Extra beveiliging voor Kabouter Buttplug in Rotterdam

Maasstad vreest ‘Romeinse barbaren’

Kabouter Buttplug, Rotterdams meest waardevolle cultuurschat, zal extra bescherming krijgen zolang supporters van AS Roma in Rotterdam verblijven. Plaatselijke kranten waarschuwen vandaag voor de wraak van ‘Romeinse barbaren’.

Naast Kabouter Buttplug kan ook ander Rotterdams cultureel erfgoed rekenen op extra bewaking. Ruim vijfhonderd man politie en ME worden in de jarenoude binnenstad ingezet om te voorkomen dat Italiaanse supporters urineren tegen de gevel van McDonalds aan de Coolsingel, de Primark aan het Zuidplein en het rechterbeen van Gerard Cox.

De voorzitter van de supportersvereniging van AS Roma begrijpt de vrees voor escalatie in de Maasstad, maar vindt wel dat alles in perspectief moet worden gezien: “Men zegt dat je het niet kunt maken om aan de cultuur en historie van een stad te komen, maar Rotterdam is een en al cultuur en historie. Dan mag je helemaal niets meer aanraken.”

Burgemeester Aboutaleb benadrukt de noodzaak van de intensieve beveiliging: “Je hebt gewoon met je tengels van andermans spullen af te blijven en anders rot je maar op. Kabouter Buttplug is het boegbeeld van de Rotterdamse geschiedenis van de eenentwintigste eeuw, het stamt nota bene al uit 2005. Ik snap dat dit historische besef ontbreekt bij de gemiddelde Romein, maar normale mensen halen het niet in hun hoofd om om ook maar een vinger uit te steken naar het werk van een grootmeester als Paul McCarthy.”

Veel Italianen, onder wie oud-Feyenoorder Graziano Pellè, doen een dringende oproep aan de Roma-supporters om zich in te houden en hebben een buttplug als profielfoto ingesteld op Facebook en Twitter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] zorgde voor veel ophef. Waarom werd er begin 2015 extra beveiliging ingezet voor dit beeld? Antwoord: voor de AS Roma fans die in Rotterdam verbleven voor een voetbalwedstrijd Plek: het standbeeld bij […]

Reageer
gravatar

kanker hollanders
de boel wel vernielen in rome maar als het hier gebeurd gaat het gelijk over beveiliging en onzin en dat ze er maar met hun tengels van afblijven. Rome heeft meer geschiedenis dan Nederland ooit zal hebben of krijgen. Wat een kanker land is dit ook

Reageer
gravatar

En dáárom hebt u niet de moeite genomen u meer dan matig te verdiepen in kennis van het gebruik van de belangrijkste, gebruikte taal in dit ‘ongeneeslijk zieke land’?

gravatar

Die koopgoot, zouden de Italianen die kunnen ontzien? Misschien een optie om daar het WK curling te organiseren? Lang, recht, vlak en verder toch niks te beleven. Een WK bowling zou eventueel ook nog kunnen, dan zetten we Kabouter Buttplug met z’n kleine vriendjes aan het einde van de Bowlgoot. En met een voetbal hebben ze in Rotterdam toch niks, dus die kunnen we dan daarvoor gebruiken.

Reageer
gravatar

Die Fransen, dat volk met ballen, die deden het beter. Haalden de door McCarthy voor het Louvre opgestelde reuze-buttplug gewoon meteen eigenhandig neer. Hadden de Rotterdammers in 2005 al moeten doen.

Reageer
gravatar

Hand in hand, kameraden
Hand in hand voor Feyenoord één
Geen woorden maar daden
Leve Feyenoord één
Hand in hand, kameraden
Hand in hand voor Feyenoord één
Geen woorden maar daden
Leve Feyenoord één

Reageer
gravatar

DHR. F.F. DIMMEN

Bent u Corrie van hiernaast soms kwijt, trek uw broek even aan, jong.

