CDA neemt verkiezingsbeloftes VVD over

‘Voor beide partijen de beste oplossing’

De verkiezingsbeloftes van de VVD zullen voortaan worden nagekomen door het CDA. De fracties van beide partijen zijn het daar vandaag over eens geworden. De VVD was al langer op zoek naar een partij waar het de onrealistische verkiezingsretoriek over Griekenland aan kwijt kon.

In het verleden beloofde VVD-lijsttrekker Rutte dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan en dat elke werkende Nederlander 1000 euro zou krijgen. VVD-fractievoorzitter Zijlstra ziet de uitbesteding van die plannen als de beste oplossing voor beide partijen: “Op zichzelf is er niets mis met die beloftes, maar we denken dat wij op dit moment niet de aangewezen partij zijn om iets met die beloftes te doen. Ik ben ervan overtuigd dat onze onhaalbare ideeën bij het CDA in goede handen zijn.”

CDA-leider Buma is blij met de overname: “De beloftes van de VVD doen het goed bij de kiezer, dus electoraal gezien worden we hier sterker van. Dat we nu moeten gaan pleiten voor meer koopzondagen nemen we voor lief, dat hoort bij politiek. In het verleden waren er twijfels over de vraag waar het CDA nog voor stond. Vanaf nu is dat helder: wij staan pal voor het VVD-beleid. Daar mag de kiezer ons op afrekenen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Fabelkrantlezertjes: heel lang geleden, ver vóór het eerste Paarse cabinet, zag de VVD in dat er maar één partij in Nederland was die structureel te stom was om incest door de VVD te herkennen: dé PvdA. En kijk wat gebeurt, bij de laatste verkiezingen scoort de VVD de hoogste fraude- witwas- en corruptiecijfers uit onze parlementaire-geschiedenis. Resultaat: de PvdA valt 65 % terug en de VVD blijft de grootste partij. Ergo: PvdA-top is imbeciel. Ons nieuwe kabinet? VVD, D66 én CDA

Reageer
gravatar

Kortom, om een metafoor uit de natuur te gebruiken: je kunt stellen dat een coalitie tussen VVD en PvdA lijkt op de cohabitatie tussen sluipwesp en spin. De sluipwesp injecteert haar eieren in de spin en de jonge sluipwespen eten de spin, van binnenuit, levend op. Paarse symbiose. Dat lukt elke keer, want de spin leert niet en maakt geen antistoffen aan, net zomin als de politieke leiding van de PvdA. N.B. een spin heeft proportioneel méér hersens dan de gemiddelde PvdA-partijbaron.

gravatar

Heb in mijn vorige reactie per ongeluk het verboden woord w*eten gebruikt, dus die wordt op z’n vroegst over 2 dagen getoond. Dus nogmaals maar:

Beste mijnheer/mevrouw W.Binnenhof,
ik ben zo vrij geweest uw analyse te kopiëren en op de site van de pvda te plaatsen.
Als u het hier niet mee eens bent gelieve dat dan hier te vermelden, het kan gewist worden.
Vriendelijke groet van Ikke

gravatar

Dus meneer Buma heeft Rutte in zijn zak. Nu onze Geertje nog. Met net iets meer populisme in de strijd te gooien moet dat ook lukken. Misschien haar nog blonderen……. Ja, moet lukken.

Reageer
gravatar

Ze kunnen diepzinnig zijn of van alles bespreken, het enige waarop ze contempleren is de rekening. En verder dan een verkooppraatje komen ze niet. Meer dan aide-de-cuisine of toiletbediende zit er niet in.

Reageer
gravatar

Tja, het kón niet uitblijven,

Op rechts bestaat nu eenmaal een enorme behoefte om een radicaal liberaal geluid te laten horen.

Partijbijeenkomsten worden in de toekomst dan ook weer Landdagen genoemd, alwaar de gezamenlijkheid zal besluiten.

