KNVB stopt met Nederlands voetbalelftal

'Nederland is vooral een atletieknatie'

De KNVB gaat niet verder met het Nederlands mannenvoetbalelftal. Na 110 jaar heeft de voetbalbond besloten de samenwerking te beëindigen. Volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen is er in Nederland onvoldoende draagvlak voor een nationale herenvoetbalploeg.

Van Oostveen noemt de voetbalsport commercieel oninteressant: “Je moet reëel zijn: Nederland is vooral een atletieknatie. Op dat gebied hebben we de laatste weken een rijke historie opgebouwd. Hetzelfde geldt voor wielrennen en windsurfen, maar een echte voetbalcultuur ontbreekt. Iedereen kent Dafne Schippers en Tom Dumoulin, maar van Jaïro Riedewald hebben mensen echt nog nooit gehoord. Natuurlijk hebben we wel een nationaal voetbalverleden, maar daarvoor moet je terug naar de zomer van 2014. Dat is maanden geleden.”

Door te stoppen met de activiteiten van het Nederlands mannenelftal, wil de KNVB meer tijd en geld overhouden voor projecten als het vrouwenvoetbal en de Jupiler League: “Dat is kleinschaliger, dus dat kan prima. Overigens staat het Danny Blind vrij om ‘s avonds een zaaltje te huren en daar met wat jongens een partijtje te doen. We moedigen dat alleen maar aan: sporten is gezond. Maar we gaan niet meer de Amsterdam Arena afhuren voor die ongein.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Belachelijk na zoveel jaren mooi voetbal en op alle EK en WK mee kunnen draaien in kwart finale,halve finale en zelfs finale’s is dit ronduit grote schande om nu te zeggen we stoppen er zeer zeer triest

Reageer
gravatar

gewoon oprotten met die handel daar deze mensen hebben niks met voetbal stellen mensen aan die nog niet een club kunnen leiden terwijl ze over de beste Nederlandse spelers kunnen beschikken maar komen toch iedere keer in Amsterdam uit waarschijnlijk zijn die daar heilig en wat de andere Nederlandse clubs te bieden hebben is niet goed genoeg misschien word het eens tijd dat Ajax voetbal zijn tijd heeft gehad en dat we dit achter ons moeten laten ze kunnen nog niet in Europa mee komen

Reageer
gravatar

Geweldig dit, we gaan niet meer de Amsterdam Arena afhuren voor die ongein, mannen mogen zelf een zaaltje huren en we gaan genieten van vrouwenvoetbal

Reageer
gravatar

Wat een tering debiel , meer mensen kennen Robin van persie en Arjen Robben als dafne schippers , waar slaat het op om te zeggen dat Nederland geen voetbalnatie maar een ateletieknatie is , doe normaal en kijk is om je heen

Reageer
gravatar

Niet mee eens: kijk es om je heen? Nou, en wat zie je dan? Louter kaalslag, ouwe lullen die in hun nadagen jaarlijks nog miljoenen moeten incasseren, liefst bij Turkse voetbalclubs, waar ze (als niet-Moslims) maar nét gedoogd worden zolang ze nog scoren.
En ja, “we” hebben Dafne Schippers, en wat nog meer? Een kapotbezuinigde zorg, subsidies voor miljonairs en massale belastingvlucht. Zie jij nog wat meer? Laat ‘t dan rap ff weten.

gravatar

Het werd eerder aangeroerd in deze kolommen; we moeten alle blanken uit dit elftal verwijderen en een ploeg samenstellen die -namens Suriname- een selectie van 23 frisse atleten in het veld brengt. Vroegere helden als Robben, Van Persie, Sneyder en Cilissen zijn oververzadigde, buikige miljonairs geworden die (sportief) geen deuk meer in een pak boter slaan. Laat Desi Bouterse het roer overnemen van Blind en Ronnie Brunswijck Van Oostveen en kijk waar we dan eindigen.

Reageer
gravatar

Ja , ik vindt dit wel een wijze beslissing !
Dit zijn dé bestuurders , hier is moed voor nodig, er is namelijk een groot verschil tussen opgeven en weten waneer het henoeg is geweest !……
Chapeau !

