TofikDibi by Green Bill - CC BY-SA 3.0

Nestor Tofik Dibi: ‘Klaver te jong voor partijleiderschap’

'Wat weet je nou eenmaal op je 29e?'

GroenLinks-mastodont Tofik Dibi heeft kritiek op de keuze van Jesse Klaver om fractievoorzitter te worden. De groene nestor vindt de 29-jarige Klaver te jong voor de functie: “Die jongen is nog geen dertig. Op zo’n leeftijd heb je nog veel te weinig levenservaring om een fractie draaiende te houden. Wat weet je op je 29e nou helemaal van de wereld? Niets.”

De oude rot in het vak maakt zich zorgen over de doorgeslagen verjongingsdrang in de politiek: “In mijn tijd werd je nog gewoon op gênante wijze afgeserveerd wanneer je als onervaren Kamerlid partijleider wilde worden. Als elke willekeurige snotneus de tent kan runnen, is het snel gedaan met onze partij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij Tofik deed men er alles aan om ervoor te zorgen dat hij het niet werd terwijl hij inhoudelijk toch echt wel stukken beter is dan de heer Klaver, Nederland gunt het je niet als je een kleurtje hebt dat is de realiteit. En voor de heer Klaver gaat het van een leien dakje. Shame in you peeps!!!

Reageer
gravatar

Fidel Castro had op die leeftijd al de Cubaanse revolutie in gang gezet en Einstein had zijn grootse en baanbrekende ideeën op die leeftijd ook al op papier gezet. Gelul dus.

Reageer
gravatar

Ja, Jan Bontje! Wat heb jij nu helemaal bereikt in het leven? Een grijze Opel Astra, twee kinderen op het MBO en een ongelukkig huwelijk met een gezette vrouw die van nordic walking en sudoko’s houdt?

gravatar

Ja, want tofik was zoveeeeel ouder toen hij een gooi deed naar het lijsttrekkerschap. Maar liefst 3 jaar, waarin je enorm veel meer levenservaring opbouwt…..duh.

Reageer
gravatar

De “Ruttevanger van Hamelen” heeft in het vorige kabinet met fraaie fluittonen GroenLinks naar het moeras geleid.
In het huidige kabinet heeft vriend Rutte met nog mooier gefluit de PvdA in het drijfzand doen belanden. Wie is de volgende ? De SP ?
De grootste uitdaging is overigens om de PVV de woestijn in te leiden en ze daar te laten verdwalen.

gravatar

Vanaf 18 jaar ben je volwassen, heb je stemrecht, mag je een hypotheek afsluiten en wordt nageslacht geregeld.
Hoezo geen levenservaring op je 29e?

Reageer
gravatar

“Wordt nageslacht geregeld”. Je maakt een schrijffoutje mag ik hopen. Er wordt niks voor je geregeld en je moet het nog altijd zelf doen. En daarnaast hoef je daar nu net geen 18 voor te zijn. Helaas hebben politiek en biologie niks met elkaar te maken.