UvA-studenten bezetten politiecel

Demonstranten eisen democratisering ME

Een groep UvA-studenten heeft een politiecel in Amsterdam bezet. De demonstranten eisen democratische hervormingen binnen de Mobiele Eenheid. Volgens Simon de Jong (23), student Arabisch, is er geen enkel land waar studenten zo weinig te zeggen hebben over hun eigen arrestatie.

De Jong: “De afgelopen minuten hebben we de kloof tussen de ME en de studenten enorm zien groeien. Wij hebben helemaal niet om handboeien gevraagd en toch kregen we ze om. We moesten met vier man tegelijk in een politiebusje, zonder dat daar ooit onze mening over gevraagd is.”

Volgens Simon is de ME een ‘logge, bureaucratische moloch’ geworden: “De meeste ME’ers horen bij een op het paard getilde handhaaf-elite die geen zicht meer heeft op wat er leeft onder studenten. Dit is niet meer mijn ME.”

De studenten zijn bereid om de dialoog aan te gaan, maar alleen binnen de bezette politiecel. Simon: “Ze proberen ons uit de tent te lokken, maar voorlopig blijven we hier gewoon zitten. Ons krijgen ze hier niet zomaar weg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel Engeland leeft onder de bagger van een aanhoudende stroom corruptieschandalen, met georganiseerde seksexploitatie van kinderen tot diep in de high society en het parlement. Maar in het Bungehuis in Amsterdam komt er nu vlak bij het Paleis op de Dam dan eindelijk een Britse sociëteit met besloten clubs in Londen en New York, waar bij die grappige Hollanders op verantwoordelijke manier gesproken kan worden over de Open Society.

Reageer
gravatar

Hoer? Spoel uw mond. In een beschaafd land als Engeland mogen dit soort woorden niet gebezigd worden online. Big Society.

gravatar

Als ik dat zo lees, kan ik gewoon citeren uit Mijn kleine Maagdenhuis (1989):
EXTERNE GELUIDSINSTALLATIE (HUIB RIETHOF)
Jullie zijn mensen net als wij. Misschien hebt u een broer die studeert, of een zoon, als u allang bij de politie bent, misschien had u zelf willen studeren maar ging het niet omdat u al vroeg moest meehelpen de kost verdienen. Denkt u nooit: ik zou dit of dat veranderd willen zien bij de politie, maar hoe moet je dat kenbaar maken? Kijk, en daar zijn wij nu ook mee bezig.

Reageer
gravatar

Er komt een voorziening in Amsterdam Zuidoost bij de Arena. Zo vlak bij het luxe winkelcentrum Magna Plaza (dat postkantoor daar was vroeger ook zoiets, ‘publieke voorziening’) waar je nu pas een echte spijkerbroek voor tweehonderd euro kunt kopen, kun je toch niet een of ander slap geestelijk faculteitje hebben? Kom op jongens, straks krijgen jullie een nieuw pand in Amsterdam Zuidoost, vlak bij de Arena en het AMC, Academisch Medisch Centrum, dat nu immers ook veel meer cliënten heeft. Of dacht je dat dat toeval is? Dat is God. Wat meer spierballen!

Reageer
gravatar

Een juichtoon da-vre langs de velden
Voor ons dierbaar rood en wit
De Schaar de dapp’re Meersche helden
Onze vreugd’ en trotsch bezit
Gevreesd, geducht in heel den lande
Glorie onzer Amstel-stad …
Ieder draagt ze op de handen
Wie gaat niet op Ajax prat
Hup Ajax hup, Rood – Witte schare
Dapp’re strijders fier en koen
Bevestigt uw roemrijke mare
Driewerf hup onz’ kampioen!
Hup, Ajax, hup onz’ kampioen!

Ziet onze spelers pijlsnel draven
Fiks zich werpend in de strijd
En nooit bereid tot overgave
Vol van vastberadenheid!
In vurig willen, ernstig streven
Naar de overwinningseer
Deed zij menig club reeds sneven
‘t Roemrijk Ajax uit de Meer!

gravatar

Refrein

De goede clubgeest zal ons schragen
D’ Eendracht maakt ons hecht en sterk
D’Ajaxvaan steeds hoger dragen
Zij ons allerschoonste werk!
Ons mooie spel vol fris bekoren
Te spelen in Rood en Wit
Dat zij ons jaren nog beschoren
Vol geest, animo en pit.

gravatar

Dat kan toch niet! De onzintekst van Drs. Van Klaveren en de walgelijke 020-tekst van Gemeentehuis zijn veel meer dan 500 tekens.

Redactie van De Speld doe er toch iets aan.

Regels zijn er om opgevolgd te worden!

Geef ze een IP ban!

Wanneer jullie te kakkebroekig zijn, zeg dan maar dat je het van Corrie moet doen.

Vind ik helemaal niet erg.

Het moet nu toch wel duidelijk zijn dat hun tijd (van de linkse gekkies) hier op de forumsite voorbij is.

