Turkije valt Iran, Twitter, mensenrechten en Armenië aan

Land maakt geen onderscheid tussen verschillende bedreigingen

Turkije is begonnen met het uitvoeren van aanvallen op dingen die president Erdoğan niet bevallen. Ankara voelt zich onder meer bedreigd door Twitter, Iran, Israël, mensenrechten, Armenië en het Amerikaanse leger.

Turkije had eerder al de strijd aangebonden met IS, de Koerdische PKK en de burgerlijke vrijheden. Volgens premier Ahmet Davutoğlu is dat echter niet voldoende om de nationale veiligheid te beschermen: “Turkije maakt geen enkel onderscheid tussen de verschillende krachten die de stabiliteit in de regio bedreigen. Meedogenloze terroristen, een open internet en rechten van minderheden: wij zullen niet rusten tot ze verdwenen zijn.”

Turkse jachtvliegtuigen hebben inmiddels bombardementen uitgevoerd op Teheran, de scheiding van kerk en staat, YouTube en de Amerikaanse luchtmachtbasis al-Udeid in Qatar. Of Ankara ook grondtroepen naar omringende landen, sociale media en ideeën gaat sturen, is nog onduidelijk.

Defensiedeskundige Rob de Wijk denkt dat de Turkse inmenging voor grote veranderingen gaat zorgen: “Je ziet dat Turkije als grootmacht in de regio nu echt zijn verantwoordelijkheid neemt. Krachten als de democratische rechtsstaat, Saoedi-Arabië en Facebook hebben lange tijd hun gang kunnen gaan, maar nu de Turken zich ermee gaan bemoeien is dat echt wel afgelopen.”

De Turkse regering overweegt om ook aanvallen op Turkije uit te gaan voeren. President Erdoğan vindt dat het land zich de laatste dagen opvallend agressief manifesteert: “De Turkse president vertoont megalomane trekjes. Wij houden dat scherp in de gaten. Turkije zal nooit een tiran in het hart van onze regio tolereren. Als hij zich op deze manier blijft opstellen, kunnen wij niet anders dan ook Turkije de oorlog verklaren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Erdogan moeten ze afzetten! Hij maakt alles kapot wat Ataturk ooit opgebouwd heeft.
Ataturk heeft ervoor gezorgd dat alle kinderen naar school konden, vrouwen mochten werken in betere functies. Hij heeft het land gemoderniseerd.
Erdogan is een communist/dictator. Hij wil terug naar af.
Dat past absoluut niet in ons westerse Europa. Als Turkije ONDER ZIJN REGERING bij Europa komt betekend dat past echt oorlog. Dan is het eind zoek!!!
Evenals de Oekraine, een land in oorlog.
Waar zijn ze in Brussel mee bezig???

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat het middel Erdogan (een sterk anti-humanicum, ook als oogklep verkrijgbaar) niet alleen door de staatspropaganda via de media (oraal, cerebraal, rectaal en visueel) zal worden toegediend, maar voor I.S. liefhebbers en belangstellenden in heel Europa ook op Tayyip Recep (recept) verkrijgbaar zal zijn. Consulteer vooraf uw arts en lees altijd eerst de gratis bijsluiter Ahmet Davutoglu.

Reageer
gravatar

Onbegrijpelijk dat Turkije de FIFA met rust laat, want dat is toch ook een stevige vijand. En waarom ook niet de EU, Rutte en alle struisvogels aangepakt ? Kom op !

Reageer
gravatar

Er is overigens nog meer mis. Zo hoor je hem ook niet over aartsrivaal Griekenland en hun bezetting van Cyprus. Om over het Eurovisiesongfestival maar te zwijgen. Met zulke fouten kan dat wel eens problemen geven bij het organiseren van zijn herverkiezing.

gravatar

Ik mis nog wel meer dingen die ze kunnen aanvallen: Slecht weer, kalknagels, afgebroken schroeven en aanbiedingen die uitverkocht zijn, bijvoorbeeld.

