Amsterdammers boos over invoering verkeersregels

‘Gemeente moet niet doen alsof de weg van haar is’

Het plan van de gemeente Amsterdam om vanaf 2016 gefaseerd verkeersregels in te voeren in de binnenstad, stuit op veel verzet. Amsterdammers spreken van onnodige betutteling.

Burgemeester Van der Laan hoopt met het instellen van regels chaotische situaties in het verkeer te voorkomen. Kees Swart (69) ziet het nut daar niet van in: “Niemand zegt mij waar ik wel en niet mag fietsen. Dit is Amsterdam, we regelen onderling wel dat ik voorrang heb. De gemeente moet zich lekker met haar eigen zaken bemoeien en niet doen alsof de weg van haar is.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alles goed en wel, ze mogen van mij 1 regel wel invoeren: Algeheel verhuurverbod voor fietsen aan buitenlandse toeristen. Op termijn kan dan nog gedacht worden aan speciaal voor toeristen aan te leggen extra beveiligde fietspaden waar wij, gewone stervelingen uit 020 en omstreken ons veiligheidshalve niet hoeven te begeven. Tot het zover is dienen buitenlandse toeristen die zich fietsend door Amsterdam begeven te worden voorafgegaan door een man met een rode vlag.

Reageer
gravatar

En dat terwijl de regels in deze steden (Utrecht en Nijmegen horen er ook bij) juist heel eenvoudig zijn: zie je een fietser, wacht dan even tot zij door de bus is overreden.

Reageer
gravatar

Het is juist de arrogantie van de Amsterdammers dat alles kan en mag, wat het probleem is. Je wordt in A’dam op de stoep gewoon van de sokken gereden door fiets, scooter, snorfiets, etc. Hetzelfde met vuil op straat gooien. En als je er iets van zegt dan krijg je een middelvinger of “fuck you”. Door de verslaving v/d hebzucht is A’dam mateloze en een zeer asociale stad geworden. Verslavingsgedrag loopt altijd verkeerd af.

Reageer
gravatar

Ik meen op de achtergrond de Westertoren te zien, de fietsers die hier de Rozengracht oversteken komen kennelijk van de Zusters van Moeder Teresa aan de Egelantiersstraat waar rond deze tijd warme maaltijden worden verstrekt aan de daklozen die zich waarschijnlijk op een gestolen fiets voortbewegen.

Reageer
gravatar

Mogelijk vergist u zich, maar mogelijk ook niet. Links vooraan zien we als ik het goed heb de krantenbezorger van de PZC, de Provinciale Zeeuwse Courant, het stadsblad voor de actualiteit van Amsterdam.

gravatar

Er was eens een typische zwerver met baard in hydrowear gekleed, met een stopbordje, die hier vlakbij altijd het verkeer stond te regelen aan het eind van de Rozengracht op het kruispunt met de Marnixstraat. Ik weet niet of hij zichzelf nog steeds tewerkstelt of dat hij door een arbeidsbureau is aangesteld. Ze lieten hem zijn gang gaan omdat hij niemand kwaad deed, hij deed niets fout; als het verkeer begon te rijden gebaarde hij dat ze door moesten rijden, als ze stilstonden stak hij zijn stopbord of hand met de palm naar voren op ten teken dat ze stil moesten houden. Hij had het air van een gedegen verkeersregelaar, en keek tegelijk zowel heel gewichtig als persoonlijk betrokken bij het lot van het passerend verkeer. Mijn broer die afstudeerde aan de Vrije Universiteit op de cognitieve status van een wetenschappelijke theorie, maakte me attent op die verkeersregelaar, als typering van de profeet die op deze manier altijd gelijk heeft en alles onder controle heeft.

gravatar

Shit, nooit een parkeerplekje vrij in Amsterdam, dus ik parkeer mijn busje vol rolletjes Speld-behang altijd op de stoep of op de trambaan. Maar als dat straks ook al niet meer mag, kan ik al mijn klusjes in Amsterdam wel opzeggen.
Misschien dat van der Laan ervan afziet als ik zijn woning gratis doe!

PS. Corrie, stoeipoes! Ik kan mijn lijmtafel niet meer vinden, staat ie toevallig nog bij jouw?? -X-

Reageer
gravatar

Waarom regels invoeren? We hebben toch als tig jaren een verkeerswet. Ga deze da eens handhaven. De regels die Amsterdam wil invoeren zijn weer een overbodige nutteloze maatregel.

Reageer
gravatar

Kees Swart ziet het juist. In Amsterdam let men niet op stoplichten. Een amsterdammer is beroemd omdat hij altijd recht door zee maar ook recht door in het verkeer. Lieve Eberhard hij wordt toch geen banger hard?

Reageer
gravatar

Nou ik ben het ermee eens, verkeersregels en betalen voor degenen die weer door rood fietst en mij doet verwonderen dat ik nog leef, het onbeschofte geschreeuw van mensen die de verkeersregels overtreden en mij, die zich wel aan de verkeersregels in Amsterdam houd, voor stom wijf uit te schelden, op de bon slingeren en van het opgehaalde leuke muziek evenementen organiseren bijvoorbeeld.

