Eurazië opnieuw populairste vakantiebestemming

Supercontinent geliefder dan bijvoorbeeld Frankrijk

Ook dit jaar is Eurazië de populairste vakantiebestemming ter wereld. Het supercontinent trekt opnieuw miljarden bezoekers, cijfers waar traditionele locaties als Frankrijk en Italië niet aan kunnen tippen.

Eurazië is vooral populair vanwege de veelzijdigheid. De kusten van het kolossale schiereiland zijn in trek bij zonaanbidders, maar ook liefhebbers van cultuur en natuurschoon komen ruimschoots aan hun trekken. De lokale bevolking staat bekend als divers. Veel mensen spreken bovendien de taal.

Mike Weghorst werkt voor het Euraziatisch Toerismebureau. Hij bedacht de inmiddels klassieke slogan ‘Eurazië: een locatie van formaat’. Het succes verbaast hem niet: “In het zuiden heb je natuurlijk de vermaarde zandstranden van de Costa del Sol en Phuket. Wie de voorkeur geeft aan een stedentrip, kan terecht in Rostock, Sjanghai en Mekka. Maar bergbeklimmers hebben met bijvoorbeeld de Himalaya en de Kennemerduinen ook een ruime keuze.”

Ook de gunstige ligging van de landmassa geldt als een belangrijk pluspunt. Wie wel eens wat anders wil dan alleen maar Eurazië hoeft maar een klein stukje de grens over om even bij te komen: de rustieke werelddelen Afrika en Oceanië liggen op een steenworp afstand.

Eurazië verdient flink aan het toerisme. Toch heeft het succes ook een keerzijde. Veel Euraziaten vrezen dat hun pittoreske supercontinent door het massatoerisme te druk wordt. Het historische centrum van Eurazië, door de bevolking liefkozend ‘Kazachstan’ genoemd, staat sinds 2006 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. “Je moet er niet aan denken dat dronken Bolivianen daar het straatbeeld gaan bepalen”, aldus Euraziaat Jonas Andersson.

Mike Weghorst is daar niet bang voor: “Die typisch Euraziatische plukdedagmentaliteit gaat echt niet zomaar verloren. Sterker nog: wat invloeden uit een andere cultuur kunnen ook een verrijking zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Combineer de stilte van de toendra met een bedevaart naar Mekka, Bethlehem of Benares. Bezoek `s ochtends de wereldberoemde monumenten van Stonehenge, en slenter door de typische zijde-route bazar voor u `s middags de Boroeboedoer bezoekt. Met een typisch Spaanse stierenvechten sluit u een rustig weekendje Eurazie af.
Totaal pakket 2 dagen 1 nacht (vervoer met eigen auto): inclusief maaltijden (excl.vervoer) 149 euro.
Totaal (inclusief vervoer) 12 dagen, 1 nacht: 8,999 euro.

Reageer
gravatar

Eurazie is mij te gevaarlijk. Met al die tsunamis. aarbevingen, vulkaanuitbarstingen, en al die burgeroorlogen, overstromingen, etc. de laatste tijd. Ik ben toch geen ramptoerist…

De enige bestemming die dat soort ellende niet heeft is de Noordpool en Zuidpool, maar voor een geslaagde strandvakantie is het daar vaak net effe te koud. Ook moet je voor de noordpool schijnbaar erg lang van te voren boeken, want iedere keer als ik op internet kijk, is geen vakantiehuisje meer vrij.

Reageer
gravatar

Ik ben wel een beetje klaar met centrum Kazachstan. Nauwelijks nog te bereiken met de auto, en waarom moet je ook perse naar het centrum? Wij gaan volgend jaar op avontuur in de omliggende gebieden!

Reageer
gravatar

Het is nog een paar jaartjes CO2 uitstoten Bant, dan zal het wassende water dergelijke streken snel genoeg doen vergeten..

gravatar

Ze vergeten te vermelden dat je via de Beringstraat ook zo een uitstapje naar Amerika kunt maken, alwaar je o.a. kunt genieten van mooie watervallen (Niagara, Iguaçu), Mount Rushmore en Macchu Picchu. Deze trip is weliswaar enigszins uit de mode, maar vroeger was deze reis erg populair onder Indianen! Misschien tijd voor een revival? Ik zal jullie in Amerika opvangen met een elandschotel en een kopje thee.

