Terrorkuiken Mexico-Stad blijft slachtoffers eisen

Jeugdig eendje verantwoordelijk voor duizenden moorden

Een agressief eendenkuiken houdt de hoofdstad van Mexico in een ijzeren greep. Inwoners van Mexico-Stad durven niet meer zonder militaire begeleiding naar buiten, scholen zijn gesloten en de gangen in ziekenhuizen liggen bezaaid met slachtoffers van ‘el pollito loco’.

Het kuiken, dat leiding geeft aan een van de meest meedogenloze drugskartels van Mexico, wordt verantwoordelijk gehouden voor duizenden moorden. Veel Mexicanen zijn ervan overtuigd dat de regering het donzige diertje de hand boven het hoofd houdt vanwege zijn aaibaarheidsfactor, hetgeen president Enrique Peña Nieto overigens al vertederd heeft toegegeven.

De gruwelijke technieken die het beest toepast, zijn even weerzinwekkend als tot de verbeelding sprekend. Jesús de la Mar overleefde wonderwel een dispuut met het kuiken over een stuk brood. Op televisie beschreef hij hoe hij ondersteboven hangend aan een vleeshaak langzaam werd ontdaan van een been: “Heel gênant. En daarna moest ik zelf weer naar huis lopen.”

Onder grote druk van massaprotesten heeft de president de lokale autoriteiten inmiddels toch toestemming gegeven om het kuiken te vangen. Probleem is echter dat er te weinig materieel en kennis voorhanden is voor een dergelijke operatie. Burgemeester Miguel Ángel Mancera: “Om een kuikentje van deze omvang te vangen heb je wel wat meer nodig dan een goed getraind leger en het grootste wapenarsenaal van Midden-Amerika.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zat er aan te komen dat het nageslacht van die manisch vrolijke kuteend J. Kwak dood en verderf zou zaaien. Zo’n overdreven vrolijke woerd als vader gaat je niet in je koude veren zitten.

Reageer
gravatar

Wie een dezer dagen naar Mexico-Stad afreist adviseer ik een paraplu mee te nemen. Dat schijnt het verschrikkelijke terrorkuiken af te schrikken.

Reageer
gravatar

De AEX-index in Amsterdam noteerde circa een uur na de openingsbel op Wall Street 0,5 procent lager op 487,41 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 740,46 punten. De beurzen in Londen en Parijs leverden beide 0,5 procent in. De DAX in Frankfurt steeg 0,1 procent. Eerder werd bekend dat de Duitse export in januari sterker dan verwacht is gekrompen. En het eendje ploeterde maar voort…….

Reageer
gravatar

Heu, dubbel, dus, min of meer, dat internet toch, minder betroubaar en stipt dan De Speld. (En geduldiger dan Bas B).

gravatar

In een desperate poging een dreigend ongelijk te camoufleren: google Sesamstraat un dun dip …

(… un kuiken is geen kip)

gravatar

En de zionisten! Eenden zijn slechts pionnen op het speelveld van de zionisten, ze worden expres in een kwaad daglicht gezet om zo de massa te misleiden! Dagobert duck staat voor de bankensector en donald duck voor ”de gewone mens” omdat die uiteindelijk ALTIJD ongeluk zullen hebben, mensen.. word wakker!
Ziekelijk dat de Speld hieraan meedoet.. hoeveel krijgen jullie betaald van de zionazi’s???

gravatar

Mogelijk is Samuel Cohen de verbindende factor. Hij doet zich voor als moslim, maar ondertussen zegt hij “Shalom”.

gravatar

Kijk! Dan komen we eens in het nieuws als NL door een oehoe is er zo’n buitenlandse eend die ons weer uit het spotlight dreigt te halen! Een grof schandaal! Maar gelukkig hebben we Geert!

Reageer
gravatar

Waar blijft Plien, alias Katrien, alias gemiddelde speldlezer alias… Enzovoort.

Wanneer gaat ze weer azijn pissen op Mo?

Ze kan niet ongesteld zijn, dat hebben ouwe wijven van 83 niet meer.

Ach, ik weet het al. Ze is met haar rollator aan het spelen. Die demente oudjes toch, een rollator verwarren met een vibrator.

Shalom

gravatar

Corrie, als je even tijd hebt, klop dan even op de deur hiernaast. Die ouwe Plein Katrien is of in slaap gevallen of een bad met scheermessen in plaats van spelden genomen.

Ze kan natuurlijk ook bezig zijn om Geert af te pijpen en is haar kunstgebit daarbij verloren.

Of ze is misschien gewoon doodt.

Shalom

gravatar

Schuilnamen en teksten liggen binnen het bereik van je eigen bevattingsvermogen. Het heeft geen zin je grappen nu zo onschuldig toe te passen op de redactie. Dit is geen kritiek of satire, of grappig, maar commercieel geslijm. Nu al worden er belangrijke feiten geweerd als ze niet soft genoeg zijn in de commerciële, politieke sfeer. Waar je nooit meer vanaf komt, want zo oplettend ben je niet als het om jezelf gaat.

gravatar

Turkse dagbladen spreken over politieke beïnvloeding bij de Nederlandse Volkskrant. Het zou gaan om een voormalig kamerlid met een dubbele nationaliteit en met de initialen M.R.

Op zijn verjaardag klaagde hij zijn nood. Hij werd kennelijk geprikt op een satirische website. De VK was bereid zijn nood te lenigen en hier geen ruchtbaarheid aan te geven. Zeker niet aan Geen Stijl, het zou zijn imago nog meer kunnen schaden.

gravatar

Corrie, was die Jochem niet één van jouw duinvriendjes?

Wat bedoelt hij toch hieronder, ik snap het niet en krijg er prikogen van.
Toch vraag ik het me hardop af, komt hij ook bier drinken en hamka’s eten morgenavond bij jou thuis?
Tot morgen wijffie, Duindorp, naast die ene gast wiens naam ik niet mag noemen ;).

Na lang aarzelen heb ik besloten Jochem’s bijdrage te laten staan, voorlopig, maar alles kan altijd nog kapot en weg, zie topic over AH.