Utrecht wordt gek van asociale racefietsers

‘Ze denken dat de weg alleen van hen is’

Het is een breed gedeelde irritatie: racefietsers die met grote snelheid over de openbare weg stuiven en de verkeersregels daarbij volledig negeren. In Utrecht zijn ze er klaar mee, nadat de binnenstad vrijdag vrijwel onbereikbaar werd door het asociale volk.

Caroline en Rudy Faber wilden vrijdagmiddag met hun dochter in de stad gaan lunchen. Toen ze de Croeselaan overstaken, werd Rudy bijna aangereden door Primož Roglič, die met een noodvaart over het asfalt denderde. “Het was zo’n typisch figuur. Je weet wel, met zo’n belachelijk strak pakje aan. Ik kwam gewoon van rechts, maar meneer vond dat hij voorrang had. En even bellen, ho maar.”

“Het ergste is nog dat hij vervolgens begon te schelden”, vult Caroline aan. “Begrijp me niet verkeerd, Roglič is een fantastische tijdrijder, maar dit vond ik echt geen stijl. Zulke types denken echt dat de weg alleen van hen is. Ik snap niet dat de politie niet optreedt tegen dit soort aso’s. Ik erger me hier al langer aan, maar vrijdag sloeg het helemaal nergens meer op.”

De gemeente Utrecht betreurt de irritatie van haar inwoners. Burgemeester Sharon Dijksma: “De openbare weg moet een feest zijn voor iedereen. We hebben niet voor niets zo veel moeite gedaan om dit unieke wegdek naar onze prachtige stad te halen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vreemde reactie. Blijf dan weg van dit gebeuren. Je kunt niet verwachten dat de wielrenners zich keurig aan de regels houden tijdens voorbereiding!

Reageer
gravatar

jullie belastende berichten hebben kennelijk indruk gemaakt, de racefietsers zijn op de vlucht geslagen richting Frankrijk, ze worden overigens goed in de gaten gehouden.

Reageer
gravatar

By the way
De gezelligerts die zondagochtend om 6 uur de horeca uit gemikt werden, hadden daarna nog veel plezier aan het omhangen van de wegwijzers naar de spoedeisende hulp. In de bossen bij Bunnik is menig terminaal kind (diagnose hoesten of koorts) dat dringend een huisarts wenste te zien aan zijn einde gekomen.

De stad was dermate hermetisch afgesloten dat zelfs de ambulance er niet door mocht. Behalve als de sirene aan was… gezellig.

Reageer
gravatar

Praat me er niet van: ik ben erfelijk belast. Mijn ouweheer had ook zo’n pest aan die wegpiraten die van alle kanten op weerloze voetgangers afstormen. Met de “kop in de zak en de blik op oneindig” om onduidelijke redenen racend dwars door publieke domeinen. Voetgangers omverrijdend of als mobiele fietsenstalling misbruikend bij noodstops. Bijna net zo ergerlijk als paardensporters die hun knollen door bos en duin heen jagen met sublieme minachting voor het voet-volk. Verkeerde mobiliteit.

Reageer
gravatar

ja hier in zuid Limburg doen ze dat ook ze gaan gewoon maar midden op de weg rijden en dan aar zeggen motor rijden daar moet de politie maar eens na kijken bah bah ik baal van wielrenners

Reageer
gravatar

Wat bedoel je nou eigenlijk te zeggen, Marij metj”Ja, hier in Zuid Limburg”? Daar rijden toch zeker geen normaalbegaafden op de fiets? Met al die criminele motorbendes die in dezelfde drugsvijver vissen, waagt toch niemand zich meer op straat. Alleen motorjacks en soortnamen verschillen (No Mercy, No Surrender, Bandidos, Hells Angels). Verder is alles standaard: opgepimpte Harley Davidson 2-cylinder vibrators, Nazi-helmen, tattoo-babe achterop, bierbuik voorop en cocaine-couperose.

gravatar

ja hier in zuid Limburg doen ze dat ook ze gaan gewoon maar midden op de weg rijden en dan aar zeggen motor rijden daar moet de politie maar eens na kijken bah bah ik baal van wielrenners

Reageer
gravatar

Sterker nog, er waren zelfs speciaal wegen afgezet voor dit tuig. Ik ben een hardwerkende Nederlander (van Britse komaf) die op zaterdag geen tijd heeft om te sporten.

