Backpacker weet dingen

‘Als je er bent geweest, snap je wat ik bedoel’

Michiel van der Wielen (31) is net terug van een reis van zes maanden door Zuid-Amerika. Inmiddels weet hij veel dingen over zeer specifieke plaatsen en mensen.

“Als je er bent geweest, snap je wat ik bedoel.” Michiel neemt een trekje van zijn sigaret en haalt zijn vingers door zijn stoppelbaard. Hij kijkt zijn gesprekspartner Anne niet aan. “Putre is een heel speciaal dorp. De mensen zijn daar echt anders dan in de rest van Noord-Chili. Heel nieuwsgierig en gastvrij. Maar je moet het meemaken om het te begrijpen.”

Michiel staart uit het raam en vervolgens naar de Inca-zonnegod die op zijn rechter onderarm is getatoeëerd. Hij denkt terug aan de uitgestrekte grasvlakten en hoge vulkanen van het Lauca Nationaal Park. Meewarig glimlachend onderbreekt hij Anne: “Nee, met Argentinië kun je het niet vergelijken. Dat is veel meer mainstream Zuid-Amerika. Behalve dan El Chaltén, in Patagonië. Daar moet je echt eens heen.”

Anne vertelt dat ze ook van plan is een paar maanden door Zuid-Amerika te trekken. “Waar ga je heen?” vraagt Michiel. Ze somt op: Chili, Peru, Ecuador en misschien nog even Brazilië. Hij reageert hoofdschuddend: “Niet naar Bolivia? Dat is echt zonde. Geloof me: gooi je schema om. Je krijgt er geen spijt van. Zorg dat je op z’n minst op het eiland Taquile in het Titicacameer bent geweest. Ecuador hoef je niet te doen, dat heb je in een dag gezien.”

Anne werpt tegen dat ze de hele reis al heeft geboekt. “Zelf had ik niets geboekt,” herinnert Michiel zich. “Ik liet me door de locals leiden. Dat heb ik ook zo gedaan toen ik door India reisde. Ben je daar ooit geweest?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelijk als die vent er bij loopt…. You have a right to remain like this. Please don’t move. Shit de hond loopt weg.

I wanted to go to England , Yes but is it not better to stay here? Zou er niet willen geschilderd hangen.

De Calais-Amsterdam bus. Eens in Antwerpen is de bus al LEEG. Ik denk dat daar poen mee te verdienen valt.

Als ze de flikken van Rotterdam Rijnmond maar niet tegen komen? Die vragen ‘heel’ onnozel wat kom je hier doen?

Zouden Engelse flikken beter…

Reageer
gravatar

Je bent pas echt in Zuid Amerika geweest als je met een opblaasboot het Andesgebergte afgevaren bent door de canyons, tussen stroomversnellingen, piranhas ontwijkend, tijdens de regentijd, en navigerend op sterren en maan. Liefst in Ecuador, maar Peru mag ook. Al het andere is maar een oppervlakkige beleving van het continent.

Reageer
gravatar

jij weet net zo goed als ik,dat het meevaren in zo’n opblaasboot voor watjes is, de echte bikkel kiest natuurlijk voor de ultieme uitdaging om met “de banaan” de woest kolkende rivieren te temmen

gravatar

Navigeren is natuurlijk overbodig als je gewoon stroomafwaarts gaat; de echte bikkel roeit stroomopwaarts en raakt verdwaald.

gravatar

De beste vakantiebestemming is voor mij naast Gaza Scharendijke of Renesse, aan de kust, de camping waar ik eerst weleens kwam is weg, maar je hebt er nu overal huisjes staan. Daar moet je heel wat voor betalen, maar je hebt er meer aanzien, al is het maar voor even. Mijn favoriet blijft Port Zélande (Center Parks). Ik zie eigenlijk het liefst Noord-Amerika, een huis met privéstrand waar het voor de rest verboden toegang is. Die kant gaan we hier ook steeds meer op.

