Selfiestick ‘kinderlijk eenvoudig te verkrijgen’

Editie NL bemachtigt binnen twee dagen massatoeristisch wapen

Het programma Editie NL heeft binnen twee dagen een selfiestick weten te bemachtigen. Volgens een woordvoerder van het programma was het massatoeristische wapen ‘kinderlijk eenvoudig’ te verkrijgen in het uitgaanscircuit, op straat of in de betere fotografiewinkel. Het programma noemt bijvoorbeeld blokker.nl als een grootverkoper van selfiesticks. “Deze site was gewoon te vinden via google”, verklaart Editie NL verslaggever Wilson Boldewijn.

Reporters van het programma doken undercover in het handelscircuit en deden schokkende ontdekkingen. De selfiestick is geen marginaal verschijnsel, maar lijkt diep doorgedrongen in alle lagen van de samenleving. Met de verborgen camera filmde Editie NL hoe een jongen van negen jaar lachend over straat loopt met de ‘fotobomber’.

Het kostte de programmamakers weinig moeite om zelf een selfiestick in handen te krijgen. Boldewijn: “De caissière rekende het ding zonder blikken of blozen af. We hoefden zelfs geen ID te tonen.” Met de stick fotografeerden reporters zichzelf bij het Anne Frankhuis en het beeld van Hansje Brinker. De betreffende foto’s stonden enige uren op Twitter en Facebook, maar zijn inmiddels door Editie NL verwijderd.

Politiewoordvoerder Alfred van der Weerd noemt het ‘uitermate zorgwekkend’ dat dit soort massatoeristische wapens zo makkelijk verkrijgbaar zijn: “Het gebeurt regelmatig dat mensen in koelen bloede op straat worden vastgelegd door op zichzelf geilende aandachtstrekkers, zelfs op klaarlichte dag. In Amsterdam loopt het al volledig uit de hand. Dit probleem wordt echter niet onderkend. Iedereen kijkt aantoonbaar de goede kant op en dat is het grote probleem. Op deze manier worden ook onschuldige omstanders slachtoffer van selfieterreur.”

De programmamakers van Editie NL hebben inmiddels te kennen gegeven het voorwerp na de opnames te hebben vernietigd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tot grote vreugde en vooral opluchting van diens moeder staat dat beeld van Hans Brinker niet in dat amsterdam maar in Spaarndam. Qua afstand wellicht niet heel erg vervan elkaar verwijderd (met een XL-selfiestick misschien zelfs wel te overbruggen) maar qua niveau een wereld van verschil. Waar Spaarndam nog een pitoresque niveau heeft, ontbeert dat amsterdam daarvan elke vorm. Bouw een selfiestick om tot werpinstrument en verwijder dat amsterdam met grote boog naar Albanië

Reageer
gravatar

Ik heb nooit geweten dat het gebruik van een selfiestick illegaal is. Al jaren lang heb ik er één en maak filmpjes wanneer ik op de Lazy Boy zit.

Hier is alvast een foto van mijn Lazy Boy .

Wanneer er belangstelling is voor kinky foto’s van mij op de Lazy Boy dan wil ik ze wel op het forum zetten.
😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Vervelende Corrie,

Typisch PVV, als jij die foto’s op internet zet wil geen asielzoeker hier meer komen.

Ik heb een kaartje voor een vliegreis naar Washington gekocht voor je. Als het goed is kan je die morgen in je brievenbus verwachten.. Doe er wat mee, alstublieft.

Alvast bedankt voor je medewerking,

gravatar

@Jongengroenenbleu

Hoi piggy head,

Dat is een tijd geleden, ben je vanwege je alcoholprobleem in therapie geweest ? Zo te zien is het niet erg succesvol geweest. Het lijkt wel of je neus paarser is geworden.

Het antwoord op je vraag of de armklemmen op slot kunnen is ja. Dat is reuzehandig en praktisch want als ik op mijn hoogtepunt kom sla ik altijd wild om mijn heen.

Het voorkomt vernieling van het meubilair. 😉

Corrie.

gravatar

Hoi Corrie,

nee, natuurlijk ben ik niet in therapie geweest. Gewoon op vakantie. Ik ben nu zo bruin als een neger en plots willen allemaal leuke blondines met mij de koffer in.

Zou het overigens kunnen zijn dat je op je hoogtepunt komt juist omdat die armklemmen dan op slot zijn?

Mars dus; daar is heel weinig zuurstof. Misschien vind je dat ook lekker…

gravatar

Lieve Corrie,

Dan kom je hier wel erg vaak op een hoogtepunt, want er is er geen ander die op de Speld zo wild(ers) tekeer kan gaan.

xxx

gravatar

Corrie, ik volg met interesse jouw ‘kruis’tocht naar een meer geordende samenleving en ik doe dat niet normatief. Echter, bij deze link naar de Lazy Boy is er duidelijk iets misgegaan: hier is namelijk het prototype van Stephen Hawkins’ geïntegreerde rolstoel, spraakcomputer, TomTom en academisch gepositioneerde interpellatiemicrofoon in beeld gebracht. Ik neem aan dat je bij de uitoefening van jouw erotische exercities andere stoelen benut; in dit exemplaar is hooguit de lepeltje-lepeltje stand uitvoerbaar. Gaarne correctie.

gravatar

Tja, het begon allemaal redelijk onschuldig met webcamsex. Maar het was te verwachten dat de problematiek omhoog zou gaan kruipen en nu tot een hoofdzaak is geworden. Maar het zal vanzelf wel weer afzakken.