Reageer
gravatar

Nou ik ben het er ook mee eens, is allemaal smeerlapperij van het kapitalistische VVD establishment dat steeds weer met regeltjes komt gericht op het pluche en eigen gewin terwijl het klootjesvolk iedere week weer een pootje van de hond mag amputeren om de bloedjes van kinderen nog een broodje frikandel voor te kunnen schotelen die overigens ook alweer 10 cent in prijs zijn gestegen in Amsterdam sinds 1 januari

gravatar

Maar er ZIJN helemaal geen regels voor fietsers. Behalve voor als ze op de stoep fietsen. Dat mag kennelijk niet. Ook nooit iets van gemerkt.

gravatar

Amsterdammers zijn hele emotionele mensen. Altijd boos, verdrietig of verontwaardigd. Vaak denken ze ook dat hun stad thuishoort in het rijtje van New York, Parijs, Tokio en Londen, terwijl het eigenlijk meer overeenkomsten heeft met plekken als Kopenhagen, Düsseldorf, Krakau en Tallin.

Reageer
gravatar

Wat fijn dat u voor mij denkt, dan hoef ik het niet meer te doen! Dat denken is me sowieso veel te vermoeiend. Ook leuk: compleet nieuwe gedachten en constateringen die ik zelf hier in Amsterdam nog nooit heb gehad of gedaan. Verfrissend. Ik ga Amsterdam in de toekomst inderdaad maar eens met Tokio vergelijken. Als u me de logica van deze gedachte nog even aan de hand kan doen? Anders moet ik weer nadenken.

gravatar

Ah, hier spreekt overduidelijk een Amsterdammer (vaak een provinciaal die sinds enkele jaren in de hoofdstad woont) in de vorm van Rumoer.

Den Amsterdammer is ondanks de geringe lengte van het geslachtsdeel opvallend gemakkelijk op zijn of haar penis getrapt. Deze irritatie uit zich al snel in de vorm van stijlfiguren als ironie en sarcasme. Zinnen van één woord met korte pauze erachter moeten zorgen voor een ongemakelijke reflectie bij de ander en tot inzicht dat Amsterdammers toch beter zijn

gravatar

Zoals gewoonlijk wordt dat amsterdam opnieuw overschat. Het past meer in het rijtje Meppel, Kootwijkerbroek, Lelijkstad en Gat In De Weg Aan Zee-Buiten.

gravatar

Amsterdammers zijn toch die metalen van dire kruizen voorziene dildos die iedere nacht op anale wijze van een verse nieuwe kleurlaag voorzien worden ?

gravatar

Ik heb eens gehoord dat op Noord stiekem al verkeersregels zijn ingevoerd. Ik zou het niet weten, maar de gemeente moet niet net doen of die mistige polder ook van haar is.

Reageer
gravatar

De Speld is vandaag alleen heel erg traag dus bijna de NS. 😉

gravatar

Ach, de gemeente Amsterdam……. Wie is eigenlijk die gemeente? Een wethouder die naar de heroïne hoertjes gaat? Een burgemeester die met potentiële terroristen thee drinkt? Een reclame bureau wat teveel geld krijgt voor de gejatte en verkeerde leus ‘I amsterdam’? Nou, als ik een Amsterdammer was wist ik het wel en zou ik verhuizen naar………..

Reageer
gravatar

@Vereniging tot vergeling van Meppel:

Beste Vereniging, als je goed leest, zul je wellicht opmerken dat ik niets negatief zeg over Meppel, noch op enige wijze provoceer. Ik suggereer enkel dat Ach, die overduidelijk klaar is met de gemeente Amsterdam, in het hypothetische geval dat hij een Amsterdammer is, zou kunnen overwegen te verhuizen naar Meppel. Ik begrijp niet waar deze woede vandaan komt. Moeilijke jeugd gehad? Opgegroeid in Heerhugowaard misschien? Vervelend voor je.

gravatar

Verkeer naar moskee moete voorrang krijgen. vuilste varkenskop van cristenkp mooi wacht voor ons. Haha wij toch lekker in meerderheid. Ons vrouw geeft kind bij neukte neukie. Jullie vrouw allemaal condoom- en pilhoer

gravatar

Wat is dat hier toch de laatste tijd?
Iedereen doet maar net of De Speld een satirisch medium is in plaats van een bloedserieuze internetkrant. Alsof we zouden moeten lachen om al die berichten en we ze niet hoeven te geloven.
De ogen sluiten voor de realiteit en een verslag daarvan afdoen als satire maakt de wereld geen veiliger plaats. Eerlijk de waarheid onder ogen zien en indien nodig maatregelen nemen, wel.

gravatar

Misschien doen de directies van de Speld en het Parool mee aan ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Ik zie hier de laatste tijd veel nieuws over Amsterdam.