Kickboksers verafschuwen associatie met geweld

‘Imago van edele contactsport loopt klappen op’

De recente golf van liquidaties in Amsterdam treft niet alleen de onderwereld, maar ook veel kickboksers. Doordat enkele slachtoffers en daders in de media werden gelinkt aan de kickbokswereld, roept de sport steeds vaker associaties op met geweld. 

Onterecht, vindt kickbokser Jaïro Bogarde: “Veel mensen hebben nu de indruk dat kickboksen draait om ego’s en geweld, terwijl de meeste jongens hartstikke welwillend zijn. We zitten even in de hoek waar de klappen vallen, maar het wordt tijd dat we ons weer gaan richten op wat ons bindt: elkaar minutenlang helemaal kapotslaan in de ring.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kan me daar zó kwaad over maken hè, dat bezoedelen van een eerlijke vechtsport. Bij de profs in deze bedrijfstak (o.a. Badr Hari), wordt (drietalig) op hun rug getatoeëerd dat men niet gereanimeerd wil worden. Bij wijze van voorzorg zijn alle hersencellen (op 4 na) en synapsen (op 3 na) verwijderd zodat die niet meer beschadigd kunnen worden en ingewanden die niet meer herplaatst kunnen worden, worden na afloop milieuvriendelijk verwerkt in proteïne-rijke afhalal-Kapsalon maaltijden voor IS-leden, imams en niet-islamitische tifosi.

Reageer
gravatar

Waarschijnlijk in heren-Kapsalonmaaltijden neem ik aan. Ik moet er toch niet aan denken dat vrouwen mannelijk weefsel naar binnen krijgen, anders dan langs de gebruikelijke procreatieve weg. Dat zou kalorisch en voedseltechnisch zwaar klote zijn; deze associatie overviel mij spontaan bij het zien van de begeleidende foto.

gravatar

Ik werd in mijn bruine jaren een keer in de late nacht door het licht van glimwormpjes naar een dorpje getrokken. Daar aangekomen bleek het Meppel te zijn. Al kickboksend vocht ik mij een weg naar buiten en er zijn nu een aantal gemeppelden die hun kloten in voor altijd in de keel dragen.

Reageer
gravatar

Deze man houdt geen slag om de arm en klapt uit de school. Nu slaat Jaïro zijn slag en komt met uitspraken die als een tang op een varken slaan. Wat mij betreft slaat hij hier een flater en als ik de dupe zou zijn van dit soort mensen zouden mijn stoppen doorslaan.

Misschien moeten we onze slag slaan en deze uitspraak van de hand slaan, want het slaat nergens op.

Reageer
gravatar

Mooie mae-geri, maar hij laat z’n dekking wel vallen – gelukkig gaat het dit keer goed…

Waarom heeft die linker-dude eigenlijk z’n dekking zo hoog? Op het plaatje (kan vertekenen) lijkt hij toch laag geschopt te worden.

Reageer
gravatar

Het is niet echt. Dat weet je toch wel?
Het zijn acteurs die een voorstelling opvoeren. Alleen kinderen en Amerikanen trappen daar toch in?
Dacht je echt dat er mensen zijn die zich voor de sport in elkaar laten trappen?

gravatar

We zullen … dood…gaan, tot we in de kranten staan, we zullen door gaan…laten onze kind’ren zelfs slaan. We zullen door gaan ja steeds maar doodgaan…

Reageer
gravatar

Vreemd, na alle hartverwarmende acties van Badr Hari. Je zou verwachten dat hij het kickboxen een zeer positieve naam heeft gegeven, maar nee, dus.

Reageer
gravatar

Even je schotel goed afstellen. Misschien ligt het daar aan dat je slecht beeld hebt. Anders even je zenderfrequenties nagaan. Misschien is er wat veranderd in 2015… Succes!

gravatar

Het is een vorm van ballet met over het algemeen twee mannelijke partners. Zij doen dit vrijwel geheel ontkleed en zijn hierbij zeer handtastelijk. De bedoeling is dat uiteindelijk één van hen uit de ring komt en de ander in de box (kist) komt.

gravatar

Dit heeft werkelijk NIETS te maken met liquidatiegolf! Bij liquidatiegolf is het zaak de tegenstander -liefst in één klap- niet alleen dood te slaan, maar tevens in een gat in de grond te doen belanden, dat zich op enkele honderden meters verderop bevindt. Liquidatiegolf is een zware sport, die desondanks een toenemende populariteit geniet.

gravatar

Valt wel mee. In Meppel wil je immers nog niet dood gevonden worden. In Amsterdam ligt dat anders. Dus de heren criminelen laten zich liever in Amsterdam liquideren, dan doe je ten minste mee in dat wereldje.

gravatar

Op zich goed nieuws voor argeloze burgers: moordenaars die elkaar vermoorden. Nu nog dieven die elkaar bestelen, vechtersbazen die elkaar mishandelen, terroristen die elkaar terroriseren etc..
Als we dit gesloten systeem perfectioneren heeft het gros van de bevolking niets meer te vrezen.

gravatar

Beste Bøs,

Dat is niet helemaal waar. Dat ventje in die blauw witte broek is wat later nadat deze foto is genomen teruggevonden in een olievat, volgestort met beton in de waal bij Herwijnen.

gravatar

Jij vieste noot van peper. Wij heeft zelf grote strijders in marocco. Zei make jou pepernoot helemaal kaput.

Stomste pepervarkenskop.

Allah hakbar jou noot

gravatar

Beste Klaas Bruinsma,
Het zal u niet verbazen, dat ik dat juist zie als een bevestiging van mijn stelling, neem ik aan. Ware hier sprake geweest van liquidatiegolf, dan had onder toeziend oog van een caddy het mannetje doodgeslagen geweest en in het kuiltje (gemarkeerd met vlaggetje) teruggevonden geweest. Soffelijke overschotten in vaten beton vallen buiten de spelregels van liquidatiegolf, ongeacht uw handicap

gravatar

Dat is dus wel effe zwáár onder de gordel , hè. Maar ja, daar gaat het bij kickboksen natuurlijk om. Bij gebrek aan een fatsoenlijk wettelijk geregeld fokverbod voor dit soort volk, moeten ze maar vol voor de testikels gaan. Het helpt wel…..