‘Jeugdzorg faalde bij storing Utrecht Centraal’

Inspectie velt vernietigend oordeel over zorginstelling

Bureau Jeugdzorg heeft grote fouten gemaakt bij de langdurige storing op station Utrecht Centraal begin deze maand. Dat concludeert de Inspectie Jeugdzorg na uitgebreid onderzoek.

In de ochtend van 2 februari zorgden uitvallende computers en een overbelast back-up-systeem voor massale treinuitval. Spoorwegknooppunt Utrecht Centraal was de gehele dag niet bereikbaar. De Utrechtse Jeugdzorg-instelling Samen Veilig Midden-Nederland heeft volgens het rapport van de inspectie ‘hoegenaamd niets gedaan’ om de problemen te voorkomen. Bovendien is de communicatie met ProRail ‘structureel ondermaats’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het spelen met treintjes en die ook laten rijden, dat is toch kinderspel. Jeugdzorg zou toch als geen ander in staat geacht moeten worden daarbij corrigerend op te treden.

Reageer
gravatar

Heel anders dan toen NS nog met stoomtractie reed: NOOIT hoorde je over vertragingen. Zelfs niet ten tijde van de (analoge) elektrificatie in de jaren ’50. Maar toen bestonden Jeugdzorg en ProRail ook nog niet. Nu moeten twee Raden van Bestuur en (2) van Commissarissen zonder vertraging tot miljonair bebonusd worden. Zulks gaat onvermijdelijk ten koste van Onderhoud, Veiligheid en busvervangend Busvervoer. Andermaal staat de subsidie-afhankelijke Ambulante Jeugdzorg Hoog-Catharijne hier machteloos. Privatiseren dan maar met als interim directeur een onkreukbare VVD-er? Zijn die nog in voorraad?

Reageer
gravatar

Natuurlijk Jaja, ik schertste ook slechts; een onkreukbare VVD´er is ongeveer hetzelfde als een vierkante cirkel, er zal best ergens een universum bestaan dat deze dimensie herbergt, maar het zal nog wel even duren voordat dit wordt ontdekt. Hooguit na een parlementaire enquete, want de uitkomst van het interne onderzoek van de VVD is nu al voorspelbaar.

gravatar

Reageerdertjes,

Het is ronduit schandalig hoe laag jullie niveau van begrijpend lezen is. Jullie hebben voorstellingen van de problematiek, die kant noch wal raken.

Niemand van jullie begreep dat het in dit bericht gaat over de belabberde kinderopvang op stations tijdens de dagelijkse treinvertragingen. Van kleuters tot schoolgaande kinderen hangen massaal tijdens de vele storingen in de treinenloop urenlang verveeld en vervelend op perrons rond zonder de professionele begeleiding van ervaren jeugdzorgmedewerkers.

Allemaal de hoek in!

Reageer
gravatar

Jufje, jij zelfingenomen nest,

Daar waar ‘t juffetje met een tas vol
papieren wijsheden vanaf een verhoging staat te oreren, neemt het grut simpelweg het heft in de eigen handjes.

http://tinyurl.com/mxppfuy

Almaar denkend aan het salaris, of het wel op tijd gestort is, en elke dag weer vurig hopende dat het die middag nog avond wordt.

Dus Jufje, niet de hoek in, maar de laan uit!

Wie is voor?

gravatar

Dank je Bertus en de Voorzittershamer om die trol van een zgn. juf eens goed de les te lezen!

De linkse en betweterige trollen die jarenlang de forumsite hebben geterroriseerd kunnen nog steeds niet accepteren dat er tegenwoordig regels gelden. En dat geldt voor iedereen! Gelukkig is nu het aantal trollen geslonken, ondanks die snol van een juf!

Moderator van De Speld treedt toch op.

Geef die snol van een trol toch een IP-ban!

Corrie.

gravatar

Goeie actie, Joep,
Lekker dubbelop!

gravatar

Daarom wil ik graag overstappen van de Nederlandse jeugdzorg naar de Zwitserse jeugdzorg. Allereerst laten die de treinen wél op tijd rijden, want alles is beter in Zwitserland. Ten tweede hebben de Zwitsers met hun permanente présence in Vaticaanstad ongetwijfeld veel meer ervaring met rijden op de jeugd dan die gekke Nederlandse jeugdinstelling.

Maar helaas zit vrije jeugdzorgkeuze nog niet in het vat, we wachten af!

Reageer
gravatar

Mede door de heersende en in functie zijnde Kaalslag, én de bevriezing van wissels en lonen door diezelfde in functie zijnde Kaalslagen, schiet het er wel eens bij in.

E.e.a. wordt echter gecompenseerd door de Geld-Terug-Regeling van NS, hét vangnet, waardoor uiteindelijk niemand benadeeld wordt.

S.V.M.N. en Prorail beloven eenieder van harte beterschap, en spreken de wens uit dat alles en iedereen weer snel de oude is.

Reageer
gravatar

En dat terwijl ze bij de files op de A4 zo adequaat gehandeld hebben.

gravatar

E̙̼͑̆͗̃͆n̬̭̲̮̤͈ͅ ̮̗̏́ͯͫͮd͇̬͇̱̋ͬ̀͑̓a̤͈̝͙̪͇ͬ̃ͩt̬̪̗̣̿̊̄̔ͥ ̥̺̠͖̤͈ͥ̿ͩ̇t̺̠͇̼͇̝͛̔e͎̜͕̭ͤ̾ͬ̅r̍̎̀̊ͧͫ̊ͅw͈͓̮͔͈̻̒ͯ̄̋i̟̪͇̍̇j̜̗̠̩͚͂̅̆lͭͪ ͔̲͓̲̻̭̞z͛̅̉̅̚ḛ͎͓̼̣̫̋ ̣̗̹̼̝͈͗̃͊ͦ̀̾ͨbͤ̓ͪ̿i͙ͣͬ̃j͒̽͒̓͊ͤͣ ͉̙̱̹͓͐͒̄̏̐̄d͖̮͔͙͛̃͊̈ͩͣ͒e̪͚̦̣̞̱͈ͧ̀ͨ͊ ̩̠͈̳̊̓̓ͨͩͦ̌f̞͚͍͉̼ͣ͑i̬͇͕ͩͤͨl̫̹͛͂e̪̲̱͚̿ͅs̋̓ͯ̅ ̩̣͎ͨo̯͔̮̗̳͍͕͂̈͆p̯̲̥̮͓̭̘͋ ͆̓͗d͉͉̜͈̅̉ͣͅě͈̱̠͚̘̗͌̈͆ͣ ͓̻A̼̗̻̖4̰̮̯̘̬̟̌ͯ ̩̗̳͛́̐z̺͎̫̫̼͈o̭͑ͅ ̙̰͉͚̰͐͋͊ͥͤå͎d͎͚̻̱̖͎̃͛ͣͥ͋͊ê͛͊ͣq͑u͇̝̦͚̺̬̜͂a͖̿a̝ͦͤṭ̘ ̭͗ğ̰̖̣̺̺ͬͭ̎͊ͩ̓e̬̔̐ͫ̏̑ḧ̯̞͍̼̹͙ͦ̔̽̓a̞̩͖̜̒ͦͫ̃n̮̖̺̳̄͛ͦ̃ͤ̚̚d̬̗̗̎ͬͤ͋̎e̩͚͒ḷ̪̣d̼̳̘̦̜̭̪ ̤̺̙͇̫̥̤̈́ͫ͗͒ͭ̌h̭̼͕͓̿e͚̘̮̣