Reageer
gravatar

Was in haar hoogtijdagen de NSB ook niet bezig met het organiseren van Landdagen, zoals nu de EO?
Vrijwillige Landstorm, Landdagen, collectief opgaan in een massale anonimiteit, onder dekking van een (haken)Kruis: is dat niet verwant aan de ideologie van Blut und Boden? Dode vis drijft met de stroom mee, levende vis zwemt er tegenin.

gravatar

Kiezen tussen Hitler en Himmler.
Hebben ze los van God ooit een andere agenda gehad ? Ze moeten eerst die katholieken en protestanten uit elkaar halen. Je hoort in dit land niet veel van Francis, de eerste geestelijke met een boodschap in de laatste 10 tot 20 eeuwen die actueel is.

Reageer
gravatar

Zonder Karl de trollenvanger en al zijn andere aliassen geen 66 maar 16 reacties.
Dwangopname of nekklem maakt eigenlijk niet uit ik vind het goed als het hem belet te boeren en schreeuwen op het net. Het is beter zo.

Een vidiejootje als eerbetoon aan de bevlogen internetdebiel plaatsen: toppie speld respect.

Reageer
gravatar

Wat voor nieuwswaarde heeft dit. Was toch allang bekend dat ze net doen of ze het oneens zijn met elkaar maar toch allemaal één pot nat. En die koopzondagen. Als de kerken leeglopen kunnen de mensen zó de Hema binnenlopen, net zo’n eenheidsworst als in Den Haag.

Reageer
gravatar

Tja tante, het wordt nooit meer zo als vroeger. Wat ze in de Hema verkopen komt per slot van rekening allemaal uit China, en die Chinezen lijken ook allemaal zo op elkaar!

Ik zie geen verschil, dus het is een pot nat.

Trouwens, het gaat niet zo goed met de Hema, want mensen kopen tegenwoordig veel online. Als meneer pastoor de banken vol wil hebben moet hij dus gewoon zorgen voor gratis wifi, en een dikke bijbel om de mobiel achter te verschuilen.

Je moet gewoon meebewege met de…

gravatar

Maar Buma deed toch geen zaken met dit kabinet? Alleen dat al is een verkiezingsbeloftebreuk van Buma. Was logischer geweest als ze bijvoorbeeld met Groen-Links een deal hadden gemaakt.

Reageer
gravatar

Maar de VVD dan ? Nemen zij de verkiezingsbeloften van de PVV over voor een gunstprijsje ?
Moet Wilders weer wat nieuws verzinnen, maar hij heeft een dikke duim, dus daar komt wel weer de nodige onzin uit.

Reageer
gravatar

Nou, dan weet je dat het niet nakomen van verkiezingsbeloftes bij het CDA in goede handen is .

Toch lachen dat meneer Wilders van de PVV die labbekakken uit Den Haag twee weken eerder heeft laten terugkomen.

En wat was meneer Wilders van de PVV toch weer goed bezig in de tweede kamer. Geen enkele politicus kan zich met hem meten. De goede man wordt binnenkort minister president van Nederland.

Ik krijg het er helemaal warm van.

Corrie.

Reageer
gravatar

Gelukkig heeft Cor een kort geheugen en weet hij niet meer dat Wilders zijn breekpunt over de AOW-leeftijd binnen 12 uur liet vallen toen hij hoorde dat hij een gedoogpartij mocht worden (en toch niet hoefde te regeren) http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2010/6/Wilders-wil-regeren-AOW-leeftijd-geen-breekpunt-meer-ELSEVIER267885W/.
Nou, dat belooft(!) wat, als Cors voorspelling uitkomt. Ik gok op meer meer meer Marokkanen en een ruimhartig Übersturmbahnführer Pardon.

gravatar

Spekman is gewoon erg naïef in zijn proletarisch gebreide pannenlaptruitjes; hem kun je van alles wijsmaken. Maar Samson (met een N, als van de shag, niet SamsoM van de koffer) een man met ambities, uit de kernbusiness afkomstig, dacht nog dat er tussen VVD en PvdA zoiets als kern-fusie mogelijk was. Het werd slechts een kille kern-splitsing; met de VVD als enige overlevende. Diederik Samson & Delilah Rutte’s tenenkrommend gesol met de erfenis van Willem Drees en Joop den Uyl. R.I.P.

gravatar

Wilders verweet Rutte een lange neus te hebben vanwege alle niet nagekomen verkiezing beloften.

Het zal toch niet zijn dat Buma jaloers is en ook zo’n mooie neus wil?

Reageer