Nederlanders steeds vaker op vakantie in eigen huis

'We waren toe aan iets nieuws'

Heerlijk tot rust komen in uw eigen stoel. Een avontuurlijk uitstapje naar de badkamer. Steeds meer Nederlanders ontdekken hun eigen huis als vakantiebestemming. “Voor het authentieke vakantiegevoel hoef je niet per se naar Castricum.” 

Cor en Tinie Verbonk uit Hengelo vertrekken volgend weekend voor drie weken naar hun eigen woning. Cor: “Nadat we de afgelopen jaren afwisselend naar Urk en Vlieland gingen, waren we dit jaar toe aan iets nieuws. Toen we laatst bij vrienden vakantiefoto’s zagen van hun rondreis in eigen huis, wisten we meteen wat onze volgende vakantiebestemming zou zijn.”

Zoals bij elke vakantie is voorpret belangrijk. Cor kijkt nu al reikhalzend uit naar het uitstapje naar de hooggelegen zolder. “Ik heb daar hele goede dingen over gehoord.” Tinie kijkt reikhalzend uit naar de dagtocht naar de badkamer, die door de vakantiebrochure werd aangeprezen: “Ik wist niet eens dat ik een badkamer had.”

Cor somt de vele voordelen op van een vakantie in eigen huis: “Geen gedoe met geld wisselen en gewoon in een lekker bed slapen. Ook spreken de meeste mensen er gewoon Nederlands.” De kosten van thuisvakanties zijn over het algemeen laag, al denkt Tinie wel op de centen te moeten letten. “We hebben voor de optie zonder ontbijt gekozen, dus dat zullen we straks zelf moeten kopen.”

Martine Haring, reisleider bij reisbureau ClubThuis, ziet de populariteit van thuisreizen de laatste jaren enorm toenemen. “De best bewaarde geheimen van je huis vind je soms in je eigen huis. Ik maak ze thuis wegwijs, zodat ze na een paar weken gelouterd en voldaan weer thuiskomen.”

Het enige probleem dat nog getackeld moet worden is de zorg voor labradoodle Max (4). “Geen idee waar we die moeten laten als we op vakantie gaan. Hopelijk vinden we nog een oppas, anders vrees ik dat we hem in een asiel moeten achterlaten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook ik doe dit jaar eens gek. Ga het avontuur aan. Heerlijk naar het zuiden. (vanuit m’n werk gezien dan). De zon op zoeken. Een lekker bed, heb zelfs een huis met jacuzzi geboekt! Prachtige tuin, alwaar ik in een heuse loungestoel mijn (weliswaar) illegaal gedownloade E-books kan lezen. Zwemmen in het nabij gelegen slootje. Helemaal top! Nog 3 werkdagen….ben er klaar voor!

Reageer
gravatar

Weinig kies van de redactie om wederom dit weerloze bejaarde echtpaar op te voeren als figurant; ik herinner mij -minstens twéé- eerdere artikelen waarbij Grietje en Lubbert van Gortel ook al figureerden.
Het huidig regeringsbeleid is er op gericht zoveel en zo lang mogelijk bejaarden vakantie te laten houden in eigen huis, waar alles voor actieve euthanasie binnen handbereik is. Tenzij zij vermogend zijn en/of lid van de VVD; dán gaan er andere registers en Club Med’s open.

Reageer
gravatar

Lijkt me wat al teveel heisa voor zo’n ouder stel en een hoop geregel. Zo moet de post ook doorgestuurd worden naar het vakantieadres, zoveel dingen waar je aan moet denken.

gravatar

Ondertussen blijft het wachten op de kilometertaks. Daarover is het laatste woord nog niet gesproken. Noorderlingen van allerlei slag komen onze wegen ‘kapot’ doen. Kilometertaks = vrijheidsberoving.

Bovendien gaan ze dat niet georganiseerd krijgen. Behalve als je het NL grenssysteem misbruikt. Waar een boer met zijn paard niet raakt kom je Fransen tegen. Mij ook dus. Op sommige veldwegen is het druk.

gravatar

Cor somt de vele voordelen op van een vakantie in eigen huis: “Geen gedoe met geld wisselen en gewoon in een lekker bed slapen. Ook spreken de meeste mensen er gewoon Nederlands.”

