KNMI: Officieel kutzomer na 5 dagen gezeik over regen

Meteopsychologisch fenomeen komt vaker voor

Als het gezeik over de regen tot donderdag aanhoudt, is er officieel sprake van een kutzomer. Het KNMI spreekt van een kutzomer als mensen in De Bilt vijf dagen achtereen janken over neerslag, ook als het de rest van de zomer prachtig weer is.

“Het regent sinds zaterdag, dus de kans is vrij groot dat het gaat lukken”, vertelt weerman Gerrit Hiemstra enthousiast. Het meteopsychologische fenomeen komt in Nederland vaker voor: sinds het begin van de metingen in 1901 kende ons land ieder jaar een kutzomer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom gezeik over regen ? Regen over gezeik spoelt de betrokken zeikplek weer lekker schoon, dus dat heeft verre mijn voorkeur.

Reageer
gravatar

Wrong getranslate! ‘Al die regen’ is betterder getranslate if ‘all that reagan’!

gravatar

inderdaad
of beschimmeld
bevloed
er is van alles mogelijk

droog is toch wel het meest kut van alles, m.i.
excusez les mots
en vochtig juist uiterst plezierig, zeker als het heet en dampig is als in zo’n nauw dal in de Italiaanse Alpen.

gravatar

Wat raar ik heb daar niets van gemerkt. Hier alle dagen zon en alleen in de regentijd veel regen maar altijd gemiddeld zo’n 30 graden. Hier hoor ik niemand klagen hoor.

Reageer
gravatar

Zeg Hittegolfje, je mag nooit meer raden. Maar het is hier zeer aangenaam. Lekker zonnetje, blauwe zee en witte stranden.

gravatar

Juist, en om de dagen door te komen zit je dus de godganse dag met je neus naar een schermpje te staren, en onzin naar jezelf te schrijven.

Met een lekker zonnetje, aan de blauwe zee met witte stranden, en je verveelt je rot.

Waar is die Trollenverdelger als je ‘m nodig hebt? Ik zeg: afserveren die muts.

Wat een kutzomer.

gravatar

ergste zijn degene die elk jaar 2x op vakantie gaan , tijdens ook zeiken daarover met de prachtigste vakantiefotoos…en daarna thuiskomen als het hier 5 dagen regent ? … Zelf ben ik al 22 jaar niet echt op reis geweest… en lach me inmiddels weer’galoos !

Reageer
gravatar

Precies Pablo: “sneeuw” via een opgerold honderd dollar biljet geïnhaleerd en rechtstreeks op het slijmvlies in de neus aangebracht, de kleuren die men dan ziet .. gewoon te gek dude, farout!

gravatar

Sorry lui in regenland, Ik kom zojuist weer van het strand..blauwe luchten, prachtige zee met grote brekers….Je kan wel blijven zeuren over het weer, de politiek en de graaiers…maar je zou ook de beslissing kunnen nemen om weg te gaan, je hoeft niet eens zo ver…en de zon lacht je (bijna) iedere dag tegemoet….

Reageer
gravatar

Ik vind het juist een heerlijke zomer. Één weekje regen trek ik wel. Verder is het vaak rond de 23 graden ( niet te heet em niet te koud) en een zonnetje. Zacht weer dus… Prima!

Reageer
gravatar

inderdaad wat een naargeestig klagerig volkje hier in Nederland. Geniet van de dag! maar Nederlanders kunnen niet genieten. Verwend volkje! Gelukkig krijg ik wel genietende mensen in mijn Theetuin in Budel Dorplein dus pluk de dag!

gravatar

Ik heb de kinderen geleerd om het een ‘minder fijne zomer’ te noemen. Dat is ook iets makkelijker te onthouden voor hen.

gravatar

Van behoorlijk wat mensen in Nederland zou het fijn zijn als die dat laatste advies NIET opvolgen. Hoezo “Leef!”? Laat ze conform het devies van de Partij Tegen de Burger liever sterven!

gravatar

En bij gezeik van hoeveel mensen is het dan een kutzomer? Kan me voorstellen als één of twee mensen in de Bilt lopen te zeiken dat ze voor zeikers worden aangezien. Bij hoeveel procent van de Biltse bevolking die zeikt over het weer is het een kutzomer? Beetje wetenschappelijker mag wel. Ik wil cijfers zien.

Reageer
gravatar

Mensen hebben altijd wat te klagen. Maar als deze koude putten weggetrokken zijn dan is het weer gewoon zomer en zijn we het ” kutweer” zo weer vergeten.

Reageer
gravatar

na alle onverwachte mooie zomerdagen, na koeler en warmer afwisselend denk ik: het kan nog veeeel slechter. Zomer mag mooier, zeker. we houden vol…

Reageer
gravatar

Heb net een week vakantie achter de rug… zeven dagen lang tegen de veertig graden. Te heet om overdag veel te ondernemen, de avonden daarentegen heerlijk zwoel en aangenaam. Ongelooflijk genoten. Ben erg blij dat het in Nederland wat koeler is en dat het regent. Binnenkort weer zonniger dagen in het verschiet… ben daar ook blij mee 🙂

Reageer
gravatar

Waarom een kutzomer als het 5 regent?
In de winter, lente en herfst regent het ooit langer en zeuren de mensen ook. Zó krijgt Nederland een zomers klimaat.

Reageer
gravatar

Lullig om niet te reageren op zo’n sappig verhaal, ik doe ook graag mee met zeiken om het record te halen, hier word ik zonnig van!

