Netwerken met je kind: begin nu alvast!

Je weet nooit of je later voor elkaar van waarde kunt zijn

Veel mensen beginnen er te laat mee: netwerken met je kind. Terwijl je als ouder de unieke kans hebt om als eerste de zakelijke mogelijkheden met je zoon of dochter te verkennen. Je weet nooit waar je kinderen later terechtkomen en of jullie voor elkaar van waarde kunnen zijn!

Netwerkexpert Leon Buikhuizen noemt de geboorte de eerste stap naar een vruchtbare samenwerking: “Leg je visitekaartje gewoon in de wieg. Je moet niet verwachten dat zij er meteen iets mee doet, maar het is een investering voor de lange termijn. Als haar bedrijf over dertig jaar een communicatie-expert nodig heeft, herinnert zij zich weer: ik heb toen op dat kaartje gesabbeld.”

Volgens Buikhuizen zijn veel ouders nét te amicaal op de momenten dat ze hun kind ontmoeten: “Netwerken met je kind is een zakelijke aangelegenheid. Behandel het dus ook zo! Ga je je kind van het schoolplein halen? Wees dan voorbereid en kom ruim op tijd. Grijp zijn verhalen over de juf aan om jouw knowhow op het gebied van human resources te pluggen. Niet te bescheiden zijn!”

De eerste indruk wordt volgens de expert vaak onderschat: “Een rechte, zelfverzekerde houding getuigt van succes. Kinderen zien zoiets meteen. Vergeet niet: je krijgt maar één kans om jezelf positief neer te zetten. Benut die achttien jaar dat je kind thuis woont om te laten zien wat je kunt!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch wel heel érg rigoureus; zo’n klein chinees-Indisch tuinkabourtje van 12-13 maanden abrupt confronteren met een zwarte reus: zelfs zonder spiegelende zonnebril, bling-bling en gouden tanden! Weliswaar een politiek correcte Multi-culti-move, maar naar mijn gevoel wat prematuur, overdone en over de top. Grote kans dat het kereltje zijn hele leven lang onbewust angst blijft koesteren voor zwarten. Je ziet aan ‘t kind dat-ie er geen raad mee weet. Pedagogisch onverantwoord!

Reageer
gravatar

Typisch een bêta-figuur; snapt en waardeert alleen zijn eigen humor. Zelfs ironische stereotypering (zoals hier in De Speld) leidt hem tot al tot normatieve en gemakzuchtige kretologie. Volledige vrijheid van meningsuiting geldt dus uitsluitend voor de politiek correcten onder ons? Sommes nous Charly?

gravatar

Beste Outsider.
Pas je nu de stereotypering toe die ik je zelf voorschuif door een verkeerd gespelde naam?

Met het op Charly Hebdo geprojecteerde martelarenschap hebben onze anonieme reacties niks te maken.

Hier nog een bête stereotype sticker van laten we zeggen een domme bèta:
Nous sommes Corry.

gravatar

Grote woorden, weinig relativering. Een heilige missie tot zuivering van De Speld van alle ongewenste elementen?
De discussies tenderen naar een collectief bashen (van CvH en haar idool) en zo wordt de Speld een one trick pony, kritisch inzicht verdampt en reacties die niet ANTI (CvH en PVV) genoeg zijn, worden tot PRO bestempeld. In the “Life of Brian” worden dit soort groepsprocessen en massahysterie getoond. Succes ermee Bas, je wordt nog een grote, opinionleader, bij De Speld

gravatar

haha, Outsider, jij hebt de verkeerde naam gekozen, je zou Projector moeten heten.
Je reageert niet op mij, maar iemand die je zelf verzonnen hebt.
Het valt me nog mee dat je me niet verwijt racist te zijn. Zo gek zou dat niet zijn, want wie is er nu meer gespand om een racistisch incident bij een buitenstaander te vinden dan iemand die zelf een bête racist is. Toch?

Leuke film trouwens, bij die ontsnappings-scene met de aliens deed ik bijna in mijn broek.

gravatar

Uit ‘inside information’ heb ik vernomen dat de PVV van meneer Wilders een bod op De Speld heeft gedaan. De lezers van de Speld zijn breed geïnteresseerde, kritische nieuwsconsumenten en de PVV van meneer Wilders wilt d.m.v. de site zijn electoraat vergroten. Om het imago van de PVV van meneer Wilders op te krikken is er gekozen voor een leuk Zuid Amerikaans partijliedje.

gravatar

Hmm, suf artikel. Kinderen interesseren me eigenlijk niet, ben blij dat die van mij het huis uit zijn. Het zijn handenbinders.

Geef mij maar het vorige artikel over ISIS.

Bij verhalen over ISIS ga ik altijd helemaal strak.

Corrie.

Reageer
gravatar

Joep, iedere reactie van jou is overbodig, te lang en zo langzamerhand te vervelend voor woorden.
Voorspelbaar ook, je gaat nu zeggen: stomme reactie, te lang of iets in die geest.

Je “ha…ha…ha…ha…” op nr.3 op 13.59 toen je in het wilde weg aandacht aan het trekken was, een keer of 4 hetzelfde gelul was waarlijk een nieuw dieptepunt.

Hoe leg je als kind uit dat je vader al voor je geboorte zo was en je moeder TOCH.. pijnlijk. Die wil je beiden niet in je netwerk hebben.

gravatar

aangezien elke generatie mondiger wordt, (ik zeg al u tegen mijn kinderen), schat ik in dat het kind binnenkort de ouders zal gaan kiezen

gravatar

Heer Slome,

U loopt achter (niet verwonderlijk) op kennisgebied. Volgens de boeddhistische filosofie kiezen kinderen altijd al hun ouders, vlak voor hun wedergeboorte. De volgende stap lijkt mij dat ouders zich dit beter gaan realiseren en alvast voor de conceptie zichzelf gaan profileren op de markt, om een zo goed mogelijke match te vinden tussen ouder en ongeboren kind.
Namaste

gravatar

Onderzoek gepubliceerd in een concurrerend dagblad:

Tot nu toe werd aangenomen dat baby’s worden bezorgd door ooievaars, maar dat verwijst Vingerhoeds naar het rijk der fabelen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen waar de kinderen dan wél vandaan komen.

“Opvallend is dat de aanstaande moeder in de voorafgaande maanden verandert in een dik, chagrijnig rotwijf. Mogelijk is dat een aanwijzing.”

Reageer
gravatar

Verstandig advies. Helaas ben ik te verlegen. Ik durf geen contact te leggen met mijn kinderen. Internet – social media of een site met een forum over een gemeenschappelijke interesse – biedt uitkomst.

Reageer