D66 wil langer kattenverlof voor singles

‘Eerste jaar is essentieel voor band met huisdier’

Alleenstaanden die een nieuwe kat in huis halen, moeten langer betaald verlof kunnen krijgen. Daarvoor pleit D66 in de Tweede Kamer. De partij wil mensen op die manier de kans geven om in de belangrijke eerste maanden een band met hun huisdier op te bouwen.

Volgens D66-Kamerlid Pia Dijkstra is het niet meer van deze tijd dat singles minder lang kattenverlof krijgen dan mensen met een partner. Die krijgen gezamenlijk een halfjaar verlof als zij een nieuwe kat nemen. Dijkstra: “Dat is oneerlijk. Juist iemand die alleen is, heeft er belang bij een hechte relatie met zijn of haar kat te krijgen.”

Singles krijgen op dit moment slechts twee dagen verlof. Dit weerhoudt velen van hen ervan een kat aan te schaffen. D66 denkt aan het Duitse model: bij onze oosterburen mogen kattenbezitters op kosten van hun werkgever een jaar bij hun nieuwe huisdier zijn. Dijkstra: “Zo kunnen ze hun kat zindelijk maken, trucjes leren en aaien. Daarvan kunnen ze filmpjes plaatsen op internet. Bovendien is het gezellig.”

Een langer verlof is volgens D66 ook in het belang van de kat. Dijkstra: “Zo’n beestje krijgt bij een alleenstaande minder aandacht, bij gezinnen is er nu eenmaal vaker iemand thuis. De hoeveelheid liefde die het dier in de eerste periode krijgt, kan dat compenseren. Dat is echt bepalend voor de rest van zijn leven.”

D66 maakt in het plan geen onderscheid tussen een kitten uit een nestje uit de buurt of een volwassen kat uit het asiel. Minister Asscher van Sociale Zaken ziet wel wat in het idee, maar vindt dat het ook voor honden moet gelden. Dijkstra wil daar niet over praten: “Dat slaat helemaal nergens op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Werkelijk, zijn we hiermee bezig in Nederland? Ik mag hopen dat er belangrijkere zaken zijn! Dit soort berichten trekt de politiek zwaar in het belachelijke. Zullen we eerst eens voor onze Nederlander zorgen, voordat we over katten beginnen. Wanneer hebben we het over het nemen van verantwoordelijkheden? Neem je een kat zou je ook zomaar onbetaald verlof kunnen opnemen als je een band wilt krijgen. Dan neem je verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes. Dat dit soort discussies überhaupt worden gevoerd, het moet niet gekker worden!

Reageer
gravatar

Koop 10 poezen en je hoeft bij D66 ook niet meer te werken. Deze partij is van een andere planeet en te ver doorgestudeerd

Reageer
gravatar

Dit mag niet van de EU als er geen bezuiniging tegenover staat, zoals een hogere BTW op relatiesites voor singles en/of kattenbelasting. Lijkt mij gemakkelijk te realiseren.

Reageer
gravatar

dan neem ik elk jaar een nieuwe kat .. nee wat een onzin . onze katten zijn zindelijk lief en knuffelen graag en wij werken allebij 40 uur per week echt onzin dit .. geef dat geld uit aan de zorg van katten die worden gedumpt of aan de zorg ofzo

Reageer
gravatar

Wat een achterlijk plan van D66. Heeft die partij niet wat beters te doen als te zeuren over stomme katten. Laat die partij eens war doen aan de ongelijkheid in Nederland. Dan doen ze nog wat nuttigs. Groet JGF. Steinmeijer
Email: [email protected]

Reageer
gravatar

Uitstekend. Wel prorata indien het dier jonger is dan 6 weken. Voor vogels hagedissen en vissen en andere huisachtigen een ratio van 50 % van het maximum voor de norm katten.

Reageer
gravatar

Eindelijk! Het is écht niet meer van deze tijd dat alleenstaanden zo worden achtergesteld. Een half jaar of twee dagen, het is toch idioot dat dit niet eerder is aangepakt?

