Rechercheur promoveert op sporenonderzoek

Proefschrift nuanceert beeld over bloedspetters

Forensisch rechercheur Herman Koster is vandaag aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op zijn sporenonderzoek naar de moord op een drugscrimineel in Amsterdam. Het baanbrekende proefschrift biedt nieuwe inzichten in de DNA-structuur van het slachtoffer.

Koster gaf al enkele jaren hoorcolleges over de liquidatie: “De moord op Fedor van der K. heeft me altijd gefascineerd. Met name voor nabestaanden is het natuurlijk een heel boeiend onderwerp. Eigenlijk wisten we nog maar heel weinig over de bloedspetters op de plaats delict.”

De rechercheur denkt dat zijn bevindingen nieuw licht werpen op de zaak: “Met mijn sporenonderzoek wil ik het eenzijdige beeld over het achtergebleven DNA-materiaal nuanceren. Ik hoop dat ik daarmee een waardevolle bijdrage heb geleverd aan het wetenschappelijk debat over dit onderwerp.”

Het proefschrift ‘Dood spoor’ biedt geen antwoorden op de vraag wie de moord in 2008 gepleegd zou kunnen hebben: “Daarvoor is aanvullend onderzoek nodig. Ik hoop daar in de komende jaren een beurs voor te krijgen van de Regionale Recherche.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij ons is het eigenlijk standaard dat moordonderzoek niets oplevert, als het zo’n domme geytenneuker betreft.
En als er eentje van ons wordt vermoord zijn we ook niet zo geinteresseerd hoor. Dan schieten we gewoon voor straf 2000 willekeurige Palestijnen af.

Reageer
gravatar

Op televisie lossen ze elke dag een misdaad binnen het uur op. Dat is dan ook inclusief de reclameboodschappen.
Rechercheur Koster heeft na 7 jaar nog geen oplossing, wel een proefschrift. Dat schiet lekker op.

Reageer
gravatar

Op de vraag wie de moord in 2008 gepleegd zou kunnen hebben weet ik wel het signalement wat erbij hoort.

Met grote zekerheid is de dader altijd iemand is met een Noord Afrikaans of negroïde uiterlijk.

Kijk maar eens naar het AVROTROS programma “Opsporing verzocht”. De verdachten waarna ze opzoek zijn hebben bijna allemaal een negroïde of een Noord Afrikaans uiterlijk.

Corrie.

Reageer
gravatar

Opsporing Verzocht heeft aandacht besteedt aan het feit dat er een Marokkaan met een Noord Afrikaans uiterlijk in Corrie van Hiernaast zou zijn verdwenen. Het zou gaan om een lustmoord.

Thans vindt inwendig onderzoek plaats.

Meer volgt.

gravatar

Alleen daders die niet meteen gepakt worden komen in opsporing verzocht. Blijkbaar Worden alle daders die niet van noord afrikaanse afkomst zijn dus al opgepakt voordat ze in aanmerking komen voor een uitzending van opsporing verzocht.