Politie: alerter zijn op exen, vooral op Sonja

'Als ik dienst heb, rij ik altijd een paar keer langs haar huis'

De politie roept mensen op om alerter te zijn op het gedrag van hun ex. Op die manier zouden veel incidenten voorkomen kunnen worden. Dat heeft woordvoerder Rob Hogenaar bekendgemaakt op een persconferentie in Castricum.

Volgens Hogenaar is waakzaamheid van levensbelang: “Ik gebruik altijd het voorbeeld van Sonja Verweijen uit Castricum, die wekelijks te maken krijgt met telefonische dreigementen. Door die dreigementen begrijpt ze dat ze het niet in haar hoofdje moet halen om ervandoor te gaan met Ruurd, die zak hooi van de administratie. Zolang dat niet gebeurt, hoef ik bijvoorbeeld geen geweld te gebruiken, waardoor de politie meer tijd overhoudt voor andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan het oppakken van psychopathische gekken zonder charisma. Als voorbeeld noem ik altijd Ruurd van de administratie, die gast is onuitstaanbaar.”

Hogenaar ziet de oplossing allereerst in een intensiever toezicht: “Als ik dienst heb, rij ik altijd een paar keer langs het huis van Sonja om te kijken of er geen vreemde auto’s voor de deur staan. Ik stuur dagelijks een paar appjes om te laten weten dat ik nog zoveel van haar hou. Het is belangrijk dat je ex-partner weet dat je er altijd bent. Als politie moeten we die taak veel serieuzer nemen.”

Om die taak beter en vollediger te kunnen uitvoeren, pleit de politiewoordvoerder voor een uitbreiding van maatregelen: “We kunnen de veiligheid beter waarborgen als de mogelijkheid hebben tot bijvoorbeeld huiszoekingen. Toen ik twee maanden terug het huis van Sonja doorzocht, trof ik haar in bed aan met Ruurd. Die lul is hartstikke gevaarlijk, dan is het gewoon beter als we met de politie de bevoegdheid hebben om op tijd in te grijpen. Nu roept zij nog elke keer dat ik moet oprotten uit haar huis, er is een uitbreiding van de wet nodig.”

Hogenaar sloot af met een persoonlijke noot: “We hebben te maken met een breed probleem, al vindt Sonja het altijd beledigend als ik dat over haar zeg, maar het is gewoon zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

bespaar je de moeite “niet zo lustig” ik stond vanmorgen op en merkte het meteen, ik ben over mijn midlife crisis heen, geen provocaties of fratsen meer. Dus als je wilt praten (of een stalen pantoffel naar mijn hoofd gooien) heel graag, zeg maar waar en wanneer.

Reageer
gravatar

Dit artikel gaat over stalkers en ik vraag mij af waar mijn ‘personal’ stalker Karl de Trollenverdelger toch is.

Van mijn stalkers is hij toch wel degene waar ik de onnozelste reacties van krijg. Het is altijd lachen wanneer je een reply van iemand krijgt die de weg een beetje kwijt is.

Eens kijken of ik hem kan triggeren:

– Steeds meer Nederlanders stemmen op de PVV van meneer Wilders.
– De Linkse kerk is op sterven na dood, autochtoon Nederland zijn hun leugens zat.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik heb het uitgemaakt met mijn ex, hoe kan ik haar nu gaan stalken?
Mijn vrouw vindt het ook al geen goed idee, mijn nieuwe vriendin heb ik het nog maar niet verteld dat doe ik wel als het uitgaat.

Reageer
gravatar

Om heel eerlijk te zijn snap ik ook niet hoe jij het in je hoofd haalt met iemand te gaan vrijen terwijl haar ex nog gewoon in het huis loopt.
Graag opheldering.

gravatar

Heb toch stellig de indruk dat Sonja gestalkt wordt door haar ex. Het is beter dat we de politie maar afschaffen. Ze doen toch niets en als ze wat doen is het de verkeerde te pakken nemen.

Reageer