Reuzenduif terug in Nederland

Grootste vogel ter wereld na 150 jaar opnieuw gesignaleerd

Voor het eerst in 150 jaar is er weer een reuzenduif gesignaleerd in Nederland. Vogelspotters zagen vanochtend een wild exemplaar in de buurt van Deventer. De reuzenduif (Columba Gigantis) is 150 meter lang. Het dier is te herkennen aan zijn grijze verendek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik twijfel of dit wel echt een reuzenduif is.
citaat: ‘het dier is te herkennen aan zijn grijze verendek’.
Het dier op de foto heeft een groene hals, en zwart banden op de vleugels.

Reageer
gravatar

Het is duidelijk dat de duif zijn komst niet aangekondigd heeft, anders hadden ze daar heus wel een vogelhuisje voor gebouwd. Ik vindt dat het zo niet echt gastvrij overkomen als ik eerlijk ben. Maar dat komt dus door die duif, nu lopen al die poesjes buiten en straks proberen ze hem te grijpen, levensgevaarlijk allemaal.

Reageer
gravatar

Hoera, dit is het einde van de nieuwbouw van het stadhuis. Met de grond gelijk gemaakt. Eindelijk gerechtigheid. En dat door een duif. Dit dier verdient geen barbecue maar een levensgroot standbeeld.

Reageer
gravatar

Als ik de boze wolf was en ik kreeg die reuzenduif in het vizier dan vluchtte ik SOFORT terug naar Duitsland.

Dan maar leven onder Angela Merkel.

gravatar

Dat krijg je nou als je jezelf afficheert als “Koekstad”. Dat vinden die beesten nou eenmaal lekker. Overigens ben ik bang dat bij het opfladderen die toren wel eens een douw kon gaan krijgen!

Reageer
gravatar

Hulde voor de vogelspotters die de scherpte hadden dit exemplaar te spotten! Dit is een zeer schuwe duivensoort en daarom zeer moeilijk te vinden, want ze verschuilen zich graag achter objecten als musea en kerken.

Reageer
gravatar

Nee hoor, ze hebben er alleen een foto van gemaakt. Met een Reuzenduif valt namelijk niet te spotten.

gravatar

N.B. deze vogel is gekweekt onder persoonlijk toezicht van Eerste Kamerlid der VVD en duivenmelker Hans van Baalen en op afstand bestuurd door Henk Kamp, (werkzaam op het Min. van E.Z.)
Geen paniek, het gevleugelte is er op getraind uitsluitend uitkeringsafhankelijken en onvermogende ouderen er “uit te pikken” en dezen aldus definitief aan het bestand “niet-actieven” te onttrekken. Aan een bijpassende duivin wordt hard gewerkt om in latere instantie de quanta WW’ers en WAO’ers weg te…

gravatar

idd, gefotosjopt. Er zijn namelijk geen wolken te zien. Terwijl het altijd regent in Deventer vanwege alle buitenlandse toeristen die het woord ‘Deventer’ niet kunnen uitspreken.

gravatar

En zo’n grijze duif zie je door z’n schutkleur maar zo over het hoofd. Knap staaltje werk, daar in Deventer. Ter overweging: op hoeveel duiven heeft u vandaag al getrapt?

Reageer
gravatar

Heeft ie op de mijne gedaan

De auto is volledig door zijn veren gezakt De cabrioletkap is in elkaar gezakt en op veel plaatsen gescheurd.

En omdat gisteren de zon flink scheen is sprake van forse inbrandschade op de lak.

Kortom: Totall loss.

gravatar

Ik roep op tot een stadsbarbeque: drumsticks voor de mannen, vleugels voor het vrouwvolk en de kinders aan de duivenborst