Pinguïn van de zaak: de voor- en nadelen

Leasepinguïn is bijna altijd rendabel

Veel mensen hebben een pinguïn van de zaak. Dat lijkt aantrekkelijk, maar is het echt zo voordelig?

Het antwoord is ja! Hoewel de keuze voor een privépinguïn of een leasepinguïn afhangt van verschillende factoren, is het vrijwel altijd rendabel om voor een pinguïn van de zaak te gaan:

  • De pinguïn is eigenlijk een deel van je loon. Dat betekent al snel een besparing van enkele honderden euro’s per maand ten opzichte van een eigen pinguïn.
  • Je werkgever betaalt de belasting, de verzekering en het voedsel van de pinguïn. Daar hoef je je dus geen zorgen meer over te maken.
  • Zelf zou je misschien voor een tweedehands pinguïn kiezen, maar de meeste bedrijven geven hun werknemers juist een mooi exemplaar. Daar kun je mee voor de dag komen!
  • Wil je loonsverhoging? Dan is een leasepinguïn een interessant alternatief. Dat kost je werkgever namelijk minder dan een bruto loonsverhoging.

Zijn er dan geen nadelen? Jawel, je moet met een paar dingen rekening houden. Als je (tijdelijk) uit dienst gaat, kan je werkgever de pinguïn terugvragen. Dat is vervelend als je de neiging hebt je aan pinguïns te hechten.

Daarnaast kun je meestal uit een beperkt aanbod van leasepinguïns kiezen. Als je kieskeurig bent, is dat jammer. Voor liefhebbers van humboldtpinguïns is een koningspinguïn toch een beetje een achteruitgang. Maar als een pinguïn voor jou alleen maar een nuttig gebruiksvoorwerp is, dan maakt het natuurlijk niet zoveel uit.

Ben je zelf ondernemer? Dan ben je aan bepaalde regels gebonden. Als je de pinguïn nagenoeg alleen zakelijk inzet, dan wordt hij verplicht tot het ondernemingsvermogen gerekend. Het omgekeerde geldt ook. Bedenk dus goed wat je met je pinguïn van plan bent!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe is het fiscaal geregeld? Is er sprake van bijtelling, want de staat wil niets mislopen. Om te bewijzen dat de pinguïn alleen zakelijk wordt gebruikt, dient een administratie te worden bijgehouden, vermoed ik. Deze publicatie zal zeker de animo onder werkgevers aanwakkeren, en de belasting op vogelvoer de pan doen uit rijzen. BPM (Belasting op Pinguïns voor Medewerkers), aczijns, hoge BTW en zo verder. En dat voor een paar eieren…

Reageer
gravatar

Mijn vrouw en ik hebben allebei een pinguïn van de zaak, maar die beesten schijten de boel onder joh! Ik probeer nu nog aanspraak te maken op een verzorgster bij de pinguïns.

Reageer
gravatar

Toen ik laatst ging tanken zei de tankbediende: waarom heeft u een pinguin achterin? Ik zei toen: dat is mijn leasepinguin. “Waarom brengt u hem niet naar Artis?” vroeg hij. Ik vond dat een goed idee.

Een week later kwam ik weer terug en de tankbediende zag mijn pinguin weer zitten; “ik dacht dat u hem naar Artis zou brengen!” zei hij. En ik zei: “heb ik gedaan, hij vond het hartstikke leuk, we gaan nu naar de Efteling”

Reageer
gravatar

Zijn de extra reiskosten die je maakt als hij in de winter terug gebracht moet worden naar Antartica aftrekbaar van de belasting? Of is dat alleen voor zzp-ers?

Reageer
gravatar

Inderdaad hele belangrijke informatie Ximaar, misschien leuk om te vermelden…Cw (weerstands coefficient) ligt bij de gemiddelde vrouw ca. 1000x hoger dit geldt voor fysieke waardes, psychische weerstands waarde bij een vrouw is tot nog toe onmeetbaar groot gebleken.

gravatar

onrust onder de secretaresses, door het intrede van de pinquin op de zaak, zien vele hun functie in gevaar komen. Pinquins blijken van nature wel aanleg te hebben om met het koffieapparaat om te gaan.