Reageer
gravatar

Zie het basketball een paar jaar geleden, maar toen was het echt…
Voetbal na een kwart eeuw niet naar EK, Basketball na een kwart eeuw weer wel. Wisseling van de wacht.
Om over na te denken: je kunt niet behoorlijk tegen een bal trappen als je naar je (afschuwelijk gekleurde) schoenen loopt van verbeelding en alleen maar aan geld denkt (zie ook basketball vorig jaar…)

Reageer
gravatar

De KNVB laat weer eens zien hoe goed ze Nederlands voetbal steunen. Niet dus. Nederlandse team mannen redden het jaar in jaar uit om zich te kwalificeren, en de KNVB profiteert financieel enorm. Na al die jaren zit het Nederland tegen, en de KNVB staat als een klein kleuter te janken en te jammeren omdat ze een keertje geen grove winst maken. Je team steun je OOK in slechte tijden jongens…

Reageer
gravatar

De (voetballers) van deze tijd gaan niet meer voor de eer zijn verwende miljonairs denken ook zo het schijnt zal denk ik niet meer veranderen zoals vroeger word het niet meer mannen die het gras opaten nog enig respect voor zichzelf en publiek hadden het is helaas geschiedenis

Reageer
gravatar

De spelers kijken neer op het EK. Ze willen nog alleen maar hun best doen voor het WK. Zie het EK als het bekertoernooi. Daar doet ook niemand zijn best voor. We moeten dus niet stoppen met het nederlands mannenelftal met meedoen met de kwalificatie voor het EK. Zeker nu toch iedereen mag meedoen. Zelf Albanië maakt kans. Ik kan me voorstellen dat de duur betaalde mannen geen zin hebben om dáár tegen te spelen.

Reageer
gravatar

wat een waanzin… altijd de dupe worden omdat het slecht gaat met een sport…. er zijn ook andere sporten waar Nederland ook niet goed in is?! en daar wordt wel mee doorgegaan?! WAT EEN WAANZIN!

Reageer
gravatar

Naast wereldklasse sprint hebben we ook prima darters. Een nieuwe sport ontpopt zich: de 100 meter darts! Variant op hordenlopen, in plaats van over een hekje te springen moet er elke 12 meter een dart op een bord worden gegooid. Lijkt lastig, maar je kunt erop trainen. Als de sport aanslaat, heeft Oranje al een niet te overbruggen voorsprong, en gaan we voor olympisch eremetaal.

Reageer
gravatar

Hahaha al die reacties op een obvious troll Corry….. bahahahhaha white knights wat een triest volk….

Ik zou zeggen doe allemaal niet zo tof wat als de tijd komt EN DIE KOMT !!!!! dan trappen we niet allen de zwartjes er uit MAAR JULLIE OOK !!!

Reageer
gravatar

beste meneer doe niet zo tof eruit dit is een satirische site als u hier anoniem racistisch komt doen moet u dat zelf weten maar op de burelen van de speld is uw ip adres bekend en vanavond staan wij voor uw deur ik drink mijn koffie zwart wellicht dat u daar vast rekening mee kunt houden

gravatar

Willem Holtmans

Doe nou niet zo tof met zje “onze hele straat”
“en die gooien wij” praat is voor je zelf luster.
Jij wij jullie doen helemaal niks zijn jullie te laf voor…. en het enige dat dichtgetimmerd zal worden is die muil van jou !

Reageer
gravatar

Uitermate terecht besluit van KNVB-bobo Bert van Oostveen: decisief, kostenbewust en een begin van inflatie-bestrijding. Relevant idee om het voetballen (op non-commerciële basis) te promoten op plaatselijk niveau.
Dit betekent wel het einde van de mogelijkheid voor moreel en verstandelijk beperkten om inspanningsloos multi-miljonair te worden, maar onze “participatieve maatschappij” biedt nog kansen genoeg om rijk te worden, o.a. drugs, AEX-speculatie, belastingvrije politiek, VVD-fraude.

