Rusland arresteert 3 Tsjetsjenen voor aanstaande moord op oppositieleider

Liquidatie van volgende maand alvast opgelost

Met de arrestatie van drie Tsjetsjenen heeft de Russische politie alvast de eerstvolgende moord op een oppositieleider opgelost. Het gaat om de liquidatie van Aleksej Navalny op 15 april aanstaande.

De drie Tsjetsjenen hebben na een traditioneel Russisch verhoor de moord bekend. Boris Sokilov, hoofd van de politie van Moskou: “Deze mannen bleken nu al over een uitgebreide daderkennis te beschikken. De komende dagen richten we ons op een volledige, gedetailleerde constructie van deze laffe misdaad.”

President Vladimir Poetin heeft de politie gefeliciteerd met het succes: “Deze arrestatie is een overwinning voor de Russische democratie. Aan de subversieve elementen die met geweld mondige opinieleiders het zwijgen opleggen, is nu een krachtig signaal afgegeven. Deze moord wordt een aanslag op alle Russen. Dat zal ik nooit tolereren.”

Het slachtoffer zelf gelooft er niets van dat hij vermoord wordt door de drie Tsjetsjenen die nu zijn opgepakt. Aleksej Navalny noemt de arrestatie een opzichtig rookgordijn: “Ik kan nog niet speculeren over de precieze toedracht, al krijg ik natuurlijk wel mijn vermoedens. Dat het niet deze drie mannen zullen zijn, dat weet ik wel vrij zeker. Ik herken ze in ieder geval niet.”

Politiechef Sokilov blijft er echter bij dat de juiste mensen zijn gearresteerd. Hij wijst erop dat Tsjetsjenen oververtegenwoordigd zijn in de Russische misdaadcijfers: “Sinds het jaar 2000 zijn alle misdaden in Rusland gepleegd door Tsjetsjenen. Dat zijn schrikbarende aantallen, waar geen enkele andere bevolkingsgroep bij in de buurt komt.”

De politie heeft de daders van de vergiftiging van Garri Kasparov tijdens diens bezoek aan Moskou in juli 2017 nog niet gepakt. Volgens het Kremlin weten de rechercheurs wel in welke hoek ze hen moeten zoeken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kunnen we dan ook nu alvast een mensenrechtenactivist zoeken die bij de drie op bezoek is geweest in de gevangenis om zo wereldkundig te kunnen maken dat ze gemarteld zijn? Als we toch op de bizarre toer gaan..

Reageer
gravatar

Hé Ma, tegenwoordig wordt men in Rusland niet meer fysiek maar uitsluitend nog sensorisch gemarteld. Het pand aan de Moskouse Goeljankastraat is nu in gebruik als museum van de KGB.
Tegenwoordig moet men in daglichtloze cellen van 2 bij 2 m. de hele dag aankijken tegen 3 muren en 1 valdeur beschilderd met portretten van Vlad Poetin en 20 uur per dag luisteren naar dagenlange toespraken van Stalin. Daarna wordt men naakt op straat gezet tussen geüniformeerden met een OMOH-indicatie.

gravatar

Het schijnt dat Putin ruzie heeft gekregen met zijn spiegelbeeld en zelfmoord heeft gepleegd. De zoektocht naar een lookalike is druk bezig.

Reageer
gravatar

Als er aanslag op het metaal van een speld komt is het niet van goede kwaliteit. Kies daarom voortaan voor roestvrij staal !

gravatar

Goedzo, vieze Marokkaan zionisten daar in Tsjetsjenië.
Maar de vrije wereld zal overwinnen, Tsjetsjenië is Rusland en zonder Rusland was het gebied in een chaos gezakt die niet met een oekraïnse oorlog noch aardbeving in Groningen te vergelijken zou zijn.

Reageer
gravatar

Aangezien marokkanen moslims plegen te zijn en zionisten joods, lijkt een combinatie daarvan mij uiterst zeldzaam. Misschien te veel wodka genoten ?

gravatar

M.i. zijn dit geen gewone soldaten maar leden van de Spetznaz of FSB die bij wijze van camouflage het inverse woord OMOH hebben opgespeld. Cyrillisch schrift is voor Westerlingen moeilijk te lezen; het heeft 36 letters, waarvan enkele met een westers voorkomen maar een andere klank.
Het kan natuurlijk ook een demonstratieteam zijn van Unilever dat achter het Rode Plein voorbijgangers OMO H (geheel vernieuwd!) probeert aan te smeren. Want de politieman linksboven slaat het tafereel lachend…

Reageer
gravatar

Zou het niet handiger zijn Aleksej Navalny eerst vermoord te laten worden om de moordenaars daarna bij de lintjesregen te benoemen tot onderofficieren in de orde van oranje nassau?

Reageer
gravatar

Dat zal ook gebeuren. De lintjes zijn niet aan te slepen voor de Geheime Dienst. Alleen niet in de orde van Oranje Nassau, maar in die van de russische beer.

gravatar

Nog niet bekend is blijkbaar in doorgaans goed ingevoerde kringen rond De Speld dat sedert 5 maart Vlad Poetin ontbreekt in zowel de Opperste Sovjet als in het Politburo. Kremlinwatchers vermoeden dat Vlad door ± 57 uitgebroken Tsjetsjenen is ontvoerd en gegijzeld wordt in het Bolshoi-theater, waar op dit moment de balletvoorstelling: “Lente in Tsjetsjenië en vrede op aarde” draait. Westerse waarnemers menen in de coulissen Vlad te hebben gesignaleerd in tutu en (witte) bondage.

Reageer
gravatar

Ik wist dat de russen homofoob waren, maar om dat nu op het uniform van een homosexuele soldaat te zetten. Dat gaat echt te ver!

Reageer
gravatar

Er zijn vier mogelijkhgeden:
1. de russen lezen van rechts naar links,
2. de foto is verkeerd om weergegeven,
3. de omgekeerde schrijfwijze betekent een afwijzing van het fenomeen HOMO,
4. OMOH betekent echt iets in het russisch (b.v. Otryad Militsii Osobogo Naznacheniya).

Maar verder goed opgemerkt, Tom.

gravatar

Net als bij de Krim heeft Poetin al lang geleden een volksraadpleging in Tjetsjenië gehouden.
Met grote meerderheid kozen zij ervoor om met zware wapens door het russische leger aangevallen te worden.
Ook wenste de tjetsjeense bevolking dat de russische Geheime Dienst flatgebouwen in Moskou opblies om de tjetsjenen de schuld te kunnen geven. Hoezo Poetin niet democratisch ?

Reageer
gravatar

Ik heb drie verschillen gevonden tussen de twee bijna gelijke reacties:
1. komma in plaats van punt,
2. “alvast” toegevoegd,
3. punt aan het einde.

Heb ik nu een poster van Joris gewonnen ?

gravatar

Helaas Jaja,

U heeft over het hoofd gezien dat maken was vervangen voor sluiten. Hierdoor bent u net buiten de prijzen gevallen!