‘Nederland staat onvoldoende open voor klimaatverandering’

India en China zijn al veel verder met opwarming aarde

Klimaatverandering komt in Nederland maar niet van de grond. Waar landen als China en India vol inzetten op opwarming van de aarde, blijft ons land hopeloos achter. Consultants luiden de noodklok: “Onze mentaliteit zit ons in de weg: wij zijn bang voor alles wat nieuw is.”

Roderick Treffers adviseert wereldwijd overheden over klimaatverandering. Bij de Nederlandse politiek ontbreekt volgens hem de urgentie: “Verandering is een woord dat altijd voor weerstand zorgt in Nederland. Terwijl verandering juist kansen biedt. In Azië hebben ze dat wel begrepen. Daar hebben ze al drie graden gewonnen en is de klimaatomslag in volle gang.”

Volgens Treffers mogen we niet achterover leunen en niets doen: “Die zeespiegel stijgt niet vanzelf. Daar is leiderschap en visie voor nodig.” Hij pleit voor een gecoördineerde actie van de Europese Unie, bijvoorbeeld extra subsidies voor fossiele brandstoffen en het vernietigen van zonnepanelen.

Consultant Dianne ter Mors doet onderzoek naar de kansen van klimaatverandering: “De wereld gaat vooruit en wij moeten mee. Wij kunnen niet blijven hangen in het huidige klimaat, terwijl onze concurrenten al in de brandende zon zitten. Straks zijn er in Europa geen uitstervende diersoorten meer. Daar moet je niet aan denken.”

Ter Mors stelt dat klimaatverandering ook allerlei gunstige bijeffecten heeft: “We hebben in Nederland CO2 van topkwaliteit. Dat stoten we nu veel te gedachteloos uit. Als we onze uitlaatgassen op grote schaal gaan exporteren, krijgt de economie een enorme boost. Daar profiteren we allemaal van.”

Volgens Ter Mors hoeven we niet op de politiek te wachten: “Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Draai die verwarming ook in de zomer vol open, zet de barbecue aan en steek een bos in de fik!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kemme nie warm genoeg worre! Lekker, met een kouwe klets in de hand toekijken hoe De boel komp blank te staan en vervolgens -het allerbelangrijkst!- gaan kijken hoe Kootwijkerbroek en Meppel verzuipen. Wat een feest!

Reageer
gravatar

Helemaal waar. Wat ik bijvoorbeeld zo erg vindt aan het nobele ambt van wietteler is dat men altijd stroom aftapt van de buren. Verbruik zelf ook eens wat!

Reageer
gravatar

Wij van ondernemersvereniging het Westland stellen voor leegstaande kassen te gebruiken voor de opvang van uitgeprocedeerde asiel zoekers. Dat is pas een ‘greenhouse effect’.

Reageer
gravatar

Pardon Generaal, dit is concurrentievervalsing. Ik ben de enige ondernemer die asielzoekers op mag vangen. Desnoods komt mijn helikopter ze bevrijden.

gravatar

En dan te bedenken dat de klimaatsveranderingen ons zoveel voordelen kan geven. Denk aan de lagere stookkosten en wat te denken van een Noordelijke IJsvrije Zee. De vaarroute naar het Verdere Oosten wordt flink bekort.

Reageer
gravatar

Typisch scenario van een rampenfilm. Iedereen vindt alles normaal en alles kan niet op. Plots staat er een soort anti-held op, die iedereen waarschuwt voor eventuele gevolgen. Bijna als de ramp voltrokken is maakt de ant-held enkel akties, redt de wereld en krijgt een relatie met zijn knappe assistente.

Het wachten is dis op de anti-held

Reageer
gravatar

Kunnen we deze rol dit keer niet eens door een echte nerd laten invullen? De acties dan svp gewoon even vanachter de computer en niet op het slappe koord oid. En dan snel door naar de ravissante assistente. Liefst één die begrijpt hoe het zit met 42.

Oh ja, en iemand met verstand van zaken het script en de truckages door laten nemen. Ik zit altijd met samengeknepen billen naar die spannende flauwekul te kijken.

gravatar

Hier zouden we allemaal graag even bij stil staan, maar ik vrees dat we zullen worden gemaand door te lopen.

gravatar

En nu eens niet zeggen dat de regering eerst aan zet is, want die loopt hardstikke voorop als het om verdere opwarming gaat. Niet voor niets moest de rechter ze tot wachten manen zodat anderen ook mee kunnen doen met de voorbereiding van het grote nattevoetenspel.

Reageer
gravatar

Toch heeft zich ongemerkt al een kleine klimaatwijziging voltrokken. Vroeger was de politie er voor U. Tegenwoordig geeft justitie zelfs voor van U niet thuis. We gaan dus wel degelijk de goede kant op.