Reageer
gravatar

De spijker op de kop, beste Zielknijper. Ik denk als diagnose aan een vorm van collectieve OCD, met overwegende incidentie in strata van hype-gevoelige jongeren op (of net boven) het sociaal minimum en jongvolwassenen met onverwerkte jeugdtraumata. Bij het redigeren van DSM-VI moet hier beslist aandacht aan worden besteed omdat uitbreiding naar andere gebieden van zelf-exhibitie dreigt. Men denke hier aan publicatie van fotografisch geïllustreerde dagboekfragmenten op Facebook en Twitter.

gravatar

Ik persoonlijk zit achter de uitvinding van de selfiestick. Ik vind de selfiestick een uitkomst voor Amsterdam. Ik was altijd de lul als ze de weg wilden weten. Zodra ik ze die eenmaal had uitgelegd, liepen ze hoofdschuddend altijd precies de andere kant op, en soms tien keer in eenzelfde straat kwamen ze al verwachtingsvol op me af, omdat ik er zo betrouwbaar uitzie. Op een gegeven moment als ze me aankeken begon ik ze gelijk uit te vloeken. Zo ben ik ook moeten vertrekken uit Amsterdam. De groepjes die me altijd vroegen om een foto van ze te maken zodat er niemand van hen die dat moet doen vermist zou zijn op de foto, waren ook niet veel soeps. Op een gegeven moment liep ik zo hard mogelijk weg met die camera. Die gaf ik dan meestal weer weg aan de eerste de beste die ik tegenkwam zodra ik uit zicht was. Toen dat te vaak begon voor te komen en ik te bekend werd, zag ik nog wel dat ze elkaar telkens van fotograaf wisselend op de foto zetten, maar dat kon niet iedereen zo uitrekenen, en niet alleen niet met een grote groep van tien ofzo. De concurrentie werd zo te groot, en er brak dan ruzie en verwarring uit in de groep. Maar in ieder geval is zodoende de selfiestick uitgevonden.

Reageer
gravatar

Bah, bovenstaande onzintekst is meer dan 1000 tekens. Terwijl maximaal 500 teken zijn toegestaan. Van lange teksten wordt ik chagrijnig en helemaal chagrijnig wordt ik wanneer het niet is toegestaan.

Moderator van De Speld treedt toch eens op tegen die gast die zich nu John noemt.

REGELS ZIJN ER OM TE GEHOORZAMEN.

Geef de sukkel toch een IP-ban! Anders blijft het maar doorgaan.

Corrie.

gravatar

Maar Corrie, als je een reactie te lang vindt, lees je het toch gewoon niet ? Niet zo zeuren, hoor, want anders dopen we je om in Zeurrie.

gravatar

Voor Corrie:

Klikspaan, boterspaan,
je mag niet door m’n straatje gaan,
hondje zal je bijten, poesje zal je krabbelen,
dat komt van al je babbelen.

gravatar

Die zogenaamde ”selfiesticks” worden geproduceerd in voornamelijk door Israël bezette gebieden. Het nut is voor gezonde mensen een raadsel, maar toch lijkt het erop dat er steeds meer van worden verkocht. Hoe kan dit?
Ik zal het jullie zeggen.. Het is een zionistisch complot! Waarom zouden ze anders deze dingen zo massaal verkopen, terwijl iedereen weet dat die dingen ontstonden als ”raketzoekers”. Dingen die je kon gebruiken als soort spiegel als je door de gaza strook zou rijden…

Reageer
gravatar

Bij zelfontspanning trek ik het zelf wel.

gravatar

Ik heb voor slechts drie euro op de zwarte markt ook zo’n uitschuifstok weten te bemachtigen. Het nadeel van zo’n illegale ding is dat er geen sluiterknop op het handvat zit.

Reageer
gravatar

Paulientje,

Dat is niet duur, want ik heb er bij de Kijkshop 8 euro 99 voor betaald en voor dat bedrag zat er nog geeneens een camera bij.

gravatar

Begrijpt u wel wat u van mensen vraagt? Ik ben al jaren toerist in dit land en toch wordt ik nog steeds gezien als die ‘rare Amerikaan in een Hawaii-shirt.’ Altijd weer die tegenstelling tussen werkenden en toeristen. Moeten werkenden ook afstand nemen van workaholics? Moeten bankiers afstand nemen van bonus-graaiers? Moeten kinderdagverblijven afstand nemen van ‘t Hofnarretje? Toeristen zijn geen tweederangsburgers! Trouwens, is this the way to the Van Go Museum? Would you take our picture?

gravatar

Niemand die ze dubbel ziet. Of de Speld leest!

Zo kan je van alles verwachten waar je niks mee bereikt…
Beetje jammer…voor jou!

gravatar

In Amsterdam loopt het overigens al jaren volledig uit de hand.

Maar goed, vroeger toen er een joint in de rondte ging had men de mogelijkheid deze af te slaan en door te geven.

Nu is men verplicht in deze massale kring van intimi om mee te doen, waarbij de kans groot is dat iedereen ziet dat men als Selfie er nogal wazig op staat.

Reageer
gravatar

Dit is een automatisch gegenereerd bericht.
U kunt hierop niet antwoorden.

Wilt u reageren, click dan op ‘Reageer’