Hiddink verder in twijfelende rol bij Oranje

Bondscoach gaat eigen functie fulltime betwijfelen

Bondscoach Guus Hiddink gaat na de zomer verder in een twijfelende rol bij het Nederlands elftal. De Achterhoeker krijgt als voornaamste taak het betwijfelen van zijn functie als bondscoach.

KNVB-directeur Bert van Oostveen is blij met de nieuwe rol van Hiddink: “We waren binnen onze organisatie al een tijdje op zoek naar iemand die fulltime kan betwijfelen of Guus Hiddink wel bondscoach moet blijven. Wij denken dat Guus daar de ideale persoon voor is. Dit is een functie waarbij je voortdurend in halfslachtige vaagheden moet blijven praten en Guus heeft op dat gebied jarenlange ervaring.”

Hiddink zelf is nog niet overtuigd dat hij de juiste beslissing heeft genomen: “In principe ga ik door in een twijfelende rol, maar ik wil andere scenario’s niet uitsluiten. Als ik zie hoe Danny Blind de afgelopen maanden gegroeid is in het betwijfelen van mijn functioneren, dan kan ik me goed voorstellen dat hij het overneemt. Een dezer jaren zal daar meer over bekend worden.”

Hiddink neemt Ruud van Nistelrooij mee als assistent-twijfelaar. Hij zal daarbij op afstand geadviseerd worden door Fred Rutten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Den Heer Hiddink dient, alvorensch den Litsch- Jumeaux tegen elkander te schuiven, eersgt de segen Godsch te ontvanghen, eer ‘t huw’leyck met sijn exotisch snoepje volledigh geconsumeert kan worden.

gravatar

Kerk en staat, Bertus, gescheiden machten, weet je wel!
En anders maar beter doorlopen, potverdorie. Dat geheul met zo’n kapelaan. Wat moet dominee J.F. Desmaele daar wel niet van denken!?

gravatar

Wat u zegt, Van Staeckervfen. De dominee zegt er helemaal niets van. Kennelijk twijfelt hij ook. Scheiding van machten en tegelijk oecumenisch uit de hoek moeten komen. Er is geen beginnen aan. En als ik zou doorlopen wordt dat in de Telegraaf als weglopen uitgelegd. Het is niet goed of het deugt niet.

gravatar

De twijfel binnen het voetbal reikt al heel wat verder dan het gedachtenleven van de heer Hiddink. Met twee tegenover elkaar gelegen doelen is dat ook niet verwonderlijk, zeker zolang pas na de wedstijd het juiste doel wordt bekendgemaakt. En dan hebben we het nog niet over open versus fixed, baltrap of scheeentrap en dan natuurlijk de moeilijk bespreekbare twijfels rond het antwoord op de vraag wat er eerder was: de speler of de bal.

Reageer
gravatar

Ja, dat is nog niet definitief hoor. Ik ben nog een beetje aan het twijfelen of ik deze adviserende rol op me wil nemen. Ik laat jullie eind van de wek wel iets horen. Of over twee maanden.

PS of drie maanden.

Reageer
gravatar

Ja, je zou het kunnen doen maar misschien ook niet. De bal is rond, dus je weet nooit waar het balletje heen rolt. Hoewel… Daar moet ik nog even over twijfelen.

gravatar

Wij hebben nu afgesproken dat Hiddings uit Groningen komt, dat staat wat beter dan de Achterhoek.

Het Nederlandse elftal komt dan in het vervolg uit Hamburg.

Reageer
gravatar

Voetbal en drs. P. en Hiddink? Messi! Wat zeg ik? Heen en weer en Messi!! Wat kun je erover beweren? Driewerf Messi. Messi!!! Dus: Messi. Eenvoudig weg: drie werst van Messi. En heel erg soms Barcelona en trojka daar en dan weer: Messi. Daarna ook weer: Messi!

Reageer