Zomer van 2022 mogelijk in de winter

Juli en augustus wegens hitte onverantwoord

De zomer van 2022 wordt mogelijk in de winter gehouden. De Qatarese overheid heeft vergaande plannen om het seizoen te verplaatsen naar november en december.

Yusuf Shuhaf, minister van Binnenlandse Zaken van de rijke oliestaat: “In juli en augustus wordt het hier al gauw 45 graden. Onder dat soort omstandigheden is het onverantwoord om een zomer te organiseren. Dan roep je de problemen over jezelf af.”

Bij de voorbereidingen van de zomer van 2022 zijn tot nu toe ruim honderd gastarbeiders omgekomen. Door de zomer naar de winter te verplaatsen, zou er te weinig tijd overblijven voor de winter. Die zou volgens de huidige plannen door kunnen schuiven naar eind maart. Sympathisanten van de lente vrezen dat het voorjaar hierdoor in de knel komt.

De zomers in overige jaren worden vooralsnog gewoon in de zomer georganiseerd. Shuhaf: “Dat lijkt me logisch. Het woord zegt het al: zomer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een goed en hoopgevend plan. De opmars van het maakbaarheidsideaal in de Arabische landen doet werkelijk vermoeden dat deze steeds verder opschuiven richting Westerse Waarden!

Reageer
gravatar

Wat een optimisme, Spuit Elf ! Zowel wat betreft de doorgang van dit Qataardige tournooi, als de vooronderstelling dat het nederlands elftal zich plaatst.

gravatar

V-o-e-t-b-a-l onder water is veel te traag, dat is niet om aan te zien voor de toeschouwers. En dan nog al die haaien van je afslaan.

gravatar

Er zitten veel voordelen in de opwarming van de aarde, zondvloed, voor het terroerisme in ons eigen moersland (naar de moer), moerasland, hierdoor kan in de winter aan het strand extra klandizie worden gegenereerd.

Reageer
gravatar

Eén zomer maakt nog geen zwaluw, dus de invloed van de zomer is belachelijk klein. Maar dat is Qatar ook evenals hun moraliteit.

Reageer
gravatar

Eerste gedachte: harder zuigen aan de olie en het gas, dan zakt het vanzelf.

Het lijkt me toch beter – gegeven alle beschikbare olie – om de verkoeling te zoeken in grotere hoogte. Zo boven de 1500 meter zijn de sportprestaties beter, naar men zegt.

Opblazen dus, dat WK.

gravatar

Het beste zou het mij bevallen om de zomer op het noordelijk halfrond niet te “knippen” in juli en deze in december te “plakken”, maar om de zomer te “kopiëren” naar november t/m maart. Het KNMI doet zijn best maar.

gravatar

Ze zouden ook gewoon de wintertijd kunnen invoeren. Zoals wij volgende week overgaan op de zomertijd. Stuk minder ingrijpend. Maar ja, het moet daar allemaal in het groot. ‘s Lands aard en zo.

Reageer
gravatar

Het is veel makkelijker om juli en augustus om te dopen naar november en december en omgekeerd. Dan moet de rest van de wereld wel meedoen, maar waarom zouden ze ? Nou, met wat miljoenen hier en daar kom je ver en dat verdien je terug door het uitvoerend personeel niet te betalen en honds te behandelen. Gaat u gezellig naar het WK2022 (if) kijken ? Ik niet.

Reageer
gravatar

Waarom Qatar niet naar het noorden gesleept ? Als er vele miljoenen aan omkoopgeld kunnen worden betaald is het loszagen en verslepen van dit land een eitje.
Een paar honderd sleepboten en maar doorvaren. Oeps, “per ongeluk” over de rand van de wereld bij de Noordpool en weg is Qatar ! Is de aarde rond, zegt u ? Zover zijn ze daar nog niet.

Reageer
gravatar

Precies, die domme dt moeten we maar eens afschaffen. Overal waar de d als t klinkt keihard een t invullen.
Dus wel: wij worden, maar ik wort en hij is goed gekleet. Even wennen, maar dan is er meer tijd dan (veel) belangrijker zaken dan dt, d of t.

gravatar

voor de volledigheit van uw betoog was het beter geweest om naast goet ook keihart tijt en inderdaat te schrijven goet plan ik doe mee

gravatar

Nu we toch bezig zijn: we kunnen de c missen als tanterosie, gewoon schrijven zoals die wort uitgesproken: “hier heb je een sent, Kor”.
En de b op het eint van een woort, wort als een p uitgesproken: “ik hep het door”, maar helaas kunnen we de b niet elimineren als begin- en tussenletter.
Maar wel de ch die als g klinkt, tog ? In “chokolade” en “charlatan” moet ie blijven, tenzij we opteren voor sjokolade en sjarlatan.
En sorry, waarom een ij en een ei ? Ook één daarvan eruit.

gravatar

Sorry hoor meneer de agent, maar ik ben invalide.. hoe kun je nou zeggen dat ik moet doorlopen?
Ik ga hier een klacht van indienen hoor, wie is je leidinggevende?

Met vriendelijke groet,
Mark

gravatar

ik hep het idee dat we hier met een doorbraak bezig zein ik ben zelf voorstander van ei in plaats van ij want in het buitenlant snappen ze je beivoorbeelt niet als je thijs heet missgien wel als je er theis van maakt of nog beter teis