Reageer
gravatar

U moet. Ze nog kans geven wacht die laatste twee wedstrijden af en ga dan met Danny blind en de rest rond de tafel en. Praat er over .

Ieder verdient een tweede kans ook Nederlands elftal

Reageer
gravatar

Tweede kans? Er worden al ruim honderd jaar wedstrijden georganiseerd. Je zou denken dat ze inmiddels kansen genoeg hebben gehad.

gravatar

Beste K. Enner,
U reageert op Cuijpers neem ik aan?
Niet dat ik Cuijpers ken. Maar ik heet ook niet K. Enners.

(Leuk hè, een like voor jezelf, ook ooit gedaan, voelde heerlijk)

gravatar

Geweldig idee!! Ze hebben jaren de tijd gehad om zichzelf als waardige sportmannen te bewijzen. Wat keer op keer mislukt. Echter zijn het allemaal over het paard getilde egotrippers die piepen om het minste geringste. Laten we meteen voorstellen de salarissen ook te ruilen met de atletiek wereld. Mensen die huh hele leven in de ban van sportprestaties zetten die mogen beloond worden. De jongetjes met een te hoog egogehalte hebben nu wel bewezen dat het geen sportmensen zijn maar zakenlui.

Reageer
gravatar

Gelukkig, als dit tenminste waar is, men hoeft zich niet meer te ergeren aan een stelletje egoisten die alleen maar goed zijn om geld op te strijken wat ze eigenlijk HELEMAAL niet verdienen.

Reageer
gravatar

Werd eens tijd dat er eens GEEN voetbal op TV te zien is. Hadden ze al veel eerder mee moeten stoppen…..EINDELIJK eens een goede beslissing…..

Reageer
gravatar

Best wel flauw en onsportief om met zo’n drasse maatregel op het vertrek van Jack van Gelder te reageren. Je zou denken dat ze daar in Zeist wel geleerd hadden hoe met verlies om te gaan. Kunnen we nu dan ook definitief stoppen met Corrie? En wat gaan we met alle vrijgekomen zendtijd doen?

Reageer
gravatar

Verstandig besluit. Het schijnt dat oranje gekleurde artikelen extra schadelijk voor het milieu zijn, dus dan hebben ook niet zoveel rotzooi en milieuschade. En dan wordt er ook niet zo veel bier gedronken wat ook beter is voor de volksgezondheid, nog los van al die bloeddrukproblemen die voorkomen worden. (zie ook hierboven). Goed zo meneer Van Oostveen, ga zo door!

Reageer
gravatar

Het heeft wat smeergeld gekost, maar wat een zalig vooruitzicht: zomer 2016 zonder oranje-gekte, noch de vrij irritante vorm in de wijken en straten, noch de commerciële, uiterst irritante vorm.
En met voetbal heeft deze gekte niet eens veel te maken, dus hopelijk komt niemand op het idee om het WK synchroon winden laten voor de oranje-ongein te misbruiken.

Reageer
gravatar

God god wat zijn we weer lekker “nederlands” gaat het een keer niet naar wens krijg je dit! Knvb opdoeken is ook optie? Volgens mij staat er toch voetbal in hun naam?

Reageer
gravatar

Wat een ongeregeld zooitje gisteren op het veld noem je dat voetballen,Nou de hr Blind had even eens ook zijn koffers mieten pakken te gelijk met dhr Hidink want het e.k is nu mijlen verweg zoals men al in belgie roept en bij de duitsers,Wordt dus een fline strop ook de commercie zal het voelen geen oranje omzet e,d .

Reageer
gravatar

Gelul van de KNVB , iedereen kent Riedewald van AJAX , dus geen Nederlands elftal meer hoeveel banen gaat dat weer kosten , goed voor het Nederlands voetbal, maar stop dan helemaal maar met het voetbal , wat heb je nou alleen aan de Jupiler League , o ja dat bier merk schuift natuurlijk geld over de brug. Maar het gaat jullie goed , kan ik mijn abonnement aanpassen , geen voetbal dus goed koper.

