Wespenheul al na één dag failliet

‘Het leek zo’n goed idee’

De feestelijke opening ten spijt, is de Wespenheul in Helmond al na één dag failliet. Het educatieve familiepark wist slechts twee bezoekers te trekken. Door het faillissement komen zestien medewerkers en twaalf miljoen wespen op straat te staan. “Dit is een onmetelijk drama.”

Directeur Jeffrey Kistemaker is teleurgesteld over het fiasco: “Het leek zo’n goed idee. Als mensen een wesp zien, laten ze alles liggen waar ze mee bezig waren. Wij dachten die notie te vertalen naar een vernieuwend concept dat past in deze tijd: een echte wespenexperience. Maar blijkbaar was de vraag naar een dagje stekende insecten kijken toch niet zo groot als wij dachten.”

Nynke Schaafsma (39) en haar zoontje Job (6) waren zondag de enige bezoekers van de Wespenheul. Nynke vindt het jammer dat het park het niet heeft gered: “Het leuke was dat de wespen vrij mochten rondvliegen. Je hoefde ze dus niet achter de tralies te bekijken, ze konden lekker in alle vrijheid hun gang gaan. Soms kwamen er ook enkele tientallen op je zitten. Job was aan een stuk door aan het kraaien van plezier.”

Kistemaker krijgt tranen in zijn ogen als hem gevraagd wordt wat er nu met de twaalf miljoen wespen gaat gebeuren: “Ik weet het eerlijk gezegd echt nog niet. Ik zou ze zo in huis nemen, maar ik heb er de ruimte niet voor. Maar als je bedenkt dat er pas nog een jong wespje geboren was, dan breekt je hart.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na de pijlgifkikkerheul, de vijfstreepschorpioenenheul en de Braziliaanse zwerfspinnenheul gaat nu dus ook de wespenheul dicht.

En ze zeggen dat het goed gaat met onze economie…., not.

Reageer
gravatar

Er komt heus wel weer een nieuw soort dagje uit. Zo staat vandaag in de krant dat de keuringsartsen van het UWV meer bezoekers willen gaan trekken.

gravatar

Juist goed dat het UWV streng gaat controleren, lopen veel te veel bij die prima kunnen werken ! En uitkering krijgen waar ze geen recht op hebben !

gravatar

Wat een slechte inschatting van de couleur local ! Wie Helmond zegt, zegt: katten meppen, dus wat was meer voor de hand liggend dan daar een Kattenheul te beginnen ? Dom hoor.

Reageer
gravatar

Vooraf enige marketingresearch had op zijn plaats geweest. Er zijn al pretparken gesloten wegens overdoses wespen. Voor men zijn neus in zo’n wespennest steekt zou enig marktzonderzoek wel op zijn plaats zijn. Had informatie gevraagd bij Walibi, daar heeft men kennis van de histamine-reacties die ook rond bijenkorven ontstaan. Verder zou Jeffrey Kistemaker (zoals Walibi) zijn park kunnen verrijken met speciale SM-attracties en die via het RTL-journaal kunnen propageren.

Reageer
gravatar

Marktonderzoek is key inderdaad. Dan waren ze er snel genoeg achter gekomen dat mensen hard wegrennen van wespen.

Nee, ze hadden beter iets kunnen doen met slangen of spinnen. Bij het zien van die lieve beestjes blijven velen stokstijf stilstaan. Zit dus veel meer potentie in.

gravatar

Kunnen we niet een soort AZC voor de diertjes opzetten? Met een beetje croudfunding of zoiets moet dat toch te verwezelijken zijn. Moet er niet aan denken dat de beestjes zomaar op straat komen te staan. Het geld kan overgemaakt worden op giro 6666 tnv. Marg00tje.

Reageer
gravatar

Okee. ik heb de boodschap begrepen. Spinnen-paradijs lijkt me nu het Gat in de markt. Positief Genieten in draderige omgeving, Een uniek concept. Ondernemerschap, dat is het waar het in ons land om draait.