U vergeet dat Ik woordvoerder ben voor Feyenoord sinds Rome.

gravatar

DHR. F.F. DIMMEN

Zonder u aan te kondigen of iets te hebben gevolgd valt u met het schema van uw symbiose in uw pauze zomaar uit het bordeel binnen om uw punten binnen te halen van uw medegluurders in de wisselende sm-relatie met Corrie van hiernaast. Heeft u aan de UvA gestudeerd waar u soms hetzelfde puntenstelsel in wilde voeren met uw privénummertjes in de show-box?

gravatar

Hand in hand, communists,
hand in hand for Feyenoord one
No words, but deads.
Live Feyenoord one
Hand in hand, communists
hand in hand for Feyenoord one
No words, but deads.
Live Feyenoord one

gravatar

De Beeldenstorm (van heiligenbeelden, objecten van religieuze kunst, liturgische gebruiksvoorwerpen en dergelijke) is nog steeds actueel. In de Tien geboden staat heel duidelijk dat je geen beelden mag vereren. De reformatie is nooit helemaal tot Italië doorgedrongen, maar dankzij Feyenoord begint daar misschien langzaam verandering in te komen.

Reageer
gravatar

De ellende met het CDA is dat ze met iedereen wel een keer door een deur kunnen, b.v. de PVV, de VVD, de PvdA, kortom: de duvel en zijn oude moer. Je kan dit principeloos noemen en dat is het dan ook.

gravatar

De in Rome alom heersende woede van de voorbije week is juist daarop gericht geweest. Het originele voorstel was om de tifosi niet in de Oude Haven, maar in Meppel te laten samenkomen. Heel Rome is daar tegen te hoop gelopen en dat is -eerlijk is eerlijk- volkomen terecht. Omdat ook op Zuid geen enkele menswaardige plek te vinden was, heeft Abu Aboutaleb ermee ingestemd hen in Rotterdam te ontvangen. Wellicht zal ik vanavond nog enkele van hen in mijn bøs mogen vervoeren.

gravatar

Zou het om die reden niet raadzaam zijn dat amsterdam in zn geheel in Meppel weg te proppen? Als de Roteb het afval in vuilniswagens kan samenpersen, moet dat amsterdam toch ook kunnen worden samengeperst alvorens het (met Meppel en al) te vernietigen?

gravatar

Nou K. Laar, dat zijn wel meteen drie verschrikkingen waarmee je mij opknapt, hoor! Hebbie niet gewoon een lichte hoofdpijn vooral me? Dat is minder erg en gaat sneller over

gravatar

Hoi Poepjes,

Jij bent helaas niet creatief, wist je dat zelf al?

Had je nou gezegd dat het artikel poepgoed is, dan was er in ieder geval nog een kleine kans aanwezig geweest dat je een aarzelende glimlach op de lippen van een heel enkele lezer zou hebben getoverd.

Ik vind Buttplug overigens retegoed. Vat je ‘m?

gravatar

Ja ja praten jullie maar. Inderdaad we komen er aan en …. veni vidi vici (ik kwam, ik zag , ik overwon) zullen zijn woorden zijn nadat de strijd geleverd is!

Reageer
gravatar

Wellicht een schitterend idee ! Als alle Roma-supporters worden voorzien van een buttplug hebben ze wat anders aan hun hoofd (nou ja ….) dan vernielingen aanrichten.

Reageer
gravatar

Beste Lester, Roma zijn reizigers. Zo kom je nog eens ergens, hè. Alleen op 8 april zullen zij niet onderweg zijn. Dan vieren zij hun eigen, jaarlijkse Wereld-Romadag.

gravatar

Beste Lester, probeer je eens te verplaatsen (!) in de belevingswereld van Roma. ‘Thuis’ is voor een reiziger de plek waar die dag het kampement wordt opgeslagen. “De hele wereld is mijn thuis.” luidt het adagium. Thuis-wedstrijden kunnen derhalve op elke willekeurige plek worden afgetrapt. In Rotterdam zou dat bijvoorbeeld heel goed kunnen in het Arboretum, het Vroesenpark of het Park bij de Euromast. (De Koopgoot leent zich meer voor zaalvoetbal, waardoor de wanden goed gebruikt zouden…

gravatar

Beste Lester,

Ik heb horen fluisteren dat Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb Kabouter Buttplug* als compensatie voor de geleden schade aan de Barcaccia-fontein wil meegeven aan de Romeinse burgemeester Ignazio Marino. Dan heeft Rome eindelijk een modern kunstwerk en Rotterdam een extra parkeerplaats. Een win-win-situatie dus.