Reageer
gravatar

Michiel overdrijft een beetje. Wat kun je nu al backpackend in 6 maanden gezien hebben?
Klinkt een beetje als backpackend voor beginners.
Zwemmen in de Amazone moet je minstens gedaan hebben.

Reageer
gravatar

Maar als je écht wil afvallen moet je rivieren opzoeken waar piranhas rondzwemmen, je verliest tientallen kilo’s in een minuut of drie. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over overtollig vel, dat verdwijnt ook! Het is qua methodiek vergelijkbaar met psoriasis-patienten die door speciale visjes worden ontdaan van huidschilfers, maar dan goedkoper en grondiger.

gravatar

Chiel vertelt niets over de leuke Inca vrouwtjes.Die met die hele lange rokken en bol hoedjes. Die staan aan de kant van de weg en als ze gaan lopen zie van die leuke goed ruikende hoopjes. En Ploumen maar ontwikkelingsgeld in te bouwen kakdozen gooien.

Reageer
gravatar

Dit jaar ga ik als activiteitenbegeleider mee naar de 100% NL camping op het Waddeneiland Juist.

Het wordt georganiseerd door de partij van meneer Wilders de PVV. De activiteiten op de camping kunt je vergelijken met dat op het eiland Utøya in Noorwegen.

Ik mag er de line dance wedstrijd organiseren.

Als je er bent geweest, snap je wat ik bedoel.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lekker makkelijk, op zo’n eiland. Waarom geen PVV-kamp in Syrië of Irak en dan tegen de IS vechten, als survival ?
Dat is constructief en ruimt ook mooi op: 20 bussen met PVV-ers heen en 5 bussen terug.

gravatar

Ja…. was je er maar geweest.

Een golf liquidaties in NL de laatste jaren, en jij zwijnt er met je rotkop en je PVV-fetisjisme nog steeds doorheen. Die roemenen kunnen ook nooit eens iets goed doen

gravatar

Ach kijk een aan, daar heb je de reply’s van de politiek correcten met hun heilige missie tot zuivering van De Speld van alle ongewenste elementen.

Bij forumleden die niet tot de Linkse kerk behoren is het geoorloofd ze uit te schelden en bedreigen met de dood.

Mijn vooroordeel ten aanzien van linkse gekkies wordt weer bevestigd.

Ze zijn zo gek als een deur. 🙂

Corrie.

gravatar

Ach Corrie toch, niet zo gepikeerd, ik zal misschien naast je strijden tegen de ISIS. Sorry als er dan plotseling een kogel door je prikoogkes vliegt uit mijn Kalashnikov.

Karl.

gravatar

Nou pik, wat let je om aangifte te doen?

Goed mogelijk dat je Agent Bertus onderweg op zijn ronde tegenkomt, want hij waakt immers altijd.

En denk erom pik, ‘t zwembroekje ditmaal gewoon aanhouden, anders wordt je terstond opgepakt als rennende rukker.

gravatar

Goed gezien Trollenverdelger! Volgens mij is Karl van Daarnaast
dezelfde gast die ook als alias Corrie van Hiernaast gebruikt.Geniaal!

gravatar

Kom Corrie, nou niet gaan zeuren.
Jij wilt graag deze reacties (je refereert niet voor niets aan Utøya) en wij zijn niet te beroerd om je ‘grap’ te laten werken.

