je van baan veranderd … Heel normaal!

Reageer
gravatar

Mmmh, een VVD-er dus:

Volgens mij wil hij stiekem naar de IS om kunst te jatten!
Zijn inkomsten als Kamerlid zijn onvoldoende voor de gemiddelde (frauderende) VVD-er 😉