Parcours WK curling bekendgemaakt

Geen enkele finish bergop

De World Curling Federation heeft vandaag het parcours voor het WK curling in Canada bekendgemaakt. Het 42,5 meter lange parcours voert deelnemende stenen van de hackline naar het huis, waar traditioneel de finish is gehuisvest. Onderweg zullen de stenen onder andere de backline, teeline, hogline en de centre line aandoen en de pittige free guard zone moeten bedwingen.

Critici hekelen het parcours, omdat het een kolfje naar de hand zou zijn van curlers die goed uit de voeten kunnen op het vlakke. Zo is er geen enkele finish bergop. Curlingliefhebbers vrezen dat dit zal leiden tot een overmaat aan massale valpartijen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat zit er eigenlijk in die keteltjes ? Warme thee lijkt me wel passend in zo’n koude omgeving. Of anders warme chocolademelk, maar dat geeft lelijke vlekken op het zo fraaie ijs.

Reageer
gravatar

Kijk, het is natuurlijk heel simpel. Je moet stenen niet met stenen vergelijken. Als je een vlakke baan heb, zie je nergens als een berg tegenop wie natuurlijk zorgt voor goede stoten. De KNVB moet hier de opleiding op aanpassen anders kom je internationaal achter te lopen, maar das logisch.

Reageer
gravatar

Lieve lieve mensen,

Na het lezen van al die strontvervelende reacties van al die linkse gekkies hier op de forumsite, en die ellenlange stukken van anderen hier, heb ik besloten om niet meer te reageren op de speld!!!

Al dat gedemoniseer van mijn persoontje is mij niet in de koude kleren gaan zitten, en zelfs mijn schatje Geert laat het al een tijdje afweten.

Daarom houd ik het voor gezien, en wie nog wel met mij in contact wil blijven kan mij vinden op http://www.secondlove.nl

Doei, Corrie.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat er een kruipruimte onder het parcours is aangebracht alwaar misdadige curling atleten in het geniep met magneten en vervalste stenen met een stuk metaal er in het spel vervalsen!

Maar daar hoor je nou weer niks over in de Verenigde Naties, daar spreekt führer Merkel niet over. Daarover horen we ons harlekijntje Hollande maar zelden.

Reageer
gravatar

Hard boenende dames in strakke pakjes die beetje over het ijs aan het glijden zijn. Dat vrouwen curling is best leuk om naar te kijken heb ik ontdekt op de afgelopen olympische spelen.

Kan best leuk zijn voor de doorsnee man, maar alleen als je naar de dames kijkt.

Reageer
gravatar

Ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat ze bewust geen bergen in het parcours hebben gepland. De oorzaak hiervan is dat de hooligans van FR-Curling de top nooit zullen bereiken.

Reageer
gravatar

Ik vind het jammer dat het parcours van vorig jaar nagenoeg letterlijk gekopieëerd is. Een beetje creativiteit is de organisatoren vreemd; zo krijgen ze de kijkcijfers nooit op acceptabele niveau’s.

Reageer
gravatar

Jammer. Dat betekent alleen maar massasprints en dus is het alleen maar de laatste kilometer interessant. Hopen op wind zodat de stenen op de kant kunnen worden gezet. Met name de Nederlandse curlingploegen zijn hier goed in. Ben ook benieuwd of er dit jaar weer doping gevallen worden ontdekt.

Reageer
gravatar

Pff…. curling is al net zo corrupt als voetbal. Hoe kan iemand de sport op zo’n parcour nog fatsoenlijk uitvoeren? Dit slaat echt nergens op! What’s next? Een curlingdome in Almere? Dat hoef ik niet, NEXT.

Reageer
gravatar

Pfff. curling is all net so corrupt as football. How can somebody the sport on such track still decent execute? That bashes really nowhere on! Wat is daarna? A curling dome in Hobbitton? That hoof I not, volgende.

gravatar

Toch zul je zien dat de oliesjeiks uit een stad als Utrecht staan te popelen om de hackline naar de stad te halen. Lekker ons belastinggeld over de balk smijten terwijl de plaatselijke middenstanders een worst wordt voorgehouden!

Het gaat intussen al lang niet meer om de sport…

gravatar

Het is ook jammer dat je meer moet bezemen als je geen enkele afdaling hebt. Ook het spannende aspect van hoe spelen ze met de zwaarte kracht is nu dus weg.

Dit jaar voor het eerst ga ik NIET kijken. Allen, doe mee met deze massale boycot uit protest tegen corrupte sportorganisaties!

Reageer
gravatar

Kan er geen bezemwagen worden ingezet? Ik ken tal van sporten waar dat al jaren gebruikelijk is. Tevens een mogelijkheid tot sponsoring. Misschien kunnen ze dan het jaar erop wèl een geaccidenteerd parcours betalen? Dat maakt het hele fenomeen ‘curling’ een stuk interessanter. Nadeel is wel dat de kapsters hun hele santemekraam moeten meesjouwen, want in dit geval rijdt de bezemwagen voorop.