Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra weigeren commentaarhokje te verlaten

‘Jij lult over kasteeltjes, maar ik wil weten waar Mollema zit’

Een dag na het einde van de Tour de France zijn Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot nog altijd aan het praten. Het duo is maandagochtend gewoon in een commentaarhokje in de bekende finishplaats Briançon gaan zitten.

Dijkstra: “Wist je dat deze stad omringd is door vestingwerken en forten? Die moesten de toegangsweg tot het huidige Italië bewaken.” Ducrot: “Jij hebt het nu over kasteeltjes, maar ik wil weten of Mollema er nog bij zit. Ik heb hem nog steeds niet gezien.” Dijkstra: “Ik heb hem achter in de groep gezien.” Ducrot: “Nou, dan heb je meer gezien dan ik.” Dijkstra: “Er is helaas geen camera bij Mollema, dat is een keuze van de Franse regie. Daar gaan wij niet over.”

Ducrot: “Nog altijd geen aanval van Quintana. Die gaat daar gewoon zitten kijken joh, kom op man! Maar daar gaat Valverde! Dat is mooi! Aargh, kijk hem stoempen op het buitenblad. Toch Valverde, ik zei het nog!” Dijkstra: “Dat is Valverde niet.” Ducrot: “Dat is Valverde wel, Herbert. Die pik ik er altijd uit.” Dijkstra: “Het is hem niet.”

Dijkstra: “Dit is een lastig stuk, dat hebben wij vanochtend nog verkend.” Ducrot: “Nou, dat…” Dijkstra: “Ik moet je onderbreken Maarten, want ik hoor nu geruchten dat Froome zou zijn afgestapt.” Ducrot: “Dat zou betekenen dat Kruijswijk opschuift naar plaats vier.” Dijkstra: “Dat is dan toch wel ongelooflijk knap van Kruijswijk, dat betekent dat ‘ie weer verschrikkelijk goed aan het rijden is vandaag.” Ducrot: “Ik ga even uit het raampje hangen.”

Het hotel waar de twee verblijven wil niet zeggen tot wanneer de heren hebben geboekt. Een anonieme medewerker was echter glashelder: “Parijs is nog ver.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hallo Maarten en Herbert. Als vrouw van 73 jaar kijk ik al jaren naar de Tour. Dit jaar vind ik het voor de 1e keer erg spannend. Vooral jullie commentaar vind ik heel verhelderend. Maar…….wat mij ergert is dat er zoveel bidons gewoon naast het parcours in de natuur gegooid worden. Triest en dat nu er zoveel wereldwijd gezegd wordt over plastic in de natuur. KAN DE TOUR ORGANISATIE HIER GEEN VERANDERING IN BRENGEN EN IETS OP VINDEN?
Vele groetjes van Philomena.

Reageer
gravatar

Hoelang moeten we het gebazel van Ducrot nog aanhoren? Je wordt er bijna gek van, geen zin in onvervalst koeterwaals komt achter elkaar uit zijn mond. Steeds weer zelfde zinnen, steeds weer dezelfde gemeenplaatsen, steeds weer een duik in het boek met spreekwoorden en gezegden. Er zitten geen renners “ondersteboven” op de fiets, Ducrot moet ondersteboven boven de microfoon hangen.

Reageer
gravatar

Slechte commentator is Herbert Dijk(Mollema)stra.
Ik vind de Tour hartstikke leuk, maar erger me kapot aan die Dijkstra.
Waar blijft het deskundige commentaar van weleer.

Reageer
gravatar

Kan het zijn dat ik het commentaarhokje hokje zojuist langs de snelweg Parijs-Lille heb zien staan
Het verslag van vanmiddag leek verdacht veel op de Franse verkeersinformatie.

Reageer
gravatar

Herbert Dijkstra zondag commentaar hokje uitgevlucht. Ik zag plotseling renners met enorme achterwerken in roze broeken over de Champs rijden, dacht op dat moment dat drie weken commentaar geven zijn tol begon te eisen, het bleek achteraf een grap van Marianne Vos..aldus de opgeluchte Herbert

Reageer
gravatar

het is allemaal de schuld van de derde week, de beruchte derde week, de derde week waarin de renners zijn opgesoupeerd, opgerookt en verteerd, ja .die derde week die zijn tol eist, die derde week is funest voor mens en materiaal. de derde week maakt dat de verhoudingen ineens anders komen te liggen, de derde week maakt dat je het om drie woorden over de derde week moet hebben en dus snakt naar de vierde en volgende weken.

Reageer
gravatar

Als deze heren voor volgende tour niet bij het grof afval zijn gezet met hun manier van verslag geven. Last ik de tour 2016 gewoon af.
Gewoon een nette brief naar de Franse organisatie, afgelast wegens het verstoren van de Nederlandse tolerantie tijdens het genieten van top wielrennen.

Zwijg desnoods als je niks zinnigs te melden hebt.

Reageer
gravatar

Ze wachten op Mart Smeets die heeft beloofd ook iets te brabbelen, maar zijn fopspeen is nog niet op. Filip Freriks wil ook al niet, Wouke is boos, Ferry is het aan het doorgronden, Jan doet huiliehuilie, prof Maarten bromt wat, Sonja wil niet meer op TV, – het is druk in het dementenhuis. Dan kan je beter in je commentaarhokje blijven!

gravatar

Misschien kan Corrie ze verleiden eruit te stappen? en mochten de heren tot rust willen komen omdat ze toch een tikje overspannen zijn: Meppel is een heerlijke rustplaats en opteert voor de start van de tour in 2025.

Reageer
gravatar

Kijk en luister al jaren naar de Belg. Mensen die weten waar ze over praten en deskundig zijn. ” Kijk Poels is nu bij Vroom. ” ( Dijkstra ) ” Ja, ze zijn nu met z’n tweeën. ”
( Ducrot ). En zo gaat het maar door. Wanneer worden die twee eindelijk is vervangen door reporters met verstand van zaken ? ( ik kijk nood gedwongen even naar de NOS omdat de Belg tijdens de Tour het journaal uitzend )

Reageer
gravatar

De Belg is deskundig, dat is duidelijk. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Tante Pollewop uit Heerenveen wil graag weten wat er aan de hand is. Namelijk niets.
De een wil graag deskundig commentaar, de ander geniet van de kunst die commentaar genoemd wordt bij de Nos.

gravatar

O, wow, er is iemand die wakker kan blijven bij het Vlaamse commentaar! Daar moet wel veel doping aan te pas zijn gekomen, anders lukt dat nooit…

gravatar

Verstappen is ook onderweg en zit binnen vier weken in Spa. Vanaf dat moment ligt de wedstrijd pas echt helemaal open.

Ik zie de heren tot de winterstop nog wel in het commentaarhokje zitten.

Reageer
gravatar

Knap hoor! Die jongens lullen zich het snot voor de ogen, maar zelfs als ze aan de laatste tiet hangen, knallen ze de 26 nog rond. En niks geen verzuren, hè!
“Je hebt van die dagen, dan heb je een héle goeie tong. Dan kwetter je ze allemaal er af, en moet zelfs Mart Smeets lossen”, aldus Maarten.
“Je moet blijven eten, zelfs als het bergop gaat”, vult herbert aan……

Reageer
gravatar

haha…ik weet het dit is de Speld, maar het zou mij echt niet verbazen als het waar is… drie weken onophoudelijk, gefascineerd lullen over een fiets, voor mij hebben zij de tour gewonnen

Reageer
gravatar

ik heb ook prikoogjes maar dat komt van verdriet, ben geblokt op FB en verwezen tot dit afvoerputje van de Speld