Zo eenvoudig is het om zelf koffie te maken

Met dit recept hoef je niet meer naar een dure bar!

Het is dé drinkhype van het moment: koffie. Jammer genoeg kost zo’n bakkie al snel drie euro. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om zelf thuis koffie te maken. Met dit recept maak je thuis een bak die net zo lekker is als in die hippe bar.

Wat heb je nodig?
– Gemalen koffie
– Water
– Een koffiezetapparaat
– Koffiefilters
– Eventueel suiker en melk

1. Doe een koffiefilter in het koffiefilterbakje van je koffiezetapparaat. Tip: experts maken ‘m vaak eerst nat, dan voorkom je dat ie dubbelklapt!

2. Strooi een flinke laag gemalen koffie over het filter. Voor een écht originele bak koffie kan je ook koffiebonen gebruiken, maar die zijn in Nederland moeilijk te krijgen.

3. Giet water in het waterreservoir. Houd ongeveer 100 cc per kopje aan.

4. Zet je koffiezetapparaat aan en wacht een paar minuten.

5. Schenk de koffie in een kopje. Voeg naar smaak melk of suiker toe, of gebruik zoetjes als suikervrij alternatief.

6. Genieten maar!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik woon in Thailand en lekkere gemalen koffie is hier nauwelijks verkrijgbaar. Bij de Makro in Hangdong hebben ze pakken DE gemalen koffie voor Thb 165 per pond (Euro 4,00) of bij de Rimping. Iedereen is gek op mijn koffie en ik heb dan ook regelmatig mensen die “op de koffie komen”

Reageer
gravatar

Pff gaat de speld nu ineens hip doen door met de zoveelste hype mee te doen? Zoals iedere food- en drinkhype waait ook dit weer over. Volgende week hoor je niemand meer over “koffie”. Stelletje meelopers.

Reageer
gravatar

Wij doen het nooit anders ook op een beker even lekker, dat is zeker,
Meer als 50jaar staat de koffie klaar.
Niks Senseo of ander spul, allemaal gel”…………l

Reageer
gravatar

Als je niet voor smaak gaat maar puur voor makkelijk neem dan altijd een busje oplos koffie mee. . Er is altijd wel aan kokend water te komen. . Voordeel is dat je geen apparaat en of filters nodig hebt. .alleen iets om uit te drinken te roeren en heet water…

Reageer
gravatar

Ik heb het nooit anders gedaan,als op de bovenstaande manier.Nog lekkerder is het om de koffie op te gieten met een keteltje gekookt water.Dan komt het aroma je echt tegemoet.Voor mij geen Senseo.Ik vindt dat net vloeibaar karton.

Reageer
gravatar

Ik heb nog nooit anders koffie gezet dan op deze manier.Al die hypes je wordt er gek van.Senceo,ik vindt het net vloeibaar karton,neem me niet kwalijk.Nog lekkerder is op de ouderwetse manier de koffie zelf op te gieten met gekookt water.

Reageer
gravatar

Nou, lekker hoor! Straks gaat de redactie zeker ook nog beweren dat je capuccino zelf thuis kunt maken. Ik moet het eerst zien!

Reageer
gravatar

haha dus ik heb dagelijks de lekkerste koffie en een tip je hoeft het filter niet nat te maken gewoon het filter waar hij aan elkaar gemaakt is omvouwen werkt ook goed

Reageer
gravatar

als je het eerst even nat maakt, dan gaat het allemaal echt veel soepeler

sjezus, als het droog moet zijn, neem dan chocolade cake

gravatar

Mannen opgepast! Vrouwenkoffie lijkt sprekend op mannenkoffie, maar is alleen voor vrouwen.

Alleen Douwe Egberts, Kanis & Gunnink, Smit&Dorlas en andere merken kunnen veilig door ons soort mannen gedronken worden.

Ik heb een boze brief geschreven. Dit kan zo niet langer.

Reageer
gravatar

Tip: voor light koffie kun je de gemalen koffie in dit recept ook weglaten. Dat zorgt voor een nog zachtere smaak en maakt het nog beter voor de lijn.

