PSV op zoek naar clubicoon voor zeikcolumns

Club wil niet achterblijven bij Ajax en Feyenoord

PSV is op zoek naar een clubheld die wekelijks columns gaat schrijven waarin hij het beleid van de club tot op de grond toe afbrandt. De Eindhovenaren beschikken op dit moment nog niet over een verzuurde betweter en dreigen daardoor de aansluiting met Ajax en Feyenoord te missen.

Volgens PSV-directeur Toon Gerbrands kan een zichzelf respecterende topclub niet zonder azijnpisser: “Als je op het hoogste niveau mee wilt doen, moet je iedere maandag in de krant lezen dat een clubicoon vindt dat je beleid van geen kanten deugt. Waar zouden Ajax en Feyenoord zijn zonder de totaal niet opbouwende kritiek van Cruijff en Van Hanegem? Helemaal nergens.”

Gerbrands geeft toe dat oud-doelman Ronald Waterreus af en toe een dappere poging waagt om de club af te kraken: “Dat waardeer ik, maar Ronald is natuurlijk moeilijk een echt clubicoon te noemen. Ik denk meer aan iemand van het kaliber René van de Kerkhof, maar die kan helaas niet lezen en schrijven. Al is dat probleem door Ajax en Feyenoord ook overwonnen.”

Ook andere clubs proberen door middel van voorspelbare stukjes van een zeikerige oud-speler aansluiting te vinden bij de traditionele topclubs. Zo gaat Jean-Paul de Jong de functie bij FC Utrecht combineren met die van assistent-trainer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar daar doen de dementerende broertjes vd Kerkhof toch al jaren?
Die worden om de haverklap door Omroep brabant geinterviewd.

Feit blijft, dat als P$V dit zelf niet eens weet dit wel iets zegt over de kijkcijfers van omroep brabant he….

Reageer
gravatar

Wat staat er nou op dat hek? ‘Arbeit macht frei’?! Nee, ik zie ook wel dat dat niet zo is. Maar zo’n soort hek met zo’n soort tekst creëert wel een erg sterke associatie. En het is niet eens de naam van hun club ‘EMM’.

Reageer
gravatar

Kunnen ze niet een van die halfzachte tv “sport”-presentators strikken:
Kunnen die misschien misschien even een schrijfpauze nemen.
En kan de kijker kijken i.p.v. luisteren 😉

Reageer
gravatar

Ach, het goedkoopste voor PSV is de column van Johan of Willem te pakken en waar Ajax of Feyenoord staat gewoon PSV in te vullen en namen van trainer en spelers aan te passen..
Als schrijver van het stukje kan een willekeurige bekende ex-speler van PSV worden genoemd. Misschien klopt het verhaal soms ook nog.

Reageer
gravatar

Romario is een goede kandidaat. Hij wist in de jaren tachtig al de kwaliteit van de Hollandse appelmoes succesvol aan te kaarten, en heeft de organisatie van het WK 2014 ook het vuur aan de schenen gelegd

Reageer
gravatar

En vrouwtje Máxima heeft hem over die appelmoes geciteerd tijdens een kokhalzende toespraak voor studenten in Brasilia. Ook zij vindt appelmoes goor, smerige en vies.

Hiermee bewees zij nogmaals totaal ongeschikt te zijn voor Nederlanderes.

En die Duitse meatbal dan waarmee ze getrouwd is?

gravatar

Ik zou zeggen Willy van der Kuijlen (Mister PSV).

Er gaan geruchten dat hij geweerd wordt voor deze functie omdat hij in Helmond geboren is. Ik vind dat we hem dat maar moeten vergeven. Je kan iemand niet tot na zijn dood de geboorteplaats nadragen. Zand erover!

Reageer
gravatar

Spuit heeft er nog steeds moeite mee dat ik hem heb afgewezen.

Maar ja., wees eerlijk. Wie wilt er nu zo’n linkse gast die stinkt naar zuur zweet omdat hij zich niet op tijd verschoont en een grote vleespet op heeft?

Corrie.

gravatar

Het spijt me maar het gezeik is alleen maar geldig bij goede en bekende clubs.

Voor PSV is het nog een beetje vroeg, misschien komt het er zelfs nooit van. Mijn droom is dat deze instelling in de achttiende divisie komt te spelen, samen met de Meppelse korfballertjes.

Reageer
gravatar

Men heeft Romario gevraagd, maar die “was een beetje moe”. En Luc Nilis heeft beleefd geweigerd, omdat ie “zijn neus niet in dit soort zaken wenst te steken”.
Blijft over Mark van Bommel. Die heeft z’n blaas zo vol zuur dat ie wel vijf seizoenen vooruit kan. Z’n kinderen schijnen zelfs giftig te zijn?!

Reageer
gravatar

Als we dat beperkende “clubicoon” in wat breder perspectief zien, is er een azijnpisser in optima forma beschikbaar: Jan Mulder. Weliswaar begonnen in het landelijke Groningen, maar via Anderlecht wel geproefd van internationaal voetbal.
Jan pist, tegen een vast honorarium, wekelijks azijn in het tv-programma van de gewiekste bejaarde Jack van Gelder, tot grote tevredenheid van zijn disgenoten. Jan is bereid, tegen passende betaling, huischroniqueur van PSV te worden. Voilà Cocu.

Reageer
gravatar

Ja, dat snap ik. Alles moet tegenwoordig maar zo goedkoop mogelijk of helemaal voor niets in vrijwilligersarbeid. Het lijkt wel of de zunigerd Harrie van Raaij nooit is vertrokken.
Nou heeft Philips heeft ook nog alle subsidies aan PSV ingetrokken, sinds bij hem die Rembrandt uit één van zijn villa’s is gestolen. Waarom heeft nog niemand er aan gedacht die P uit PSV te verwijderen? Elke maandag en vrijdag weer die sluikreclame bij Voetbal Inside.

gravatar

(Als schoffelaar Van Hanegem het kan, dan zou een Van Bommel het ook moeten kunnen zou je denken. Van Breukelen stelt wat dit betreft ernstig teleur ondanks knappe prestaties op het veld.)

Reageer
gravatar

willy en rene van der kerkhof hebben al hun eigen gesproken column op omroep brabant dat is natuurlijk omdat ze niet kunnen lezen en schrijven maar het probleem is dat geen landelijke blaadje ze een podium wil geven terwijl ze prima aansluiten bij het niveau van de telegraaf maar daar zit jaap johan de groot cruijff al

Reageer
gravatar

Laten ze elke week een mislukte scheidsrechter zo’n column schrijven.

Het was weer bizar wat van Boekel presteerde bij Cambuur Feyenoord.

Doelpunt afkeuren en onterechte penalty.

Ben woedend

Reageer