Reageer
gravatar

Ze kunnen daar in India en China stoken wat ze willen, we leven in een interglaciaal. Wat zeg ik, aan het einde van ons interglaciaal. De Noordzee trekt zich binnen een paar duizend jaar terug tot voorbij Wales. Geen Aziaat die dat tegenhoudt.

Reageer
gravatar

Zo is dat, we zitten al; over de helft van de interglaciale zomer van 10.000 jaar, waarna er weer 90.000 jaar ijstijd volgt. En zeg nou niet weer dat dat dan ook weer de SCHULD is van ons MENSEN.

gravatar

Al sinds jaren zit ik elke ochtend dromerig het kaasservies aan te staren en vraag me af hoe die transparante koepel er wel niet op grote schaal uitziet… Nederlantis, het paradijs voor ons kaaskoppen.

Reageer
gravatar

Nee nou wordt het mooi! Straks drijven al die bootvluchtelingen via de noordelijke opgewarmde ijszee nederland in! Moeten wij ook nog ons klimaat aan gaan passen om die vluchtelingen het aangenamer te maken!

Reageer
gravatar

De nieuwe managementcursus “Ezeltje Prik” is alweer volgeboekt. De nadruk ligt hierbij vooral op het keihard evalueren hoe het zó mis heeft kunnen gaan

Reageer
gravatar

Om het werk van de evaluatiecommissie te bespoedigen is afgesproken dat aan het eind van het liedje deze keer commissaris De Bock de sjaak zal zijn.

gravatar

Mijn zegen heeft het, maar hoe krijg je die Groningers mee die bij alles dwars voor de kar liggen. Mijn plan is als volgt. Groningen cadeau doen aan Duitsland (zie dat maar als een wiedergutmachung) en dan schuin boren vanuit Drenthe naar het laatste gas, geschalied of gefrekked, maakt niet uit. En als het op is, Drenthe ook cadeau doen Duitsland. Opgeruimd staat netjes.

Reageer
gravatar

Gij, botte onghelikte beer, kwajoep van beroep, kunt in den kerck koomen vraegen naer den kapelaen. Gindsch sal hij jou met eenen ferme slagh eenen flinke schelvisch voor uwe botte backesch meppen, teneijnde u van enigh fatsoen te doordringhen.

Gaat heen botte hork, en laet u tersgtont niet meer sien voordat gij aen den beurt bent!

gravatar

Wij van de ondernemersraad in Renesse zien vooruit, we zien kansen in klimaatverandering, voor het toerisme, we houden de strandtent nu ook het hele jaar open, nu we toch geen last meer hebben van de wereldleraar. Die hebben we er hier ook uitgepleurd. Er wordt op dat vlak overleg gevoerd met andere dorpsraden om dat soort figuren op een afstand te houden.

Reageer
gravatar

We onderhouden ook contact met het watersnoodmuseum in Ouwerkerk, er zijn nog steeds van die mensen die daar niet genoeg eerbied voor hebben. Een bijzondere attractie die jaarlijks veel bezoekers trekt. Kom eens gezellig langs. Vooral in de hoogtijdagen een leuke attractie. Weg van de Buitenlandse Pers. Ook hier geldt: u zult geen last hebben van een of andere Maitreya. Dan hebben we het natuurlijk nog niet over de Nieuwjaarsduik, met snert in een van onze aangename strandetablissementen.

gravatar

Beste Branding,

Wellicht is het een idee om als Stichting zijnde (S.V.v.D.S.) bij helder water, en met een zonnetje erboven eens een vergadering te beleggen?

Kijken we van te voren even op de kaart wat er zoal bij u in de pannetjes zit, en of u aan belegde broodjes doet, en wat er dan zoal op zit.

Een kom snert met een rookworst uit Oss, gecombineerd met een oranje muts is aan ons niet besteedt.

Ik hoor graag van u.

M.v.g. mede namens de S.V.v.D.S., Trendvolger.

gravatar

Trendvolger. Ik volg helemaal niet meer welk food trendy is, maar die rookworst kan inderdaad niet in een deftig gezelschap als de S.V.v.D.S. Meer iets voor Corrie.