Reageer
gravatar

Beste Corrie, Je projecteert nu eigenschappen van jezelf op een onschuldige zeeotter. Ik begrijp dat het moeilijk voor je zal zijn om tot de ontdekking te komen dat je zelf de hele dag vreet en verschrikkelijk brutaal bent. Toch zal je de harde realiteit ooit onder ogen moeten zien. Sterke!

gravatar

Hoi I.K. Bendeklos. Je bent weer vrij?

Met mij gaat alles goed. Door het mooie weer van de afgelopen weken heb ik een mooi kleurtje op mijn lijf en nergens een wit streepje te zien 😉

Wat wil ik je eigenlijk al een hele tijd wil vragen is of je vrouw last heeft van een schimmelinfectie. Na onze laatste rendez-vous heb ik een brandende jeuk aan mijn foef.

Zal eens aan Margootje om raad vragen. Zij lijkt me zo’n type die daar vaak veel last van heeft.

Corrie. xxx

gravatar

Corry lieve meid, ik wordt al geil van een vrouwenfiets. Misschien heb je last van kettingsmeer? Vraag mijn vriend eens, Dr Bibber

gravatar

de pinkwin, weer een nieuwe rage…ik ben niet zo’n trendvolger, dus ik houd het gewoon bij mijn walrussinnetje bevalt vet goed.

Reageer
gravatar

TE GÈK !!!! Jaaaaaaaaa dat zou ik wel willen in ruil voor loonsverhoging. Nu nog mijn baas zo gek zien te krijgen hahahaha (:>

gravatar

Bedenk wel dat de fiscus het privégebruik van de pinguïn beschouwt als loon in natura. Over de cataloguswaarde van de pinguïn wordt een bijtelling geheven, waardoor je extra loonbelasting betaalt.
Wanneer de pinguïn uitsluitend zakelijk gebruikt wordt kan vrijstelling van deze bijtelling aangevraagd worden. Hiervoor dient wel een sluitende gebruiksadministratie aan de belastingdienst overlegd te worden.

Reageer
gravatar

Ik ben zelf ondernemer en ik moet zeggen dat het wel erg handig is zo’n pinguïn. Zakelijk is het een goede investering en levert ook heel veel op. Natuurlijk geef ik niet alles op aan de belasting, maar wie doet dat nou wel.

Reageer
gravatar

Mooi, dan is dat ook weer opgelost. Nu wil het toeval dat bij de rechtbanken ook pinguïns rondlopen. Dat komt dus helemaal goed.

gravatar

Ik heb mijn pinguïn al jaren via een zakelijk leasecontract. Blijdorp is hierin een prima partner. Fijn is dat je om de 2 jaar een nieuwere pinguïn kan “uitkiezen”, waarbij je als bedrijf jezelf modern profileert. Dat staat goed bij klanten.

Reageer
gravatar

Het beste kan je een Pinguin Prius leasen. Die heeft een hoge bijtelling, omdat je die electrische alen moet voeren ipv reguliere vis of loodvrije vis.

Reageer
gravatar

Het vervelende van de pinguïn is zijn glibberigheid. Dat bleek dan ook een groot nadeel toen wij onze ‘Pechthold’ – zo noemden wij hem – aan een boom wilden binden toen we op vakantie gingen.

Uiteindelijk hebben we hem bij de buren losgelaten.

Reageer
gravatar

Iedereen weet toch dat je Pechtold nooit zomaar los mag laten? Wellicht zou u een lease nanny kunnen overwegen via uw baas. Bovendien, buren geven alleen maar overlast en verdienen daarom eerder om losgelaten of afgemaakt te worden