Reageer
gravatar

Ik wil niet slim doen, maar Eurazië is gewoon een eiland en geen protserig schiereiland.

Je mag veel doen om toeristen te trekken, maar maak wel je beloftes waar, anders komen ze nooit meer terug. Er gaan al geruchten dat teleurgestelde toeristen uit Afrika nu al cruises boeken naar Australië.

Met een beetje goede wil kan je het een eilandengroep noemen, maar als dat wordt verward met elandengroep dan krijg je toeristen die je liever naar Lapland stuurt. Daar is het ook pittoresk, maar…

Reageer
gravatar

Ik blijf thuis dit jaar samen met m’n cavia.
Als hij overleden is ga ik eens kijken wat ik met m’n vakantiegeld kan doen. Zal geen grote uitvaart worden.

Reageer
gravatar

Dat klopt: de Europeze kranten houden het angstvallig geheim. Maar waar Merkel zo boos over is, is niet de annexatie van de Krim. Rusland heeft heel Europa geannexeerd, maar de kranten gaan dat theelepeltje voor theelepeltje aan ons doorgeven. Anders lijkt het alsof iedereen gefaald heeft.
Nu zeggen ze dat de Krim Russsich is. Over een paar maanden horen we dat de EU Griekenland aan Putin verkoopt. Dan het Engels referendum. De verbazende uitslag zal zijn: Engeland wordt Russisch. Etc. etc.

gravatar

Er zijn overal wel leuke meisjes te vinden. Toegegeven, het is soms erg ver zoeken als Hollander. Dat maakt hem echter van oudsher een typische globetrotter. Steeds verder en verder wil hij de wereld rond om toch nog ergens een leuke vrouw te vinden. Al in de zeventiende eeuw moesten velen daarbij het leven laten. Dat is bekend. Tegenwoordig pak je je autootje gewoon en rij je even naar Afghanistan. Toch heeft hij ondanks alle historie nog steeds te weinig kennis van de verkeersregels.

Reageer
gravatar

Wanneer mijn krantje De Telegraaf het opschrijft dan zal het wel waar zijn. Maar de ruzie tussen De Speld en SysFix daar ga ik mij niet mee bemoeien. Daar brand ik mijn vingers niet aan..

Je kunt beter de mening van Spuit elf geeft modder vragen. Die gast heeft er een satanisch genoegen in om te stoken en overal een (linkse) mening over te hebben.

Nog even over het artikel. Het heeft een te lange tekst. Daar krijg ik prikogen van.

Corrie.

gravatar

Corrie, speciaal voor jou het door Jochem himself gegeven intervieuw over hoe hij dit alles flikt; let op het accentje.
17 luisteraars (proest) wilden horen Hoe Ver een Grap mag gaan. En waarheen of zo.

Meid, vreselijk. Ze kunnen niet praten in Amsterdam. Rare lui, luister maar of gaan je oren dan prikken? Nou op goed geluk:
https://youtu.be/jz0cczCXpcM

gravatar

U heeft beluisterd beste A. Lafaard,

Heer v.d. Berg oppert met zijn stelling dat:

‘Lachen een niet vrijwillige primaire reactie is’.

Er is werk aan de winkel.

gravatar

Beste Corrie,

steeds als er satanische dingen en/of meningen dreigen, springen wij Republikeinse rakkers van International Rescue (de Thunderbirds) op de bres.

We zijn dan ook naar de heer Spuit getogen met de bedoeling om een hartig woordje te wisselen.

Welnu, wat blijkt? De heer Spuit Elf levert allesbehalve modder, schept geen satanische genoegens, is alleszins redelijk in zijn meningen, en was in het bezit van een eind dat het rechte bleek te zijn!

Ergo: Links heeft gelijk!