Chelsea koopt Ivoorkust

'Alle talenten alvast in huis'

Chelsea heeft kort voor de Engelse transferdeadline Ivoorkust gekocht. De club betaalt 161,4 miljoen euro voor het Afrikaanse land, waarmee het in een klap de duurste voetbaltransfer aller tijden is.

Met de aanschaf van Ivoorkust heeft Chelsea zich verzekerd van de diensten van bijna 23 miljoen inwoners. Trainer José Mourinho is blij met hun komst: “Natuurlijk is niet elke speler even goed, maar we hebben alle talenten in ieder geval alvast in huis.”

Volgens hoofdredacteur Tom van Hulsen van Voetbal International is de overgang van tekenend voor de overspannen transfermarkt: “We zijn met z’n allen helemaal gek geworden. Als Chelsea al 161,4 miljoen voor Ivoorkust overheeft, wat moet Brazilië of Messi dan wel niet kosten?”

Chelsea is van plan de meeste Ivorianen tijdelijk bij andere Europese clubs te stallen. Zo kan Vitesse rekenen op de ruim 200.000 inwoners van de stad Yamoussoukro. Mourinho: “Ik ben ervan overtuigd dat een coach met de kwaliteiten van Peter Bosz in staat is om daar een soepel draaiend team van te smeden.”

Meesterscout Piet de Visser is niet verrast door de megatransfer: “Ik zag het talent van Ivoorkust al in de F’jes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wachten is nu op:
1. Joop van den Ende/Albert Verlinde die het scenario van de musical “Ivory and Ebony” gaan schrijven
2. het casten van jury én kandidaten voor de show “So you think you can really play soccer?”
3. het voorkomen van endogene, traditioneel-Afrikaanse, stammenoorlogen tussen Akan-, Krou-, Mandé- en Volta-volkeren in de regio Londen..
4. rehabilitatie en zaligverklaring van Félix Houphouët-Boigny, voormalig mensenetend president (1960-1993) van Côte d’Ivoire.

Reageer
gravatar

Wat ik mij nog meen te herinneren m.b.t. Zijne Excellentie Félix Houphouët is dat hij -naast zijn carnivore gebit, ook nog een gigantische kathedraal in de Ivoriaanse woestijn heeft nagelaten, nu onbeheerd.
Félix bewoonde dit geestelijke paleis zelf.
Mundus vult decipi: een land krijgt de regering die het verdient, een regering treft een land waar men gedijt. Wij zijn -nog vele jaren- opgezadeld met de hofhouding rond Mark Rutte. Zo krijgt ieder zijn deel, de rijken iets meer.

gravatar

Outsider, het lijkt erop dat jij geen lid, fan of abonnee bent van de VVD. Dat is je goed recht, ieder zijn (wan)smaak.

Maar hou op dat moederskindje Rutte te betichten van ideeën en aspiraties die gewoon te groot zijn voor zijn hersentjes.
Met zijn weinige hersencellen en synapsen kan hij alleen glimlachend napraten wat hem wordt ingefluisterd door de ware leiding van Nederland.

Ik pleit voor het plaatsen van ‘t marionetje Mark Rutte onder zowel Jeugd- áls Monumentenzorg

gravatar

Mark, hou je nou niet van de dome. Elk land in het ‘vrije’ Westen (en Afrika) is al lang privé-bezit van een klein aantal welgestelde families. Het internationale circus dat zichzelf (op gezag van de Bilderberg groep) ‘parlementaire democratie’ noemt is al lang geleden overgenomen door enkele multi-multi-biljonairs die (uit louter verveling), af en toe beurscrises, regionale oorlogen en religieus getinte, doch economisch gemotiveerde, confrontaties organiseert. C’est la vie.

gravatar

inderdaad Outsider,
nogal irritant dat ze dit hier allemaal van me overgenomen hebben, maar gelukkig heb ik Indonesië, Soedan en het Midden-Westen nog. En in Syrië gaat het ook weer langzaam de goede kant op. Ik mag niet klagen.

gravatar

Droevig dat in tijden van de wederopbouw de Hollanders achterlopen. In de tijd van de WIC was dat heel anders. Toen maakten wij de beste transfers van die tijd. Nog steeds heeft heel Amerika daar voordeel van. Kijk bijvoorbeeld hoe negers daar alleen al in de bokswereld de top bereiken.

Reageer
gravatar

Ik vraag me af welke club Gambia gekocht heeft, en Nigeria. De mannen zijn in ieder geval al onderweg.

Irak is gekocht door Borussia Mönchengladbach.

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat het resterende Syrië onder El Assad is opgekocht door Hertha Berlin. Er zijn tekenen die er op wijzen dat de voltallige bevolking (inclusief talloze agenten van IS) thans, via Hongarije, op weg is naar de Bondsrepubliek. De N.V. Nederland wordt serieus als alternatieve vestigingsplaats overwogen vanwege de grootschalige gemeentelijke corruptie in dit land. Dat geeft vertrouwde, dus aangename associaties met het land van herkomst.

gravatar

Pas maar op. Straks koopt Reaal Madrid heel Engeland en dan is Chelsea inclusief Ivoorkust van de Koninklijke.
Niet dat Reaal of een andere spaanse club daar het geld voor heeft, maar wat is het verschil tussen tientallen miljoenen schuld, honderden miljoenen of een paar miljard ?

Reageer
gravatar

Deze transfer zat er natuurlijk dik in. Vanmiddag nog probeerden de 200.000 inwoners vanaf Budapest de trein richting Duitsland te pakken, maar de overheid daar probeerde de transfer tegen te houden door het station dicht te gooien.

Reageer
gravatar

Is de koopsom inclusief de bodemschatten van Ivoorkust? Dan is het écht een koopje! Kolonialisme in een voetbalverpakking. Nu maar hopen dat niet alle Ivorianen in familieverband wegvluchten door de Kanaaltunnel, richting Calais.

Reageer
gravatar

Niet alleen worden vrouwenteams veelvuldig gecoached door mannen, ook haal je Corrie erbij zonder enige reden. Scheer je weg en creëer je eigen grappen! Volg een cursus of iets dergelijks!

gravatar

nee er komt ook een gemengd voetbalteam dat ik ga begeleiden geen gedoe met buitenspel alleen niet net als met korfbal gemengd douchen want al dat wegsijpelend menstruatiebloed tussen de tenen daar is de ivoriaanse man niet van gediend