Reageer
gravatar

Zeker is thuis koffie drinken goedkoper.maar als ik het me kan permiteren,zit ik liever in de stad. Alleen thuis koffie drinken is nog al saai vindt ik.

Reageer
gravatar

Wauw, top recept!! Bedankt!!
Ik heb een vraag; moet je de koffiebonen er heel in doen? :O of???
Graag een verduidelijking, mijn dank is groot!

Reageer
gravatar

Waar woon jij dan Joke? Ik kan alleen kiezen uit grof, fijngemalen of oplos.
Weet je een naam van een winkel? Liefst in de Randstad want daar woon ik een uurtje vandaan, geen zin om er 4 uur voor in de auto te gaan zitten.

Bedankt alvast Joke en doe je vriend Jochem vd B. de groeten, ja die eikel ja, hahaha 😉 en denk erom: kop in de plooi houwe asjetzegt! Lachen!!

gravatar

Het kan zelfs op een éénpits gaspitje van Camping Gaz, of met het hout (?) van IKEA-meubelen. Het is maar net hoeveel tijd en moeite je eraan wilt besteden..

gravatar

Op deze manier ben je al snel een kwartier bezig om een kopje koffie te maken (en de rommel op te ruimen). Je kunt die tijd beter in betaald overwerk steken. Reken het maar na.

Haal je de koffie gewoon bij een koffietent, dan spaar je geld uit, krijg je er een handig wegwerpbekertje bij, is de smaak veel beter en vraag je je niet af “waar ben ik in godsnaam mee bezig?”.

En dan heb ik het nog niet gehad over de risico’s. Is doe-het-zelf wel veilig? Ik vertrouw liever op een deskundige…

Reageer
gravatar

Zet wel alleen voor diegenen die tot uw eigen huishouding behoren. Voor u het weet stuurt de Bond van Boze Baristo’s de Belastingdienst op u af wegens illegaal schenken. En dan moet boontje op de blaren zitten, u kent dat wel.

Reageer
gravatar

Net vorige week zo’n kostbare Nespresso machine aangeschaft en 1440 van die schofterig dure cups. Komt de Speld nu met dit nieuws !!
Had ik vijfentwintig jaar geleden ook. Tien jaar gespaard voor een Trabant. Dondert de Muur naar beneden…..

Reageer
gravatar

FILTER KOFFIE <3 na jaren Senseo en Nescafe oploskoffie was ik er helemaal klaar mee en kocht ik eindelijk een koffiezet apparaat. Er gaat niks boven een lekker bakkie filterkoffie.

Reageer
gravatar

Kolere wat een truttige reactie.

“Niks boven een lekker bakkie filterkoffie”

Flikker toch op trieste plork. Trut. Ga naar de huishoudbeurs. Er is iets grondig mis met je Libellelezert, hoor je zeker niet voor t eerst vandaag. Nee, dacht ik al.

Of je heet Jochem, Paul, ben je soms mediadoctor? Dan heb ik niks gezegd. Neem nog maar een bakkie dan.

gravatar

Eerst filter nat maken, trekt het eerste aroma, het lekkerste dus, niet in het filter maar komt in je koffie 🙂

Reageer
gravatar

Ik ben meteen naar de winkel gerend en heb er een voor 2 personen gekocht. Nu zit ik naar dat ding te staren en raak helemaal van de kook. Er waren geen filters te koop, maar wel pads, dus ik dacht dat is vast hetzelfde. Als ik die nat maak, (goede tip leek mij) wordt het metten bruin en drapperig. Dus heb ik ze open geknipt en dat spul er maar uitgehaald. Filtertje erin en 2 schepjes koffie er op. Maar echt goed past dat niet. het is niet te zuipen en de keuken is een bende. Wat doe ik fout?

