Lisa Schoonhoven (10) wint 4 mei-moppenwedstrijd

Mop wordt vanavond voorgedragen op de Dam

De tienjarige Lisa Schoonhoven van openbare basisschool de Vliert uit Den Bosch mag vanavond haar mop voordragen bij de herdenking op de Dam. De leerlinge uit groep 7 is de gelukkige winnares van de traditionele 4 mei-moppenwedstrijd. De leerlinge zegt de mop nog niet te mogen vertellen, maar ze verklapt al wel dat er ‘een Belg, een Turk en een rabbijn’ in voorkomen.

Vorig jaar ontstond controverse over de winnaar van de moppenwedstrijd. De achtjarige Jaap van Lichtenvoorde zou in zijn mop ‘Liggen een banaan en een vibrator in het nachtkastje…’ een wel heel verzoenende toon hebben aangeslagen richting de voormalige bezetter. Om ophef te voorkomen sprak Lisa Schoonhoven voor het schrijven van haar mop uitgebreid met oud-verzetslieden, de Joodse gemeenschap en Ab Normaal: “Ik ben me bewust van de vele gevoeligheden, maar hoop dat mijn mop recht doet aan alle beproevingen die minderheden in de oorlog hebben moeten doorstaan, attelenooije zeg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat niet, maar met een beetje geduld is Lisa over zo’n jaar of 10, 12 gewoon een lekker wijf waar een date mee kan worden gemaakt, met of zonder 7 zwaarwegende redenen. Het vroegwijze meisje toont thans al een multicultureel bewustzijn door in haar mop geen licht-ontvlambare Marokkanen, hoogstexplosieve Al Qaeda zeloten of zelf-ontbrandende I.Service- medewerkers te benoemen. Zoiets is niet genoeg te waarderen. Nobelprijs-laureaat Malala en Charly Hebdo ondervonden dat aan den lijve.

gravatar

Waar het om gaat is dat ze een beetje bruin is (als haar dat is op de foto). Ik volg verder nooit de dodenherdenking meer. In Nederland is dat een typisch multicultureel verhaal. Racisme. De Joden en de Duitsers is een verhaal op zich dat daar niets mee te maken heeft en waar je je beter niet in kunt mengen, zoals de Hollanders doen die van alles in het werk stellen te proberen te huilen. De dodenherdenking is 265 dagen per jaar.

Reageer
gravatar

Ik vind het schandalig dat men een 10 jarig meisje heeft uitverkoren voor de nationale dodenmop!
Voor het gemak stapt men maar even heen over het feit dat vijf(!) kampbewakers van Bergen-Belsen in Mei 1940, tijdens de opening van het verschrikkelijke kamp, ook een dochter van 10 jaar hadden!
Foei doden-moppen comité! Grote foei!

Reageer
gravatar

Waarom weer een meisje?? Meisjes mogen altijd al die gedichten voordragen.
Moppen is een mannenzaak, vrouwen hebben geen humor.

Reageer
gravatar

Achach, het is nu weer wachten op de eerste reacties die zullen zeggen:
* Over dit soort dingen maak je geen grapjes!
* Dit gaat de Speld veel abonneetje kosten, ik zeg hierbij alvast op!
* Jullie hebben zeker de oorlog niet mee gemaakt!
* Iets over Meppel.
* Overgrootmoeder en dat er in de oorlog ook niet gevoetbald mocht worden in het donker.
Enz.

Reageer
gravatar

mnbmsdbhfgjlhbfsejlhbglhjsfbdglids;fhg;ihsdf;iughipudsfhpiughpsdufhgpihsdfpughpisufhgiusfhdughghghfuhguhfuhgsiuohsiudfhgiosuherpguhushfguhspdfuhgpisuhfpighpsiufhgpidhugpiudshgpiuhsdpifughpuifdhgsiudhgiuhsdmnbmsdbhfgjlhbfsejlhbglhjsfbdglids;fhg;ihsdf;iughipudsfhpiughpsdufhgpihsdfpughpisufhgiusfhdughghghfuhguhfuhgsiuohsiudfhgiosuherpguhushfguhspdfuhgpisuhfpighpsiufhgpidhugpiudshgpiuhsdpifughpuifdhgsiudhgiuhsdmnbmsdbhfgjlhbfsejlhbglhjsfbdglids;fhg;ihsdf;iughipudsfhpiughpsdufhgpihsdfpughpisufhgiusfh

Reageer
gravatar

Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat de mop als volgt gaat.

Een Belg, een Turk en een Rabbijn ontmoeten op 4 mei in een Amsterdams café een Duitser. Ze raken aan de praat. Als het acht uur is foetert een Nederlander dat ze hun kop moeten houden. “Waarom dan?”, vraagt de Rabbijn. “We herdenken de Nederlandse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog”, is het antwoord. De Duitser is verontwaardigd. “Er waren ook Duitse slachtoffers”. De Nederlander: “Wees gerust, dat vieren we morgen.”

Reageer