gravatar

Het verbaast mij dat Tayyip Erdogan nog steeds geen echte I.S.-baard heeft gekweekt, zoals zijn neef Abu Bakr Al Baghdadi. Vroeger speelden ze samen buiten en molden ze geiten, schapen en christenen, just for fun. De oorlog tegen Armenië is overigens niet zo hypothetisch: door Ankara betaalde provocateurs in Azerbeidzjan zijn al jaren bezig met het doden van Armeense soldaten. Erdogan wil, ná de genocide van 1915, het resterend Armeense grondgebied ook bij zijn Ottomaanse rijk voegen

Reageer
gravatar

Erdogan heeft Hitleriaanse eigenschappen..voor zijn herverkiezing als totalitaire heerser heeft hij ene heleboel smeerlapperij geënsceneerd en onder de naam van Koerden en IS verkocht.
De man is zo gestoord als de pest..

Gaan we nog heel veel mee beleven.
Zijn speeches winnen het allemaal van de haatimams

Overigens is het niveau van de reacties weer eentje van “hossen met zijn allen”..geen wonder dat we in NL in de ellende blijven zitten

Ondanks het zotte bericht weer eens lekker…

gravatar

Wat een kul verhaal. WAT HEBBEN JULLIE MET ANTI-TURKIJE HOUDING?
Wat een turk ook doet is het nooit goed in jullie westerse ogen. NOG STEEDS HAAT EN BANG DAT TURKIJE WEER DE WERELD GAAT OVERHEERSEN?

Reageer
gravatar

nu ben ik uiteraard slechts een zelfbenoemd historicus omdat ik ooit een boek van geert mak heb gelezen maar wanneer was de laatste keer dat turkije de wereld heeft overheerst dan

gravatar

Maar beste Bas, sinds wanneer is kritiek op Erdogan ook kritiek op Turkije ?
Integere, seculiere en democratische krachten in dat land worden door niemand bekritiseerd, hoor.

gravatar

Zeg Bas,
kijk, dat de turken in staat zijn om, na de genocide op Armeniërs, nu ook -onder het mom van anti-IS operaties- het Koerdische volk uit te moorden wil ik maar al te graag geloven.
Maar dat een dergelijk -vanwege de nog steeds heersende religie- achtergebleven gebied de wereld gaat overheersen?
Tsja, je droomt er misschien van, maar dromen zijn bedrog.

gravatar

Alleen vandaag de volgende aanbieding.

WC potten met de afbeelding van uw vijand naar keuze:

Erdogan
Rutte
Assad
Wilders
Xi Ping
Merkel
en vele anderen

Onder het motto:

Wij hebben overal schijt aan

Reageer
gravatar

Da’s niet zo best voor PVV-ers in zijn algemeen en Geert Wilders in het bijzonder. Het is immers genoegzaam bekend dat Erdoğan aan deze leeghoofdige anti-islamisten een broertje (of zo men wil turkje) dood heeft.
Naar verluid zijn er al ongeïdentificeerde drones op verkenningsmissie boven Den Haag en het aanpalende duingebied gesignaleerd.

Reageer
gravatar

Gedichtje voor Corrie:

Die van hiernaast
heeft haast
altijd prikogen
en een grote mond

vrouw noch man
vorm- en fantasieloos
steeds commentaar
‘n verlepte doos

resterende hersencellen
knarsend van het duinzand,
maakt iedereen uit voor schorrie morrie
wat zou de Speld zijn zonder Corrie…..

gravatar

Och Spuit,

Wellicht dat er een aantal van de vele afhakers met hun relevante bijdragen destijds overwegen weer aan dit forum deel te nemen.

Nu is het vooral ‘s Spelds trol die hier de kolommen vult.

gravatar

Beste Buster,
enkele jaren geleden al besloten dat het nivo niet meer het door mij gewenste was. Uit nostalgie vanavond even teruggekeken. Mijn vorige beslissing was de juiste.

gravatar

Ach, laat maar, Jona staat nu in de schijnwerpers, maar die hoef ik zo nodig niet af te zeiken en Erdogan krijgt toch wel wat hij verdient, hoop ik optimistisch.

gravatar

Mensenrechten tellen alleen als we ons gore smerige schijnheilige bemoeiende vingertje naar het buitenland kunnen laten wijzen.