Reageer
gravatar

Nee. Ik heb navraag gedaan en mijn buurvrouw links kende hem niet (buurvrouw De Boer, toevallig, nietwaar….ze is 81/en vrijgezel, misschien iets voor jou)
Buurman rechts kent m wel, maar hij vindt die Riedewald een prutser, maar dat kan ook komen omdat buurman uit Rotterdam komt. Dus: Wel effe factchecken voor je wat roept.

gravatar

Ik kan ze geen ongelijk geven. Als ze zich hadden willen plaatsen hadden ze beter hun best moeten doen. Voordeeltje voor de Knvb: ze hebben er straks eem paar weekjes bij om de competitie over te verdelen.

Reageer
gravatar

Hoe dom is deze persoon geworden Voetbal is sport nummer 1 in Nederland
Misschien moet iemand een keer hard met een plank op zijn kop slaan zodat hij wakker word uit zijn droom want iedereen kent de naam sneijder en van persie en bijna niemand kent vrouwenvoetbalsters en mensen uit de windsurfwereld en atletiek Wij hebben wel degelijk een voetbalcultuur!!!

Reageer
gravatar

Ik zou het totalen onzin vinden om het Nederlands elftal af te schaven nu ze het even niet zo goed doen.
Als Ajax het 1 seizoen het even niet goed doet schaf je het toch ook niet in een keer af.

Reageer
gravatar

Eerst wat van die bootvluchtelingen naturaliseren, en dan maar gaan voor goud met de heren-8 bij het roeien. Ik bedoel, die lui hebben zich wel voldoende gekwalificeerd als ze helemaal hier weten aan te komen, toch?

Reageer
gravatar

Aan diegene die zich Corrie noemt op deze site: ik vraag me toch serieus af waar je nu helemaal mee bezig bent? Is dit nu grappig bedoeld: is het een vorm van ironie die te diep is voor me?

Het is lastig om op deze site serieus op iemand te reageren; ten slotte bestaat hij daar niet voor. Maar deze opmerking is gewoon plat racisme. Heb een beetje meer fatsoen, de site is misschien anoniem, maar dat betekend nog niet dat je alles hoeft te zeggen wat er maar in je opkomt

gravatar

Corrie, ik ben blij dat u niet van hiernaast bent. Blijkbaar bent u van de Politiek Verkeerde Vrienden en heeft u sympathie voor mannen met geblondeerde kuiven of duimbrede snorretjes. Naast zo iemand wil ik niet wonen, mijn hele straat trouwens niet. Die gooien wij met pek en veren de straat uit en haar huis wordt dichtgetimmerd.

gravatar

Als ironie, luim, jolijt, vilein sarcasme en een flinke dosis zelfspot overgaat in haatzaaien en racisme, dan bent u aanbeland bij Corrie en haar blonde PVV vriendjes.

Onder het noemer van de anonimiteit kun je heerlijk voor Dikke Ik spelen.

Ga vooral zo door Corrie, zou ik zeggen.

Misschien ontmoet je wel 70 knaapjes (en dan bedoel ik geen klerenhangers) als Allah jou bevordert tot Heerlijkheid

gravatar

Corrie is een trol en heeft dus de bedoeling om te shockeren en liefst verontwaardigde reacties te ontlokken. Ondersteuning van de ongein is zo mogelijk nog leuker voor de trol.
Uiteraard is het onbespreekbaar hoe je zoiets aan moet pakken, dus u heeft niet van mij dat
niet reageren de remedie is (gut, heb ik toch weer gereageerd).

gravatar

Schandalige opmerking. Getuigt van zoveel domheid… Jammer dat er zoveel van zijn in dit land… Ze zijn ook niet te bereiken want ze missen over het algemeen de verstandelijke vermogens om te onderscheiden wat wel en niet gedacht kan worden, laat staan uitgesproken… Je lunt het ze dus ook nooit aan het verstand brengen want dat ontbreekt nu juist ten enemale…

gravatar

Zo Corrie,

Eindelijk is het hoge woord eruit.
Om eerlijk te zijn heb ik atlijd al gedacht dat dit één van de onderbuikgevoelens zouden zijn.
Als ik de “Zwartjes” was, had ik niet nu pas, maar al 15 á 20 jaar geleden ermee gekapt.
Want toen begon het meten met twee maten al, als u begrijpt wat ik bedoel.

gravatar

Ik denk dat we Corrie niet te serieus moeten nemen. Corrie is helemaal geen PVV aanhangster en ook niet racistisch, extreem-rechts of xenofoob. Ik denk dat het tegendeel waar is.