Geen gedoe met geld wisselen. Dat ligt er maar aan. Laten we hopen dat het met de eurocrisis niet zover uit de hand loopt dat er in onze keuken een andere valuta wordt ingevoerd of dat de slaapkamer uit de eurozone verdwijnt.

Reageer
gravatar

Buitengewoon Botte Rukker,

Het antwoord is nee, maar ik plaats zijn umlaut tenminste wel op de juiste plaats. Mag ik u er attent op maken dat de naam van de man Schäuble is?

gravatar

Awel Angela, is toch veel belangrijker dat ge uwen mond op de juiste plek plaatst?! Die Umlaut zal U dan zeker en vast een zorg zijn, toch?! Als ge dan ook maar door uw man Schäuble het grotteke in uw natgespeelde broekske proper laat kuisen……

gravatar

Hoewel ik normaliter hotels prefereer, zie ik erg uit naar een vakantie in eigen land en eigen huis.
Leuk, weer eens wat anders.

Reageer
gravatar

Geweldig toch vakantie in je eigen huisje, doe ik ook al jaren hoor. Je hebt alles bij de hand en je vergeet nooit iets mee op vakantie te nemen. Duur is het ook niet, dus daar hoef je het niet voor te laten. Mijn kleine stadje voldoet prima hoor. Alhoewel het is wel eens lastig dat ik zoveel bezoekers krijg, maar ja die gaan altijd weer naar huis tegen de avond. De avonduurtjes zijn het gezelligst hier op het terras naast de kerk bij ons Begijnenhofje met onze lieve buurtjes.

Reageer
gravatar

Ik zet in de zomer wel eens de tent op in de huiskamer.

Maar o, o, wat ben ik dan blij als dat rotding weer afgebroken is en ik weer lekker in de leunstoel tv kan kijken, een warme douche kan nemen en in een bed kan slapen!

Reageer
gravatar

Ik was wel eens op vakantie gegaan naar Almere, wat was dat erg zeg.. Tijdens mijn rondleiding in Auschwitz zeiden mensen dat ik ook eens naar Almere moest gaan.. maar man man man.. dit kwam wel heel erg dichtbij, gewoon in eigen land! Ach grutjes toch..

Reageer
gravatar

Thuis heb je werk, porno en bier. Ik heb zelfs een hoogtezon die jaren op Marktplaats heeft gestaan. Waarom weggaan?

gravatar

Jaren lang ben ik in mijn vakantie naar allerlei verschillende eilanden geweest.
Boekje van Boudewijn Buch mee, heerlijk rustig.
Toch gaat ook dat langzaam vervelen; de laatste vakantie viel eerlijk gezegd een beetje tegen.
In de folder van het reisbureau leek het een mooie bestemming, de Galemiezen, maar als je er naartoe gaat is het toch niet je dat.

Dit jaar maar eens vakantie vieren in eigen kroeg.

Reageer
gravatar

Dit oude echtpaar komt mij heel bekend voor; wellicht (groot)ouders van Alexander of Sake ?
Toch vreemd dat het artikel het vaak zeer wisselvallige weer rond het eigen huis niet noemt. Een stevige contra-indicatie, vind ik.

Reageer
gravatar

Leuk verhaal maar het klopt niet, wanneer ik eens lekker tussen de Nederlanders op vakantie wil ga ik naar de Spaanse Costa.

In het buurtje waar ik woon spreken ze allemaal buitenlands.

Corrie.

Reageer
gravatar

Leuk verhaal? Je weet helemaal niet waar je ‘t over hebt; als je dit gelezen zou hebben zouden je ogen spontaan uit je oogkassen ploppen van de überprik!

gravatar

Lijkt me best handig om in de Schilderswijk te wonen. Als je je houtwerk wil laten bijschilderen is er altijd wel iemand in de buurt.

gravatar

“Voor het authentieke vakantiegevoel hoef je niet per se naar Castricum.”

En als je nou in Castricum woont? Gelukkig woon ik daar niet hoor, maar stel. Dat is maar even minder erg als Meppel.

Reageer
gravatar

Ik heb toevallig wel een eigen huis maar ik ga daar echt niet met vakantie hoor. Dan krijg ik gegarandeerd gelijk heimwee. Niks gedaan, ik blijf gewoon weer lekker thuis dit jaar.