Corrie.

gravatar

Uit het Thomas Evangelie: Corrie van hiernaast

Overijverige honden in de voerbak

Jezus zei:
Ach, die farizeeën,
zij zijn als een hond
die slaapt in de voerbak van de ossen;
zelf eet hij niet en hij laat ook de ossen niet eten.

gravatar

Het opvallendste aan Corrie van hiernaast is dat ze werkelijk alle misère enkel en alleen ziet als aanleiding om daar dwars overheen haar naam te kalken. Hoewel sommigen hun naam gebruiken ter spot, is de conditionering van veel deelnemers voor zichzelf op te komen zo sterk dat ze daar nooit meer vanaf komen, tot in het onzinnige toe. Met andere woorden zijn ze alleen maar bezig de ellende te larderen met hun persoonlijk gezwets, zonder te weten dat het de oorzaak is daarvan.

gravatar

Geen Stijl is een aanduiding waar ik nooit de humor van in kon zien die wordt gepretendeerd. Ze hébben namelijk net als Corrie geen stijl, ze corrumperen het begrijp humor alleen door het te verwarren met pretentie. De ernst van de situatie is dat iedereen met een grote bek zonder te denken zich nu humorist waant in dit land.

gravatar

Mijn collega en ik, we komen oorspronkelijk uit Suriname, werken al jaren bij de beveiliging van de UVA. Een beetje rondkijken hier en daar, controleren op studentenpas enzo, leuk werk, dat verdient goed. In het weekend gaan we echt niet naar de hoertjes. We kennen een speciale Madame in Den Haag, en ik kan u verzekeren dat dat geen Blavatsky is. Maar orde moet er zijn, anders komen we nooit klaar.

Reageer
gravatar

Klopt, Roy. Maar het is wel Madam.
Gelukkig worden steeds meer buitenlanders in het onderwijs opgenomen, internationale uitwisseling is natuurlijk een pre. Neerlandici staan minder in de belangstelling, Nederlands is wat oubollig geworden. Het onderwijs wordt zo meer in het Engels gegeven om nog mee te kunnen tellen. Ik heb enorm respect voor de studentes aan de UVA, velen van hen werken zelf om hun studiekosten te betalen, op de Wallen, modern, maar er zitten ook altijd wel een paar parasietjes tussen.

gravatar

Een punt van aandacht. Ik ben buitengewoon trots op onze medemensen uit Suriname, die altijd hun werk goed doen als er niets gedaan moet worden. Tevens ben ik er trots op dat er zoveel mensen uit de derde wereld zo vakkundig op onze kinderen letten, dat ze niet op het verkeerde pad komen. De gemeente Amsterdam krijgt persoonlijk een dikke voldoende van mij dat ze altijd zoveel moeite doet om ze aan een baan te helpen.

gravatar

Onze reputatie is inmiddels internationaal, en om onze handelsbelangen geen schade toe te brengen hebben we werkelijk iets hoog te houden. Zie bijvoorbeeld ook de vele verschillende uniformen in Amsterdam, die gediend zijn van steeds meer verschillende pasjes om te kunnen controleren. Ook in Europees verband word er intensief samengewerkt om met ons land intellectueel niet achter te raken. Een ware investering in onze toekomst.

gravatar

Dennis, het rooster is plots gewijzigd, we zien elkaar in de ochtend rond een uur of tien op het Binnengasthuis, bij het Atrium, we moeten daar dienstlopen. Hoi.
Zorg dat je je zaklamp bij je hebt,

gravatar

Heel goed dat ze een eind hebben gemaakt aan de opstopping door dat zooitje ongeregeld. We staan immers bekend als een fatsoenlijke en erkende onderneming die gewend is aan orde in de zaak. Zeker hebben wij op het vlak van onderwijs een naam hoog te houden. De waarde van de studenten op de markt begon al achteruit te lopen.

Reageer
gravatar

Bizar trouwens, dat de politie in dat amsterdam de studenten zo ouderwets uit dat huis hebben verwijderd. Als ze een beetje moderne middelen hadden gebruikt, hadden ze de bezetters kunnen wegswipen met de RotApp. Hoe simpel kan het zijn?

Reageer
gravatar

Het is enorm verrassend dat de politie is overgegaan tot ontruiming van dat bungeejumphuis. Op Radio 1 werd verteld, “dat de politie daarmee zou wachten tot de meeste amsterdammers op hun werk zijn” DAN kun je lang wachten! De verwachting was, dat de ontruiming door die oorzaak zou moeten wachten tot na 2056

Reageer
gravatar

Het zijn weer die arrogante studenten, die overal lak aan hebben. Ze bezetten de politiecellen en ik als eenvoudige crimineel wordt er de dupe van. Ik ben nu gedwongen om vrij rond te lopen.

Reageer
gravatar

Hallo Olaf, vertel eens jongen. Wat heb je op je kerfstok? Misschien kunnen we wel een zaak tegen je beginnen en alsnog zo’n te gekke politiecel voor je regelen, maar dan moet je met informatie komen.

Laat het ons weten. Je kan ons altijd bellen.

gravatar

Typisch linkse profiteurs. Altijd weer die gratis politiecel op kosten van de belastingbetaler.

Daarmee loopt de BV Nederland bovendien huurinkomsten uit Noorwegen mis.

Reageer
gravatar

Belastingbetaler is altijd de dupe:
Links is gratis politicel voor iedere armoedzaaier
Rechts is gratis politicel voor eigen graaiers