Het lijkt er op dat ze met haar bijzonder triviale en stereotypische reacties het racisme en populisme van de PVV en Wilders en het simplisme van de doorsnee PVV’er juist aan de kaak wil stellen door ze ronduit belachelijk te maken; ze kraakt het systeem als ‘t ware van binnenuit. Met succes.

gravatar

Corrie,

Ik weet dat het heel moeilijk te begrijpen is, maar ook scheidsrechters dragen tegenwoordig meer dan alleen zwart.
Daar ze voorheen altijd in het zwart rond huppelden hebben ze tegenwoordig ook rode en/of gele shirts.
En soms misschien ook nog andere.
Kortom de zwartjes eruit is geen optie.
Het is ondanks dat er een aantal scheidsrechters zijn die niet best fluiten, ze zijn er toch echt nodig!

gravatar

Wijs besluit. Getuigt van marktgerichte termijnvisie.

Als er ooit opnieuw een Nederlands elftal wordt geformeerd, dan is het aan te raden om de mannenploeg van Mali of Guinee-Bissau te selecteren. Ik bedoel, we kennen niet alleen Dafne Schippers, maar iedereen stond ook pal achter Sifan Hassan.

Reageer
gravatar

Oostveen moet niet wonden dichten zelf in spiegel kijken hoe kan je assistent trainer aan het hoofd zetten die bij ajax ook aan de kant is gezet luisteren wat het volk wil niet wat oostveen zijn zinnen op zet zelf inpakken in wegwezen

Reageer
gravatar

gelukkig Is die van mij wel redelijk oké, die rotzooit mijn woorden niet willekeurig over het veld. (invulveld, geen voetbalveld)

gravatar

Nog slimmer: voorlopig geheim houden, maar het mannenvoetbal een fusie laten aangaan met het korfbal. Louter voordelen! “Hoezo, hands, scheidsrechter? Het is een correcte doorloopbal!” en wat bij voetbal een penalty tegen (+ rode kaart!) oplevert, zal in de toekomst een doelpunt vóór zijn. Als de rest van de wereld doorheeft dat die fusie is doorgevoerd, is de voorsprong al niet meer in te halen. (zelfde doen bij darts & hink-stap-sprong)

gravatar

Dit zagen we natuurlijk al een tijdje aankomen. Daarom hebben we een aantal dagen geleden besloten om als dames te gaan voetballen. Tegen Turkije zag dat er goed uit. Ik denk dus dat we een doorstart in het damesvoetbal kunnen maken.

Reageer
gravatar

Wat is dit voor een onzin??? Volgens mij is voetbal een spelletje waarbij je soms wint en soms verliest. Als je ook nog wat pech hebt dan verlies je wat vaker doordat de speler die het geheel samensmelt tot een perfect geheel door een blessure niet mee kan spelen.

gravatar

Laatste nieuws:
Van Gaal heeft met het winnen van de derde plek op het WK bewust aangestuurd op het EK debacle.

Van Gaal heeft toegegeven en wordt morgen voorgeleid aan de KNVB.

Reageer
gravatar

Lijkt een goed idee, Roland. Alleen één klein probleempje: wie wil er nou in hemelsnaam met die voetballers mengen? Niemand toch? Die ego’s zijn nog groter dan hun koptelefoons!

gravatar

de spelregels van gemengd voetbal vragen sowieso om andere kwaliteiten van spelers en laat nou het gebrek aan kwaliteit bij de huidige spelers het probleem zijn

gravatar

Het begon net wat te worden met het voetbal dankzij de dames in Canada. En nu houden ze ermee op omdat de mannen ook willen voetballen