Uitstekende gevoelsuitslag voor Haase tegen Murray

Resultaat voelt een ronde hoger aan dan daadwerkelijke uitslag

Robin Haase heeft op Wimbledon een uitstekende gevoelsuitslag neergezet tegen Andy Murray. In werkelijkheid werd voor Haase een uitschakeling gemeten van 1-6 1-6 4-6. De gevoelsuitslag van Haase was echter indrukwekkend: 6-2 7-5 6-1. De gevoelsuitslag lag hiermee minstens een ronde hoger dan het daadwerkelijke resultaat.

Haase: “Er werd van tevoren al een verlies voorspeld, maar je weet dat de gevoelsuitslag kan meevallen door niet-meetbare factoren, zoals een netbal of de illusie dat je fantastisch staat te spelen en altijd pech hebt.”

Haase is blij met zijn gevoel: “Met zo’n gevoelsuitslag maak je internationaal natuurlijk indruk. Bovendien is dit een mooie opsteker voor m’n gevoelsranking.” Door zijn partij tegen Murray komt Haase voor zijn gevoel de mondiale top tien binnen.

In de derde ronde speelt de Nederlander voor zijn gevoel tegen de Kroaat Borna Ćorić. In werkelijkheid neemt Andy Murray het op tegen de Italiaan Andreas Seppi.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch is dit een prestatie in het licht van de historische rutuele uitschakeling van Nederlandse tennisploegen in eerste ronden van toernooien. Robin Haase is efficient doch eervol in twee straight sets verslagen door Andy Murray. Er zit dus wel enige progressie in het Nederlandse tennis.

Reageer
gravatar

De dagen van Jacco Elting, Paul Haarhuis, Tom Okker en Richard Krajicek lijken gevoelsmatig terug te keren: Nederland speelt internationaal weer mee op het hoogste niveau, in ieder geval qua gevoelstemperatuur. De emoties worden mij hier te machtig; ik laat het hierbij voor vandaag. Tot later

Reageer
gravatar

Net terug van een helende sessie bij de plaatselijke shrink. Ik leef weer helemaal in het heden en ik wacht nu met spanning op Nederlandse finalisten op de grandslam toernooien Wimbledon, Roland Garros, Qatar en Rosmalen. Volgens Robin Haase kan met ingang van de geboortegolf van 2016 een succesvolle generatie base- en borderliners worden ingezet. Voor de technische begeleiding is al een beroep gedaan op Nick Bolletieri en voor de medische kant is een beroep gedaan op Dr. van Swol

gravatar

Subjectief gevoel is erg belangrijk bij het tennissen. Als ik mensen spreek in Engeland heb ik vaak het gevoel dat ik aan het tennissen ben.

Reageer