Reageer
gravatar

De laatste dagen is sprake van uitermate testiculeus weer, maar bij vlagen. De vooruitzichten voor het komend weekend zijn gunstig!

gravatar

Niet om ‘t een of ‘t ander, maar ik constateer een tendentieus neerwaardse aanpassing in het redactioneel taalgebruik: ‘Karel-Utrecht-Theodoor’ mag dan -toenemend- volkstaal zijn maar dat hoeft niet zo populistisch op De Speld te worden gepropageerd. Blijkbaar bekt dit word goed want ik zie al veel navolging. Ik vrees voor besmetting in de Tweede Kamer, vooral bij één- en tweepersoons fracties die niet worden gecorrigeerd door fractieleiders met enig taal- en normbesef.

Reageer
gravatar

Jammer dat de weerman daar enthousiast over is,,, zijn heel veel mensen die het hele jaar hard werken en hun vakantie nu in het water zien vallen,

Reageer
gravatar

Jammer dat de weerman Hiemstra daar enthousiast over is. Er zijn mensen die het hele jaar werken om op vakantie te kunnen gaan en dat valt nu in het water…Zie daar niets grappigs aan.

Reageer
gravatar

Ja okay het is hier heel naar weer. Maar wat bezielt een gesemigreetde ex-waterlander om dagelijks zonnige weetkaartjes vanuot zijn zonovergoten nieuwe vadetland naat ons te sturen! Via fb. En waaarrom sturen anderen foto’s van een bevolking die wanneer de. Temperatuur onder de 30 grafen dreigt te zakken foto’s van de bevo.lking in eskimokleding stuur dan een paraplu terug of nodig mensen uit! Help dan oprecht!

Reageer
gravatar

In korte tijd een overweldigend aantal reacties op dit artikel. Blijkbaar is er “Gesundes Volksempfinden”geactiveerd door vaginaal getint weer. Tot mijn plezier merk ik dat de ballotage via lagoritmen weer uiterst actief is. Twee op de drie bijdragen worden geschrapt. Dat moet ook wel want anders zitten we hier straks met een paar honderd reacties die allemaal als kut op Dirk slaan.

Reageer
gravatar

Lekker in een natte slaapzak in de lekke tent, glijdend op badslippers door de modder met natte wc rol onder arm naar toilet, en dan zijn er eikels die zeggen: regen is belangrijk voor de natuur…..straks vakantie voorbij: komt die kutzon weer……

Reageer
gravatar

Eerst was het te droog, toen weer te heet en nu weer teveel regen? Kom op…zo zijn nu eenmaal de Nederlandse zomers, je kunt gewoon niet van het weer op aan. En anders moet je maar verhuizen naar een land waar het wel bijna elke zomer bloedheet is…

Reageer
gravatar

Beste,

In de Nederlandse taal is ‘vrouwtje’ nog altijd een verkleinwoord. Het lidwoord dat bij verkleinwoorden gebruikt dient te worden is nog altijd ‘het’. Uw gebruik van ‘vrouwtje die’ is daarom resoluut fout.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

gravatar

Heeft het KNMI echt de woorden “kut zomer” gebruikt of is dit een persvrijheid van uw redactie. Jammer verloedering van het ABN en schrijvend Nederland. Journalisten let op uw taal. Sprekend is zij anders dan schrijvend.

Reageer
gravatar

Tjonge zeg wat een taal gebruik… Moet dat stoer over komen ? Tis a-sociaal gedrag en geen voorbeeld en visite kaartje voor de site.

Reageer
gravatar

Het weer is nooit goed of slecht. Onze reactie daarop is dat wel. Regen is de bron van onze welvaart. “En nergens valt de regen zo mals en ruisend neer…” Have a nice rainy day!

Reageer
gravatar

Was toch nu wel een beetje een opluchting , die paar dagen regen. Het land was veel te droog . er groeide niets meer. nu kan het weer een beetje doorgroeien. maar de regen mag nu wel weer stoppen 😉

Reageer
gravatar

Is er geen andere benaming voor om aan te geven dat het een minder zonnige ZOMER is???

Zeker als een KNMI ,waar hoger opgeleide mensen werken ,met een geweldig vocabulaire !!!!!!!

Reageer
gravatar

Moeten we nu overal schuttingwoorden in gebruiken???
Ik heb geleerd dat dit of een gebrek aan taalvaardigheid of aan opvoeding is.

Reageer
gravatar

Wat een woordgebruik. Het woord k.t is al zo in NL ingeburgerd dat het niet eens meer door de meerderheid opvalt. Zelf woon ik niet in NL en verbaas me hoe vaak dit woord te pas en te onpas wordt gebruikt. Ik krijg een ander Bilt door dit woordgebruik bij deze zomer in NL.

Reageer
gravatar

Beste Mirjam: lees er gewoon de Bild-zeiting nog eens op na, de kijken door een andere bril naar het weer in Feriën-ort Holland.

gravatar

Als de zon schijnt mag je dankbaar zijn voor ieder straaltje. Als t n keer regent is op z’n minst n blij gevoel voor het gras. Ipv dat zeuren zou de mens ns blij moeten worden. Tis zo weer winter. Oei tijd om te klagen ….

Reageer
gravatar

Dit is vast geschreven door een man want die gebruiken altijd vrouwelijke delen. Beetje respect mag wel. Noem hem een flut zomer of minder fijne zomer.

Reageer