Het werken werd mij gewoon onmogelijk gemaakt tijdens het bezorgen van mijn post. Ik heb gewoon wat hekken omver gepleurd. Iemand zei er wat van, die heb ik even goed te waarheid verteld.

Vandaag werk ik voor mijn tweede werkgever, eens zien of de hekken zijn weggehaald. Anders rij ik ze gewoon omver met mijn gele U-OVbus.

Reageer
gravatar

het zijn toch allemaal doping boeren van daar dat ze denken dat er voor hen geen regels zijn op zouten die rot zooi

gravatar

Overdrijven is ook een vak. Ik heb begrepen dat gisteren alleen een Australiër geel heeft gekregen en dan vind ik het wel meevallen.

Reageer
gravatar

Arme Caroline, niet kunnen genieten van zoiets schitterends dat ons landje ten deel valt. Gelukkig behoor je tot een hele kleine minderheid. Ik wordt dagelijks geconfronteerd met de terreur van fietsende burgers, vrnl. scholiertjes, houden zich aan geen enkele regel, telefoneren, geen licht, etc.etc. dan ook nog verontwaardigd zijn als ze doodgereden worden. Als dat niet gebeurt kun je, je al voorstellen wat voor soort automobilisten dat t.z.t. worden. Beanstigend.

Reageer
gravatar

Je zult maar helemaal naar Utrecht moeten reizen om door zo’n zot overhoop gereden te gaan worden. En dan ondersteboven in een hospitaalbed opgehangen worden ter herstelling. Binnen de 15 dagen gaat er iemand van de ambassade langskomen. In het gevang kwam er ook zo’n pipo langs. Of ik mishandeld werd?

Reageer
gravatar

Amaai.
Da’s geen klein bier, zunne!

Ikik kan alleinig maar aan u recommanderen da’ge niet met uwen voeten laat speule en dagge straf zijt teuge die’en ‘Ollanders, da witte!

gravatar

Ze starten vandaag bij jullie, GB. Dus strakjes voor de eigen deur ondersteboven gekegeld.

(Waarom meenden die twee diknekken een reactie in het quasi-vlaams onder jouw bericht te mogen poten?)

gravatar

Kolere, zajje gebeuren! Ik moet er niet aan denken, zeg….. denk je in, dat dat zooitje racefietsers óók nog naar Rotterdam zou komen….
(Zál toch niet????!!!!)

Reageer
gravatar

Invoering van het basisinkomen in Utrecht vooral omdat we laag liggen de enige manier om corruptie in onze menselijke verhoudingen te beëindigen, betekent van de basis af naar boven redeneren, en niet van boven naar beneden. Zo is het vluchtverkeer de norm in Amerika. Zo hoogstaand zijn ze daar niet. De wandelaar is de norm in het verkeer. Daarna komt de fietser.

We kunnen niet allemaal de lucht in.

Reageer
gravatar

beste Caroline sinds wanneer heeft n voetganger die van rechts komt voorrang ?? Heb ik iets gemist . Dan zeg je ook nog eens. ” met zo’n belachelijk strak pakje aan “. Ik denk zo dat jij daar in de rondte liep met van die geitewollen sokken in je sandaaltjes .
Kleine tip. Ik ( en de rest van Nederland) heb geleerd dat je altijd eerst naar link en dan naar rechts moet kijken voor het oversteken Nu is het n wielrenner. Maar op de manier dat jij oversteekt had het ook n auto kunnen zijn

Reageer
gravatar

Agent Bertus,
Dat zal helaas wel weer leiden tot verschrikkelijke stennis. De alfa-mannetjes op de diverse fora zullen gaan roepen dat er te veel naar links gekeken wordt. Dat het tijd is om meer naar rechts te kijken.

