Man lijdt aan chronisch out of the box denken

Zeldzame aandoening leidt tot prei

Een consultant uit Werkendam is als eerste Nederlander gediagnosticeerd met chronisch out of the box denken. De 33-jarige Wouter Paulissen is 1 van de slechts 14 mensen ter wereld die lijden aan de aandoening.

De symptomen kwamen voor het eerst aan het licht toen Paulissen tijdens een brainstorm opperde om het bestaande CMS-systeem te vervangen door prei. Op dat moment rook zijn baas, Nol de Witt, nog geen onraad: “Het klonk volkomen logisch, gezond ook. Maar toen hij de week erop een memo indiende met het voorstel om de receptioniste te vervangen door een chimpansee, heb ik de bedrijfsarts gebeld.”

Paulissen werd gediagnosticeerd met een agressieve vorm van out of the box denken. Het wordt voor hem steeds moeilijker om simpele taken tot een goed einde te brengen. “Als de melk op is dan zie ik zóveel alternatieve mogelijkheden. Vorige week kwam ik bijvoorbeeld terug met een bus Chinezen, dat leek me wel net even wat belangrijker dan melk. Toen wist ik dat ik echt professionele hulp moest zoeken. Ik ben meteen naar de bakker gegaan.”

Voor out of the box denken bestaat vooralsnog geen behandeling. Paulissen zelf denkt dat een doorbraak niet lang op zich zal laten wachten: “Ik kan natuurlijk altijd nog proberen om potgrond te eten, dat werkt voor planten ook.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De uitdrukking is ‘outside the box’, buiten het kader.
‘Out of the box’ betekent kant en klaar, letterlijk uit de doos. ‘Deze tv heeft out of the box ondersteuning voor Netflix’.

Geen manager tegenwoordig die het goed gebruikt, wat veel zegt over managers.

Reageer
gravatar

Niks nieuws onder de zon. Mijn man lijdt al jaren onder zijn helicopter view. Hij zag deze maatschappelijke ontwikkeling al aankomen.

Reageer
gravatar

Dat verhaal met die chimpansee begrijp ik wel. Ik zie de laatste tijd wel vaker chimpansees bij de receptie waarvan men zegt dat het een receptioniste is. En dat kan natuurlijk, waarom ook niet? Maar zeg niet dat het geen chimpansee is, want dan zou ik ook vragen om een chimpansee.

Reageer
gravatar

Dat is niet bot genoeg, want nu dooit het behoorlijk in Siberië. Ik zeg: stuur de box met Corrie naar de Zuidpool. Hebben de pinguïns ook weer iets om te lachen.

gravatar

Ik ken er meer dan 14 die na een stuitligging te lang klem hebben gezeten in het geboortekanaal. Wanneeer uit de doos kruipen in het allereerste stadium van je leven al zoveel problemen oplevert dan kom je die nooit meer te boven. Gelukkig kan je dan wel nog minister worden, dominee, priester of paus, voorzitter van de raad van bestuur, piloot of stuurman op een binnenpunter in Giethoorn. Ik ben net afgestudeerd als vogelverschrikker. Schiphol zit te schreeuwen om hulpkrachten zoals ik.

Reageer
gravatar

Gossie, die Wouter Paulissen toch. Met z’n “out of the box” denken is hij een vreemde eend in de bijt binnen de familie Paulissen

Het kenmerk van de familie is eerder een “inside the box” denkwijze zoals beschreven in #8 door Bert Oosterhout.

Hun claim dat een reactie de goedkeuring van hen moet hebben en hun complotdenken zegt veel over hun geestelijke gezondheid.

Er is er maar één de baas over De Speld en dat is…

de redactie.

Corrie.

Reageer
gravatar

Wij van Beebox, leveranciers van voedselpakketten in the box zijn ook sterk overtuigd van het out of the box principe en nog meer van het out of the pocket principe. Bij marketinggoeroes bekend als de truuk met het ei ==> http://tinyurl.com/beeboxtruuk

gravatar

Iedereen die “inside the box” denkt lijdt aan een collectieve waan. Er is geen box. Wie zichzelf ertoe zet om bewust “outside the box” te denken is dubbel-gek. Alleen degenen die onderkennen dat er geen box bestaat, en hun denken dan ook in het geheel niet in een ruimtelijke relatie met de “box” plaatsen, zijn geestelijk gezond.

Reageer
gravatar

Ik weet wat deze man doormaakt ik lijd ook aan dese aandoening.
Het is stuitend hoe onbekend het is. Zelfs in dit artikel heeft men het over out of the bix denken terwijl het eigenlijk outside the box denken is. Deze misvatting ervaar ik dagelijks.

Reageer
gravatar

Ach, wat maakt het uit: of het nu outside of out of the box is ? Duidelijk is dat het niet inside of in of the box is en daar gaat het om.

gravatar

Nou… out of the box betekent dat je iets kant en klaars gebruikt zonder dat je er iets aan hoeft te veranderen. Dat is dus iets heel anders 😉

gravatar

Ik erger me er ook dagelijks aan. Misschien maar eens over gaan klagen bij de Belastingdienst

gravatar

Als ik hier een reactie invul, is dat wel in een “box” en daar houd ik ook niet zo van. Maar om nu bij Nu.nl op dit artikel te reageren gaat weer te ver. Daarom maar geen reactie vandaag of hooguit een welgemeend: “heu ?”..

Reageer