Maar waar blijft nu de voorgenomen hervorming van de kattentoeslag? Het doel daarvan was mensen te stimuleren volwassen asielkatten op te vangen, maar zonder controle wordt er veel misbruik van gemaakt. Ik weet dat die toeslag essentieel is voor kattenliefhebbers met een laag inkomen, maar nu schiet het z’n doel echt…

Reageer
gravatar

Het conflict tussen D66 en de Partij voor de Dieren begint gevaarlijk te escaleren. Sinds de uitspraak van Dieren 66-leider Alexandimir Pechtin dat geen dier ooit “Marianne Thieme!” heeft geroepen, lijkt een open conflict moeilijk meer te voorkomen, ondanks de herhaalde oproepen tot matiging door dhr G. Wilders van Partiij Vrede in Verbondenheid

Reageer
gravatar

dan moet die regel ook voor hondeneigenaren gaan gelden.
en of de katten houder gaat ook katten belasting betalen of de hondenbelasting moet af geschaft worden.

Reageer
gravatar

Zijn we in NL nou echt zo dom, dit slaat nergens op.

Als ik nieuwe fiets koop wil ik wel verlof om haar in te rijden. 😮

Reageer
gravatar

Het is hoogst onverstandig per fiets haar in te rijden. Dat haar gaat tussen de ketting en tandwielen zitten, tussen de trappers, om de assen wikkelen….. dat wordt een zooitje!

gravatar

Om dat inrijden van haar te voorkomen adviseren wij altijd een dameszadel in combinatie met een kilt.
Een goed gevulde sporran voorkomt uiteraard het opwaaien.

gravatar

Kan ik mijn verlof dan ook spreiden over een langere tijd? Elke woensdag vrij bijvoorbeeld? Uiteraard in overleg met werkgever….

Reageer
gravatar

wat mij betreft geldt dat dan ook wanneer je in de ochtend na een avondje stappen met een flinke kater wakker wordt lekker even een paar maanden thuisblijven om ervan te herstellen

Reageer
gravatar

Je kan het zo even opzoeken in je CAO, is per werkgever verschillend hoe hier aanvulling aan wordt gegeven.

gravatar

@Cat: Ik zou gewoon even een afspraak maken met je P&O functionaris en gelijk spijkers met koppen slaan en alle gemiste verlof met terugwerkende kracht opeisen en wijs hem/haar gelijk op de plannen van D66 zodat ze alvast voorbereid zijn op de komende uitbreiding van de verlofregeling.

Ik zeg: doen!

gravatar

Wè wéite d’r wel raad méi. Hebbu nog zaun dakhaas auvâh, kennu ‘m voah noppes bè ons komme afgéive.

An vrèaf hebben wè un broeâhtsje daut, dus zèn wè auk op dondâhdag gewaun aupe.

De Belsjineis, da’s mèn zaak!

Reageer
gravatar

Hoezo niet? Ik vind het een volstrekt belachelijke aanname dat het niet gekker zou moeten worden. Gekker MOET het worden!
En nu je er toch niet naar vraagt: het moet niet voor honden gelden. Bij alle honden dient de onderkaak te worden verwijderd. Goudvissen wel. Goudvissen zijn een zwaar ondergewaardeerd merk dieren. Laat al die hondenliefhebbers voortaan maar ‘s avonds, als het regent hun goudvis uitlaten!

gravatar

Dat moet ook voor honden gelden. Een hond is van zijn/haar verzorger afhankelijk om een leuke dag te hebben. Vervoer naar het park, naar het bos 15 km verderop. Voor lekker eten, borstelen. Breinstimulatiespellen, bal- en frisbee spelen. Het verlof is ook goed gezamenlijk een band op te bouwen om echt als team te jagen. Als de elektriciteit een week uitvalt, heb ik dan ten minste nog wat te eten.

Reageer
gravatar

moeten ze zich niet met belangrijke zaken bezighouden , ons geld van de Grieken terughalen of zo….. nee poesie Schop ze uit de regering voor dit sooort shit

Reageer
gravatar

Katten zijn van nature minder sociaal dan kinderen, dus is het logisch dat er meer tijd wordt vrijgemaakt om de poes te socialiseren. Bij kinderen gaat dat uiteindelijk vanzelf.

gravatar

Wij van de VVD gaan alleen dan akkoord, mits die beesten aantoonbaar hun eigen broek op kunnen houden.

De euro’s dienen immers te blijven rollen, en het heeft de voorkeur onze kant op.

gravatar

De eerste verontwaardigde reactie is binnen. Dat belooft wat voor dit item! Stook het haardvuur maar vast op en ga er maar vast lekker voor zitten met een goed glas wijn mensen (Whisky mag ook als je liever haar onder je kilt wilt dan onder je klit).

gravatar

Aye, mate!

Bij een haardvuur hoort een stevige Islay whisky; iets met turf in de afdronk.
Bruichladdich Port Charlotte bijvoorbeeld.