‘Fuck de koning’ was staatsrechtelijk onjuist

Activist had ministers moeten beledigen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Overigens moet hier ook worden gemeld dat het percentage zoekgeraakte bijdragen bij DE Speld spectaculair is gedaald; voorheen raakte minimaal 50 % zoek, nu wordt er bij vlagen zelfs 50 % geplaatst. Een gewéldige opsteker, doorwerkend tot op AEX-niveau. Je hóórt al bijna Rutte weer roepen: “Het gaat goed met de bovenste lagen van onze economie”

Reageer
gravatar

Ook is het taalkundig onjuist, aangezien het niet een beschrijving van een feit, maar een wens of veronderstelling betreft, waardoor men de aanvoegende wijs dient te gebruiken: “Fucke de koning.”

Reageer
gravatar

Ik vind ook dat Abulkasim al-Jaberi hier de fout in gegaan is hoewel ik het ook niet eens ben met de stelling Fuck Mark Rutte. Ik zou eerder voor de klassiek anarchistische variant gegaan zijn: fuck the system. Dan weet je in ieder geval zeker dat je niemand buiten sluit en voor de klassiek anarchistische variant maakt het natuurlijk niet uit of het staatsrechtelijk gezien klopt. Nadeel is wel dat “fuck the system” misschien wat te aspecifiek is waardoor het moeilijk praktisch uitvoerbaar is.

Reageer
gravatar

Precies Sanda, we zijn allemaal zozeer deel van het systeem dat “fuck the system” eigenlijk neerkomt op “fuck yourself”. Op dat dilemma hadden ooit anarchisten als Krapotkin en Bakoenin geen antwoord. En zelfs Roel van Duyn niet. Nou, dan weet je het wel.

gravatar

Geen nieuwe insinuaties over de vermeende homosexualiteit van onze premier, via een slinkse omweg alsjeblieft.

Reageer
gravatar

Gadver, Koos, moet dat nou weer? Verméénde homosexualiteit? En XXXX: als het een ministeriële verantwoordelijkheid is om één en ander aan de koning over te dragen, is het dan ook comme il faut om een SOA aan de koning over te dragen? Dat moet je toch niet willen; hij zit net twee jaar op die functie en dan al een abdicatie? We hebben net honderd jaar “Koninginnedag” achter de rug; mogen we nu ff genieten van Koningdag, zonder klederdrachtdefilés, zaklopen, koekhappen en WC-potten werpen?

gravatar

Dat is wel érg Thais en exotisch: maak er dan alsjeblieft “Koning Bamibal” van, dat strookt -qua kleur- tenminste nog met onze Oranje folklore.

gravatar

Maar hoort het dan ook niet bij de ministeriële verantwoordelijkheid om één en ander aan de koning over te dragen ? Leuk voor Rutte !

Reageer