*Gatstop
vertaling door Frans Timmermans, talenwonder

gravatar

De romeinse cohorten en strijdwagens moet al bij de grens van Rotterdam een halt worden toegeroepen.
Voor je het weet zijn we weer ingelijfd bij het groot romeinse rijk. Hoewel, hebben al niet te lijden onder keizer Draghi ?

Reageer
gravatar

De McDonald’s aan de Coolsingel is compleet afgebroken. Ik stel voor dat Marco Borsato en Eros Ramazzotti een benefietconcert houden in het Stadio Olimpico om het nieuwe gebouw te bekostigen, want supporters hechten veel waarde aan een euroknaller voor de wedstrijd.

Reageer
gravatar

Zo jammer dat er vanavond niet in Amsterdam gespeeld wordt, anders had ik nu mooi mijn beklag kunnen doen over het anti-semitisme van het Roma-publiek. Hoewel het feit dat de wedstrijd niet in Amsterdam wordt gespeeld natuurlijk ook al getuigd van anti-semitisme.

Reageer
gravatar

Hoezo?! Speciaal op verzoek van de LJG in Rotterdam-Noord wordt de wedstrijd vanavond gespeeld ipv morgenavond. Aldus blijft Sjabbat Zachor geheel onbesmuikt door voetbal op Zuid. Niks anti-semitisch aan. De UEFA was gevoelig voor de bezwaren van de LJG, in tegenstelling tot de KNVB van Michael van Praag: Sparta (toch DE Club van Rotterdam!) dient wel op vrijdagavond aan te treden.

gravatar

Ho, ho, ho, Likoed Rotterdam! Hoe vreselijk deze gebeurtenissen ook zijn, deze nebbisj is gebeurd op Zuid, nota bene vlak naast die oude Roestbak! In Rotterdam zou zoiets niet gebeuren. Bij Het Kasteel zal zoiets niet gebeuren* en zelfs bij dat kippenhok in Kralingen hoeft men voor zoiets niet te vrezen.

* behalve dan, als men naast Het Kasteel met die Zuid-prullaria zou gaan staan, natuurlijk!

gravatar

Ja, ja! U wilt anti-semititititisten in Meppel om de aandacht af te leiden van de overal massaal aanwezige anti-Meppelistische ideologie, hè?!
Die vlieger gaat niet op. Meppel vliegt eruit!

gravatar

@BØS: hebbie de beelden niet gezien dan soms!? Zo hee, tering man. Je ziet de R’damse supporters niet, maar wel die Joodse mannenbroeders die in hun winkelnering zijn gestoord!

gravatar

Beste Bant,

In het beeld De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine zit al een groot gat. De aanhangers van die Romeinse voetbalclub zullen dat alleen kunnen overtreffen als ze met bommen gaan gooien, zoals de Duitse supporters dat 75 jaar geleden deden.

gravatar

Ja, gek, hè?! Een dikwerker in dat amsterdam, wat zoekt zo iemand daar? Een fatsoenlijke haven is er niet in dat dorp en als men er werkt, bestaat het uit tegenwerken. Had Mari Andriessen dat beeld maar gewoon in zijn eigen Haarlem gezet. Dat heeft ook geen haven, maar daar weet men in elk geval nog van werken, getuige de oude tradities van bierbrouwen en lakenindustrie aldaar te stede. Bovendien wist men te Haarlem van chocolade maken met aanvoer vanuit de Zaanstreek.

gravatar

In tegendeel, het wordt tijd dat de Koopgoot grondig wordt verbouwd. Het stadsbestuur moet de unieke aangeboden kans met beide handen aannemen, want de Italianen doen dat voor niente!

gravatar

Nou Polleke….. op basis van de ervaringen die de NS hebben met het inhuren van Italianen om wat goeds te bouwen kan ik mij indenken, dat de verhervernieuwende renovatie van de Koopgoot liever aan de Biereco’s dan aan Anselmo Breda wordt gegund.

gravatar

Wie is die Jordy Clasie? Ik heb wel een pimpelpaars vermoeden.

Het zal in de Speld eens een keer niet over een voetballer gaan. Bah!