(Als het gaat om door het roodlichtrijdende over het paard getilde heksen als Caroline is het nog niet eens verkeerd om nog eens naar rechts te kijken, want ze schiet aan alle kanten de weg over.)

gravatar

Altijd maar zeuren die fietsers maar nooit aan de kant gaan! En het hele fietspad bezetten met drie naast elkaar! Ga opzij als ik toeter ja ik moet er langs ja!

Reageer
gravatar

Das dan een uur te vroeg voorzittershamer volgens je eigen tijdwaarneming last van de warmte waor?
Kga de Televaag lezen ben dat serieuze nieuws hiero meer as zat

gravatar

De verkeersveiligheid is allang in het gedrang. Fietsers, brommers en scooters in het algemeen houden zich al heel lang niet aan de regels, rijden links van de weg tegen het verkeer in, als je er iets van zegt dan krijg je de wind van voren. De gezagdragers doen er niets aan want het heeft niet hun prioriteit. Het wordt van kwaad tot erger.
Als iedereen zich aan de regels houdt dan heb je minder ergenis en waarschijnlijk minder ongelukken.

gravatar

Huh?? Is die Cancellara geen professioneel wielrenner? En was de weg niet afgezet vanwege het wielrennen? Denk dat meneer en mevrouw Faber gewoon beter moeten opletten!

Reageer
gravatar

Met het eerste helemaal eens!!!
Dat van meneer en mevrouw Faber weet ik niet.

Kunnen ze niet in de Haagse duinen rondjes gaan rijden! Daar is toch geen reet te doen!

gravatar

Ik hoor het ook net Bertus uit betrouware bron.
Wat ik al zei, geen reet te doen.

Doorfietsen zou sur place ondermijnen.

gravatar

Een goede timing is alles, deze post had je online moeten zetten op ‘t moment dat Cancellara daadwerkelijk aan t rijden was. Die zit nu nog lekker in de bus, straks op de rollers en daarna pas op de weg 😉

Reageer
gravatar

Cancellara reed net als alle andere heren al vanaf vroeg op de dag warm, daarom doet het tijdstip van de start van de tijdrit er niet toe….

gravatar

Toch moet je dit soort berichten bloedserieus beoordelen op waarheidsgehalte beste Henk.
De voorzittershamer zit er bovenop zo te zien.
Gelukkig maar.

gravatar

Dit geldt niet alleen voor deze profs, maar over het algemeen voor alle racefietsers vooral de groepjes. Voor hen gelden de regels voor fietsers klaarblijkelijk niet. Heel irritant soms. Handhaving is denk ik te moeilijk en tijdrovend.

Reageer
gravatar

Het wegdek is zeer plaatselijk inderdaad prachtig opgeknapt Jan.

Snap trouwens niet waarom Caroline haar bek durft open te trekken, want ze stopt nooit voor rood. Met haar telefoon aan het oor fietst ze blind door, liefst door eenrichtingsverkeer, of er een bus aankomt maakt haar niet uit. En ‘t maakt haar ook niet uit als ze daarbij bloedjes van kinderen aanrijdt.
Het is net zo’n asociale trut als al die andere Utrechtse ex-uffen.

Reageer
gravatar

Denk dat Cancellara op weg was naar zijn werk. Zijn irritatie begrijp ik niet, want zijn dienst begint pas om 1703 uur.

Reageer
gravatar

Maak je niet druk. Veel te warm.
Gisteren ben ik bij het oversteken nog bijna doodgereden door een gek die met z’n auto dacht dat de weg van hem alleen is.
Mooi dat ik hem later tegenkwam. Jong kereltje in een veel te snelle auto. Heb hem even de waarheid gezegd.
Nou, die kijkt in de de toekomst wel uit, die Verstappen.
Mij zien ze in ieder geval niet meer terug, daar bij Silverstone.

Dat hele Engeland kan me trouwens gestolen worden, maar dat zal mij Schotse bloed wel zijn.

Cheers,…

Reageer