Reageer
gravatar

De rugstreeppad wordt ook al bedreigd door het afnemen van het aantal woningbouwlocaties, het beestje leeft nu eenmaal graag op grote zandlichamen, zoals tot voor kort in Almere konden worden aangetroffen

Kortom, crisis in de Nederlandse fauna

Reageer
gravatar

Ondanks dat ik wel overtuigd ben van de achteruitgang van flora en fauna in dit land, vind ik dit wel zeer grappig. Alleen het laatste zinnetje is iets te veel. Less is more zegt de schoolmeester, maar u heeft talent meneer!

gravatar

ik heb zo wel mijn twijfels bij het businessplan als er na een dag de stekker al uit moet maar persoonlijk zou ik de wespen naar meppel sturen hebben ze daar ook eens iets

Reageer
gravatar

Het is erger als de eigenaars wespen zijn. Ik kwam weleens in zo’n park. Trouwens als de eigenaars niet helemaal oké zijn, dan gaan die een of twee wespen die er zijn ook sneller steken. De mens verzint allerlei maatregelen tegen de dieren, en vergeet zichzelf als inspirator.

Reageer
gravatar

Het Meli bijenpark in België deed het hiermee vergeleken erg goed; die hebben driekwart eeuw gebloeid en zijn daarna opgenomen in de Plopsaland-onderneming. Misschien heeft na het Baron-1898 debakel de Efteling soortgelijk interesse in een insecten-poot?

Reageer
gravatar

Het was ook ech te saai. Waarom niet wat meer variatie met bijvoorbeeld bloedzuigende dazen, stekende hoornaars, killerbees, Aziatische reuzehorzels en op de grond diverse grote mierensoorten zoals de kogelmier (zo genoemd omdat de beet aanvoelt als een pistoolschot). Ook bekende spinnen en parasieten ontbraken totaal. Complete faal, dus.

Reageer
gravatar

Ach, ‘t is allemaal zo hyperig. Herinneren jullie je nog dat er ooit zoveel deining was onder Limburgse, sorry Limbabwaanse, bouwers en projectontwikkelaars omdat er op een bepaalde stek niet ‘pats-boem’ een leegstaand en zelfverpauperend winkelcentrum kon worden neergeplempt? Er was een Korenwolf gesignaleerd. ‘s-Avonds is de KvK met de plaatselijke winkeliersvereniging nog even langsgeweest met wat blauwzuurgas en in no-time was de bouwvergunning via Provinciale Staten rond.

gravatar

Och, dat zwemmen met krokodillen was eerst ook geen groot commercieel succes. Dat werd pas wat nadat die BN’ers werden ingehuurd voor de demonstratie-filmpjes.

gravatar

Hoe zit dat met al die hipsters die zich zo graag onfermen over Nederlandse plofkippen, Roemeense straathonden, of gepensioneerde Turkse werkezels. Kunnen die niet wat wespen in huis nemen? Dat zou toch een uitSTEKENDE oplossing zijn? Hoeft Marianne Thieme ze niet alle twaalf miljoen over te nemen……

Alternatief: loslaten in de Haagse duinen!

Reageer
gravatar

Hoor net dat het brugwerpen in Alphen geen vervolg krijgt in Rotterdam. Na een poging brugwerpen op olympisch niveau heeft men na een teleurstellend resultaat in Alphen het onderdeel geschrapt.

Reageer
gravatar

Oei! Wat een akelig bericht. Ik dacht dat de wespenheul wel een streepje voor zou hebben. Het steekt des te meer, daar ik eigenlijk vanaf komend voorjaar okapikampen zou willen organiseren.

Reageer
gravatar

Vraag me alleen af of het park failliet is gegaan door de wespen of door de medewerkers die allemaal verplicht waren een wespentaille te hebben.

Reageer
gravatar

Waar ik dus pissig van word is het feit dat de “feestelijke” opening geheel langs me heen is gegaan. Ik vind het prachtbeesten en had graag met het gezin langs willen gaan! Zulke slechte marketing, is het dan raar dat niemand er van weet??? Dit steekt me echt!

Reageer