Reageer
gravatar

Sorry Likoed, maar die opmerking is een klap in het gelaat van talloze trouwe IS-fans in Nederland. Door overal klakkeloos Joden met de haren bij te slepen, draag je niet bij aan het -op zich al- extreem moeizaam verlopende integratieproces van fundamentalistische moslims in decadente Westerse samenlevingen. Ze mogen al geen vuurwerk meer afsteken, geen leden werven voor IS, ze mogen zélf ook niet naar Syrië om IS humanitaire hulp te verlenen aan het front. Werk voor Amnesty

gravatar

Iedereen kan wel op de verpakking zetten dat het “jodenkoeken” zijn, maar zijn ze dan wel koosjer en rabbinaal goedgekeurd ?

gravatar

Voor de juiste dosering: doe net zoveel koffie in het filter dat je denkt dat het wel een erg sterke bak koffie wordt. Doe er vervolgens nog een extra schep koffie bij, niet afgestreken maar met kop erop, en dan heb je de juiste sterkte. Veel drinkplezier.

gravatar

Tot en met punt 5 kan ik het volgen, maar punt 6, het “genieten” gaat mij boven mijn pet. Koffie zou prima zijn als het a. niet zo vervloekt heet en b. niet zo vies bitter zou zijn, hoewel je met ijsblokjes en veel melk en wat Stevia het resultaat wel wat kan verbeteren, maar waarom zou je überhaupt aan dit recept beginnen ?

Reageer
gravatar

Ut kan zelfs zonder koffiezetapparaat! Bijvoorbeel als je op de camping zit en je hebt wel je iPad, je laptop, je Xbox, je gourmetstel, je hometrainer en je haardroger meegenomen, maar niet je koffiezetapparaat. In dat geval: kook een hoeveelheid water in een electrisch apparaat of een vintage fluitketeltje (niet schrikken van die fluit, hoor!) en schenk het met kleine scheutjes tegelijk in het filter. Ervaring en een timmermansoog leren je wel hoe sterk het moet.

Reageer
gravatar

het kan nog simpeler een pannetje water en vuur de koffie in het water meekoken in een kopje doen even de koffie laten bezinken en het kopje niet helemaal leegdrinken .
in indonesie -griekenland -turkije doen ze niet anders

gravatar

Het kan nog simpeler! Neem een hap koffie en daarna een slok kokend water. Even gorgelen en vervolgens laten bezinken – je gaat het koffiegruis natuurlijk niet doorslikken.

gravatar

Het kan simpeler en lekkerder.
Schep minimaal 5 schepjes oploskoffie uit water dat je zo heet mogelijk uit de d
ouche hebt getapt.

Reageer
gravatar

Wat een leuk idee Koffiepraat.

Van dat pottengedoe hou ik niet van omdat het toch vies is. Maar wanneer je een autochtone man bent, niet ouder dan 45, wil ik graag met je afspreken.

Het afspraakje is dan wel in de avond, mijn man heeft dan avonddienst.

Zullen we het verder afhandelen op Second Love? Anders gaan die gekkies van de Linkse Staat er zich weer mee bemoeien.

Een account op SL is zo gedaan. Vergeet niet om een paar sexy pics erop te zetten. 😉

Corrie. xx

gravatar

Voorzittershamer, ik dacht dat die Corrie van Hiernaast dood was..

Koffie en cake na een begrafenis: altijd goed!
Maar dat memobord voor dat bij elkaar geveegde koffieprut, of praat, whatever: ook top.

Als ze er nou maar gebruik van maken voor hun sociaal Darwinisme ben ik er ook hartstikke blij mee, nice Voorzittershamer, very nice!!

gravatar

Voorzittershamer, ik dacht dat die Corrie van Hiernaast dood was..

Koffie en cake na een begrafenis: altijd goed!
Maar dat memobord voor dat bij elkaar geveegde koffieprut, of praat, whatever: ook top.

Als ze er nou maar gebruik van maken voor hun sociaal Darwinisme ben ik er ook hartstikke blij mee, nice Voorzittershamer, very nice!!

gravatar

Dat is raar… plaats een reactie krijg je de boodschap dat het erop LIJKT dat je dit al eerder gezegd hebt.
Oke, dan vraag ik het een ander en ja hoor, dan staat het er 2 keer.

Een hele vooruitgang Nerd, neefje van J. vd Berg.
Goedkoop zo’n neefje, zeker maar goedkoop blijkt in de praktijk vaak duurkoop te zijn.

Jammer, en jullie moeten echt betalen zolang het contract loopt; ik heb nog zo gezegd: alles goed doorgelezen mennekes? Jaha…. pfjieuw.
Tip: neem wel een echte…