Bron: Flickr cc Beatrice Murch

Man die nooit tv kijkt zegt veel te graag dat hij nooit tv kijkt

‘Ik kijk geen televisie’

Jona (27) uit de Baarsjes kijkt geen televisie. Dat maakte hij afgelopen weekend wederom bekend op een feestje waar hij op de gastenlijst stond. “Ik heb niet eens een televisie.”

Vrienden, buren, familieleden, Tinderdates en willekeurige voorbijgangers: ze moeten er allemaal aan geloven. Jona laat geen kans onbenut om te benadrukken dat hij nog nooit een aflevering van CSI of Boer Zoekt Vrouw heeft gezien. Hij kan het daar uren over hebben. Dat andere mensen wel een treurbuis in de woonkamer hebben, geeft hem een prettig superieur gevoel: “Ik ben heel tevreden met mezelf. Mensen die tv kijken niet. Het is belangrijk om dat zo vroeg mogelijk in elk gesprek helder te hebben. Misschien steken ze er nog wat van op. Ik kijk geen televisie.”

Jona merkt in de praktijk dat veel gesprekspartners onder de indruk zijn van zijn televisieloze bestaan: “Ze kijken enorm naar me op. Dat is nergens voor nodig, want ik ben een heel gewone jongen. Behalve dan dat ik geen televisie heb, dat is best bijzonder. Ik kijk geen televisie.”

Wat Jona naar eigen zeggen wél doet, is boeken lezen: “Ik zeg dat ik veel boeken lees, omdat je daar rijker van wordt. Daarnaast zeg ik dat ik veel binnenlandse én buitenlandse kranten lees. De berichtgeving op televisie is inhoudelijk te mager. Daarom kijk ik daar niet naar, ik zeg liever dat ik boeken en binnenlandse én buitenlandse kranten lees. Ik kijk geen televisie.”

Jona: “Soms ontmoet ik mensen die voor de televisie werken. Ik vind het belangrijk dat juist zij weten dat niemand nog televisie kijkt. Daarom zeg ik tegen hen altijd heel direct: ‘Ik kijk geen televisie’.”

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hallo, Ik kijk al jaren niet naar de tv, maar wist niet dat dat zo bijzonder is. Ik vind de televisie niet leuk, maar degenen die wel kijken, wens ik nog veel plezier!

Reageer
gravatar

Sinds ik reageer op alle artikels van De Speld heb ik ook geen tijd meer om TV te kijken, radio te luisteren, of de krant te lezen. Jammer wel, want daardoor begrijp ik nooit waar De Speld eigenlijk over gaat. Tja.

Reageer
gravatar

Dat is dan echt bijzonder. 🙂
Wat is CSI en Boer zoekt vrouw?
Ik heb wel een TV, maar zou het niet weten.
Houd me met hele andere zaken bezig.

Reageer
gravatar

Televisie is van te voren ontwikkeld met een doel dat nog niet binnen ons bereik ligt. Als we geen doel hebben, krijg je de politiek van de holle frasen waar voetbalcommentatoren in uitblinken, verder gerangschikt op zoekwoorden van onze steeds specialistischer interessesfeer.

Reageer
gravatar

Nou ja zeg, laat die man gewoon met rust. Jullie moeten toch ook wel toegeven dat er eigenlijk niets aan is op die tv.

Laatst zag ik wel wat bijzonders op de tv. Die Tarik Z. had iets belangrijks te vertellen en vervolgens wordt ie dan de mond gesnoerd. Zelfs in de rechtszaal mocht ie even toelichten waar het over ging en toen moest ie ook weer zijn muil houden. Kortom op de TV worden mensen die wel iets echts te vertellen hebben de mond gesnoerd. Goede reden om geen tv te kijken dus.

Reageer
gravatar

Is dit een soort van parodie? Over mensen die zichzelf bijzonder interresant vinden, omdat ze geen televisie kijken. Lijkt wel een stukje uit van Kooten en de Bie.

Televisie kan een bijzonder leerzaam medium zijn. Zie NatGeo, Discovery, Nova, Zembla, Zomergasten, de Hokjesman. Bijna alles op de VPRO

Reageer
gravatar

Nou Pippo, dat jij de VPRO op een hoog voetstuk hebt staan zegt een hoop over jezelf. Televisie moet juist niet leerzaam zijn, daar heb je boeken voor.

Televisie is enkel voor vermaak en human interest, dat vind je bij de commerciëlen.