Dat noemen ze ‘team-work’ en daar moet je ons gewoon voor bedanken/

gravatar

Had de trollenverdelger het tegen mij, Koffiepraat? Bijzonder, want ik kan me niet herinneren dat ik iets heb gezegd over aangifte doen, of iets wat daar toe zou leiden. Maar ik ben zeker geen Corrie, helaas, zoals je kunt zien sta ik bijna lijnrecht tegenover haar. Goede poging, Sherlocks, maar de volgende keer even nadenken; Een verrotte PVV’er loopt toch niet rond met het logo van de NCPN? Bovendien kan ik wél lange teksten lezen.

gravatar

Karl lange teksten schrijven onder diverse namen en jezelf veel duimen up geven gaat je nog beter af dan lezen.
Trollenverdelger heeft meer aliassen dan een maffiabaas. Leuk is hij niet zijn haat voor Corrie kent geen grenzen. Dag en nacht scant hij deze forumsite af op zoek naar een kans op Corrie bashen.
Ik denk dat hij hartstochtelijk veel van haar houd. Het is een match made in heaven dat zie je zo.
Ze is altijd in zijn gedachten dat kan je lezen in elk artikel.
Arme drommel.

gravatar

Aha, Sherlock, maar ja, ik dacht toch echt dat je een vrouw niet aanspreekt met ‘pik’ of ‘rennende rukker’. Hoewel, nu ik erover nadenk, wat is Corrie eigenlijk?

Ik heb overigens geen 12 computers, telefoons en tablets, dat komt door het kapitalisme. Dus die thumbs up zijn niet van mij. Maar bij jou prijkt een zelfaanwijzende ‘1’…

gravatar

Ach jeetje, Sherlock is met z’n verkeerde zwembroekje aan uit z’n kikkerbadje gestapt.

Sjonge pik, het valt niet mee om de lachers op je hand te krijgen. Is een uurtje naar jezelf in de spiegel kijken een optie?

gravatar

Valt zeker niet mee de lachers op je hand krijgen.
Stop toch met proberen het lukt je domweg niet.
Neem meteen al je aliassen mee jij zure zeikerd zet Corrie toch uit je hoofd.

Ze heeft al een idool en wil niks met jou accept it.
Was sich liebt das neckt sich zei Goethe maar als de liefde maar van een kant komt houd het op pik.

gravatar

Wat scheelt eraan pik?

Hebben ze je de wacht aangezegd nu de voorstelling is afgelopen?

Maar niet getreurd goos. Ik heb gehoord dat ze bij het circus nog een clown zoeken voor een seizoen. Wellicht kan je de show daar nog een keertje opvoeren.

Veel succes, ik hoop het echt voor je.

gravatar

Goed gezien Trollenverdelger! Weer bedankt voor je lachwekkende duiding. Volgens mij is Sherlock dezelfde gast die ook als alias Corrie van Hiernaast gebruikt. Geniaal!

gravatar

Hello Jansen & Jansen,

(f.y.i.) we know, but our heads are so much faster then our fingers that a small mistake is easily made (and this darn site has no way to edit your mistakes). We’re sorry.
Have a good day and watch out for the lonely tree in the desert.

Your’s sincerely

C.S.I.

gravatar

iets beleven is ook zo iets persoonlijks
dat moet je gewoon meemaken

en als Michiel straks dood is, dan weet helemaal niemand het meer,
of na zijn tweede kind

Reageer
gravatar

Die backpakkers zijn allemaal achter de rug om. Ze willen allemaal voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en dan komen ze in Panama om of vallen ze ergens in een ravijntje en moeten wij ze gaan zoeken.

Laat ze toch gewoon naar Renesse gaan!

Werken die nietsnutten dan niet?

Reageer
gravatar

Hoho in Renesse kán het vaderschap worden getest en bewezen via het DNA, desnoods mitochondriaal DNA. In Zuid-Amerika is men nog niet zover ten aanzien van de horden Westerse backpackers die in het wilde weg kinderen verwekken bij locale bevolking en lama’s. Alleen de soort Dalai lama’s wordt ontzien. Dat is het punt, men blijft als backpacker nooit lang genoeg op één plek om een natuurlijke dracht af te wachten en het vaderschap op zich te nemen.

gravatar

Hoho Bone collector, mitochondriaal DNA krijg je van je moeder! Voor een vaderschapstest heb je nucleair DNA nodig.