Ik breng alvast wat champagne mee. Voor de rest wat kleine versnaperingen zoals oesters stel ik altijd op prijs.
Au revoir et à tantôt.

gravatar

Ah heer Napoleon, meldt u zich dan eerst even aan bij het secretariaat der Stichting. Vraagt u maar naar Haagsche Annie.

gravatar

Lieve Vrienden van De Speld,

Jullie kennen mij niet, maar ik jullie wel. Ik heb waarlijk genoten van al jullie conversaties, met als hoogtepunt de petitie. Ik heb het genoegen gehad jullie gesprekken te mogen analyseren voor een paper dat ik dien te schrijven voor mijn studie. Het is verschrikkelijk boeiend om te zien hoe trouw jullie zijn aan het platform dat jullie een beetje in de steek heeft gelaten.

gravatar

Ik wil mijn grote waardering uitspreken voor Bus Showfeur, Kees 22 en Haes, die al jarenlang (vanaf 2008) bijdragen aan de discussies. Mijn complimenten voor Paulussen, die met kop en schouders wint met het aantal aliassen en profielfoto’s die hij/zij over de jaren verspreid heeft over de reactievelden. Jeettje, Geert W., Outsider: gefeliciteerd met jullie doorzettingsvermogen. Al vijf jaar lang zijn jullie actieve bijdragers.

gravatar

Haagsche Annie: pas twee jaar hier, maar kijk dan hoeveel je hebt bereikt. Een petitie met 200+ handtekeningen (helaas met weinig resultaat), en door jou voelen Trendvolger, Dhr. F.F. Dimmen, Benny Blind, Corrie van Hiernaast, Agent Bertus en Jo Esther zich helemaal thuis bij de Stichting.

Graag zou ik jullie willen vragen om een gunst. Zou een voorzitter, erelid of reactieraadslid zijn of haar permissie willen geven om jullie namen en discussies te mogen gebruiken voor mijn paper?

gravatar

Ik hoop op jullie positieve instemming! En meld het vooral als ik iemand ben vergeten te prijzen.

Vriendelijke groeten,
De Observatrice

gravatar

Observatrice, meer vergeten vrienden:

G. Raf. Zerk
Benny Boos
Dhr. Viesman
Plien
Mohammed Rabbae
Dhr. Hietbrink
De Algerijn
De Hoofdreacteur
Moosje
Ingrid Wouterson
Corrie’s zuster
Weird Guilders
Sandra
Finkeltje
Likoed Partij en nog een heel stel.

Oef, niet best.
Het lijkt me raadzaam eerst te leren observeren voor je jezelf observatrice noemt.
Het geeft te denken dat je 4 reactieruimtes in beslag neemt. 2000 leestekens. Meen me te herinneren dat de SVvDS 500 leestekens…

gravatar

@Trendvolger en Nerd: bedankt voor deze insidersinformatie!!

@ Kritisch Lezer: bedankt voor de aanvullingen! Toch vrees ik dat ook jij je gebreken hebt, daar Benny Boos, Plien, De Hoofdreacteur, Corrie’s zuster en Weird Guilders bevestigde aliassen zijn van de reeds genoemde Vrienden 😉

gravatar

Beste Observatrice,

Ik moet u, ondanks uw vriendelijke woorden, melden dat ik niet in 1 adem genoemd wens te worden met dat Mormel van Hiernaast. Voor de goede orde: hij is absoluut nooit lid geweest van de Stichting Vrienden via De Speld, en zal dat ook nooit worden!

Uw toegenegen Jo Esther,
Voorzitter werkgroep “Muzikale Omlijsting”, ere-lid van hobbyclub “Elektrieke Apparaten met Moeilijk Knopjes” & trots drager der vetlederen medaille voor “Overmoed, Wanbeleid & Ontrouw”

gravatar

Wat leuk Observatrice dat je onze conversaties gaat gebruiken om een paper te schrijven. En natuurlijk geef ik je toestemming onze conversaties te gebruiken voor het onderzoek.

Mijn fantasie slaat helemaal op hol. Een passende titel voor je paper lijkt mij “”The battle between Curry from Next Door and the lunatic lefties. How she won the battle

Corrie.

gravatar

Hier zit ik dan tussen de fundamentalisten. Het was een groene buurt. Maar ze zijn de heg weer aan het snoeien. Toen dat een keer begon hierachter, begon iedereen, zoals vroeger met de nieuwe auto van de buren, die iedereen wilde. Dan hoor je de hele tijd dat neurotische geluid van die cirkelzaag. Die junks geilen daarop. Je moet het zo zien: ze zijn met die cirkelzaag als een violist die niet van zijn viool af kan blijven. Het is het niveau van hun favoriete muziek. Zo neuken ze denk ik ook.

gravatar

Mijn account: Bekijk alle tools waarmee u uw privacy kunt beheren.

Advertentie-instellingen

Door advertenties te laten zien, kunnen we veel van onze services gratis aan iedereen aanbieden. Als ingelogde gebruiker kunt u het type advertenties aanpassen dat we aan u laten zien, zodat ze zo relevant en nuttig mogelijk zijn.

INLOGGEN

gravatar

Heel goed. Laat de zeespiegel maar lekker stijgen, maar dan moet Nederland wel de Ardennen voor een prikkie opkopen, want straks blijft er van Nederland niet veel meer over dan Zuid Limburg, Veluwe-eiland en nog wat kleine eilandjes. En een pittige volksverhuizing is ook best leuk, toch ?

Reageer