Nieuwe zomertrend: knielen op een bed violen

Midweekje knielen helemaal hip

De zomer doorkomen op literaire wijze: het kan op steeds meer manieren. Speciaal voor jou zetten we de nieuwste literaire zomeractiviteiten op een rij.

Knielen op een bed violen
Wie deze zomer hip wil zijn, gaat even lekker een midweekje knielen op een bed violen. Het is klimaatneutraal en superontspannend. Je hebt maar een paar voorwerpen nodig voor een instant zomergevoel: twee knieën, een bed en een paar violen. Knielen maar!

Reizen zonder John
Dé trend van dit moment: op reis gaan zonder een zekere John mee te nemen. Waar je ook naartoe gaat, je zult geen last hebben van iemand die John heet. Reizen zonder John is bovendien goedkoper omdat je normaal gesproken altijd weer opdraait voor de kosten van z’n drankjes, want zo is ‘ie.

Terug naar Oegstgeest
Even lekker weg in eigen land? Ga dan eens terug naar Oegstgeest. Oegstgeest is booming en bruisend, waardoor het de ideale plek is om er terug te keren. Nooit in Oegstgeest geweest? Geen probleem: gewoon lekker gaan, kun je volgend jaar terug.

Wachten op Godot
Hier komt binnenkort een alinea over de nieuwe zomertrend om op Godot te wachten.

Nooit meer slapen
Als je deze zomer meer tijd wilt overhouden voor leuke dingen, dan is nooit meer slapen misschien iets voor jou. Je zult merken dat je geen geld meer kwijt bent aan hotelovernachtingen. Toegegeven, binnen enkele weken kom je te overlijden als gevolg van je trendy slaaptekort, maar dat nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen. Bovendien kun je je na een paar weken volledig concentreren op de ontdekking van de hemel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wanneer je, zoals ik, niet van lezen houd omdat je er prikogen van krijgt is mijn advies het Verkade plaatjes album “Blonde duinen” van J.P.Thijsse te bekijken.

Als tip kan ik je meegeven zelf een eigentijdse plaatjesalbum van “blonde duinen” te maken.

Mijn album is al behoorlijk gevuld met blonde plaatjes. 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Het sijt eene grote sonde wanneer de vioolen worden geplet eene stel dicke knieen. Zulksch heeft de Heere nimmer bedoelt ten tijde dat sijn scheppingh sijnen voltoijingh naderde.

Knielen doet u ter kerke ten tijde dat ‘t Onze Vader wort gepreveld. Tevensch sal den Hemel tersgtont sigtbaer worden, nadat gij eenen ouwel in den backesch geschoven krijgt.

Voortsch sijt ‘t d’n vrijdag: Aan den visch!

Reageer
gravatar

Je kunt “Nooit meer slapen” heel goed combineren met een “Reis naar het einde van de nacht”. Maar persoonlijk laat ik liever wat zomerjurken opwaaien.

Reageer
gravatar

Ik mocht al nooit mee op schoolreisjes. Ik ben gisteren even naar de stad geweest over het Mondragónpad waarlangs de Spaanse veldheer dit eiland heeft veroverd. Er kwam een bestand in Zierikzee. Er was markt en ik heb wat gedronken bij Hotel Mondragón, sjiek. In de ochtend hoorde ik dat de bruinvissen er nog zaten. De meeuwen pakken hier oesters die ze uit de lucht laten vallen op het pad zodat ze uit elkaar spatten, om de inhoud op te eten. Dus je moet oppassen. Terug kreeg ik een lekke band.

Reageer
gravatar

Ik sprak een Engelsman bij Viane waar een olijfgroen huis stond bij een haventje met schelpstrand. De was hing er in de wind. Er stond nu een gebouw in grauw beton en glas. Terwijl hij vertelde dat veel hooggeplaatste Nazi’s na de oorlog in het bankwezen waren gegaan, en dat hier de EU en de euro vandaan kwamen enzovoort, liep er een ouder echtpaar rond. De vrouw had een leren jasje en de man een broek in de kleur van het vroegere huis. Ik zei dat dit de Nederlandse vorm van cultuurbehoud was.

gravatar

Er klopt iets niet met het aantal tekens van de onzinteksten die alias “John” en “Meester” gebruiken. De teksten zijn namelijk 501 tekens lang.

Dat mag niet want het maximum van een reactie mag niet meer dat 500 tekens zijn.

Moderator van De Speld doe er toch iets aan. Er is weer een gast bezig die zich niet aan de regels wilt houden.

Dat mag niet.

Corrie.

gravatar

Wat betreft dat oudere echtpaar, ze waren heel bezorgd over een mobieltje dat ze hadden gehoord ‘uit een auto’, die vrouw kwam er een paar keer over navragen. Ik dacht dat ze de nieuwe bewoners waren van die betonnen bak met glazen muren. Ik denk dat ze het geblaat van de schapen hoorden die daar stonden. Toen de Engelsman weg was heb ik nog even met die boer gepraat die net zijn schapen water kwam brengen. Er was een zwart schaap bij dat grijs werd zei hij. Het klopte.

gravatar

In den duynen geleghen ligt sij, den Satan, tekensch te tellen. Dat voorspelt weijnigh goeds!

Ende ‘t sal litersch wijwater vergen om sulksch weer in ‘t reijne te brenghen.

De missie sijt nogh niet volbragt!

gravatar

Ik kan niet zonder John (Johnny bij intimici) op reis want ik ga juist vooral op reis om hem te plezieren als u begrijpt wat ik bedoel.

Reageer
gravatar

Als je van raketten houdt, misschien ben je dan ook geïnteresseerd in mijn nieuwe boek MH17.

In Moskou vinden ze het plot maar niks.

gravatar

Verbanning naar onszelf.

Als je alleen maar mensen kunt knuffelen die dichtbij staan, heb je daar dus aldaar enzo geen respcet voor.

Deze Zomer:
Alleen nog maar knuffelen met bekenden.
Random knuffels zijn doodgerespceticeert.

met een lange ij

Reageer
gravatar

Een meer etherische kant van de dwangneurose is bijvoorbeeld obsessie met hygiëne, zoals geur die ten koste gaat van zien. Met regels die oplossingen moeten compenseren, is er vaak een omgekeerde toepassing van de psychologie die het probleem immers bij de burger legt. De dwangneurose zelf is een uitdrukking van simpel gierigheid. En door de schijn te wekken dat er iets mis is met de burger durft hij niet te protesteren, hierin ligt de kern van zijn averechtse werkende humor die wordt uitgebuit.

Reageer
gravatar

Vooral handig als je het kan combineren
genoemde Kruistocht in spijkerbroek is prima te combineren met de eveneens genoemde voetreis naar Rome
onderweg doe je tal van Onzichtbare Steden
aan en gaande Van het ene slot naar het andere kom je langs Het Dromenpaleis en je kunt in plaats van de banale badplaatsen eens kiezen voor Liefdesperikelen op Blandings Castle.
Wel een tikkel sjouwen in de rugzakwant er zijn nog niet van al bovenstaande epub’s beschikbaar.

Reageer