Het leukste programma is momenteel “Samantha (Barbie) en Michael nemen er nog eentje” op RTL5. Het gaat over een heel leuk stel wonend in Duindorp.

Met hen kun je tenminste identificeren.

Corrie.

gravatar

Hoi Joep, dat je liever naar mij kijkt dan naar de tv kan ik me goed voorstellen. Honey Bunny!

Maar ik maak me wel een beetje ongerust over de opnamen met je smart die van onze avontuurtje hebt gemaakt.

Je hebt mij wel eens verteld dat iedereen mag zien wat voor een geweldige vrouw ik ben maar het zou ontzettend vervelend zijn wanneer je de opnames op De Speld zet.

Er zijn nml veel linkse viezeriken op het forum. Ik heb liever niet dat ze zich verlekkeren op onze avontuurtjes…

gravatar

Helaas is het laatste stukje voor Margootje weggevallen vanwege de 500 tekens regel. Maar voor jou, Margootje, zouden de opnames van Joep en mij motiverend kunnen zijn.

Je hoeft niet perse je haar kort te knippen wanneer je op een bepaalde leeftijd bent. En vrouwen zoals jij, met een maatje meer, kunnen nog best sexy zijn.

Corrie.

gravatar

Hey Corrie, lekker ding!

Natuurlijk houd ik die opnames alleen op mijn private servert, da’s alleen voor mij. Nou ja, die deel ik ook met wat matties van de “Meiden van Holland (Hard)”, dus no worries, babe!

BTW, neem je de volgende keer wel een dekentje of zo mee naar de duinen? Was wel spannend allemaal, maar al dat zand in je foef was niet zo’n erg success.

Volgende date weer via 2ndLove?
X

Joep

gravatar

Mijn vrouw is vorige week bevallen van een drieling. Maar volgens mij was die niet op tv.

Ik keek op dat moment naar De Bevalling van een veel mooiere vrouw.

Reageer
gravatar

Lijkt me een prima item voor nieuwsuur. Niet dat ik daar naar kijk overigens. Ik kijk geen tv. Ik heb niet eens een tv.

Reageer
gravatar

Haha…had vroeger een collega die wegens godsdienst principes ook geen televisie had of keek. Maar het gekke was dat hij bijna altijd alles had gezien waar wij het als collega’s over hadden…..ra…ra…… Later bleek de uitkomst simpel. De dominee mocht het niet weten dus stond de tv in een afgesloten kast. 🙂

Reageer
gravatar

Man, ik kijk al jaren geen tv! Weet niet wat voor kwaliteitsprogramma’s er nu op tv zijn zoals “CSI zoekt vrouw”, “Spongebob and the mystery gang”, “Ken’s baby”, “Albert R. Verlinde, misdaadverslaggever”, “1 tegen Lieke van Lexmond” en “Schieten en Stikken”

Reageer
gravatar

Als hij geen telescoop heeft en geen telescoop gebruikt, hoe weet hij dan van het bestaan van Pluto en de Melkweg af?

Sukkel

gravatar

Ik kijk ook geen TV. (Ik héb geeneens een TV) Toch weet ook ik van het bestaan van die telelijkvisieprogramma’s. Die worden uit en te na besproken op de radio.

gravatar

Toch is Jona onlangs nog betrapt toen hij met een telescoop door de spleten van het gordijn van een naburige flat keek waar alleen maar naakte meisjes wonen en net het achtuur journaal op stond. Zijn zaak wordt verder achter gesloten deuren behandeld.

Reageer
gravatar

Quote van Jona :
De berichtgeving op televisie zeg ik inhoudelijk te mager. Daarom kijk ik daar niet naar

Hoe weet je dat het op tv te mager is als je daar niet naar kijkt.

Hypocriet en leugenaar.

Je lijkt wel een politicus

Reageer
gravatar

Beste Wammes, Afgelopen week heb ik Jona gespot in een boekenwinkel in Meppel, alwaar hij stiekem bladerde in verscheidene tv-gidsen onder het mijmeren van “maar ik kijk geen televisie”.

gravatar

Beste Wammes,
Afgelopen week heb ik Jona gespot in een boekenwinkel in Meppel, alwaar hij stiekem bladerde in verscheidene tv-gidsen onder het mijmeren van “maar ik kijk geen televisie”.

gravatar

Toen er net tv was had je van die mensen die op een afstand van een halve meter tv-keken, of van die figuren die alleen maar aan de knoppen wilden draaien. Voor hen is er internet.