Keniaan wint poëziemarathon Maassluis

31-jarige Kipchoke leest verzameld werk Lord Byron in recordtijd

De 31-jarige Keniaan Sammy Kipchoke heeft gisteravond de poëziemarathon van Maassluis op zijn naam geschreven. De Keniaanse duurlezer las het het verzameld werk van Lord Byron voor in een recordtijd van twee uur, twaalf minuten en negen seconden. Kipchoke had met acht sonnetten voorsprong een ruime marge opgebouwd ten opzichte van titelverdediger Cas Huiffels die als tweede eindigde.

Het was voor het eerst dat er een Keniaan meedeed aan het evenement. Huiffels vindt het niet vreemd dat de debutant meteen won: “Die gasten zijn fysiek gewoon in het voordeel. Ze beschikken van nature over een heel lange, dunne tong. Daarmee tikken zij per ademteug natuurlijk veel meer metrums weg dan wij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mahammed Rabbae: Laat je moeder het maar niet horen. Dan krijg je op je blote kont met je vaders keffiyeh. Zo hard dat geen maagd ooit nog naar je omziet

gravatar

Het werkelijke nieuws, dat de Jordaanse piloot zichzelf in de brand heeft gestoken, laat de redactie van de Speld gewoon liggen.

Slaapkoppenredactie dus!

gravatar

Moderator,

Wilt u alsjeblieft Mohammed Rabbae, de bleekscheterige racist die met zijn domme, irritante reacties moslims erger belachelijk maakt dan blonde Geertje en Corrie bij elkaar, en dat wil wat zeggen, de toegang ontzeggen?

gravatar

Haha jij vrou bruin. Jij vrijheid van commetaren willen knotten.

Jij zeker van Dom66 zijn.

Waar om wil jij bruin voetje halen. Jij weet vrouw van moslim kop dicht houden.

Anders patsboem klap op dom vroukop!

gravatar

Mevrouw de bruin,

Ik ben het helemaal met u eens.
Laten we een lijst opstellen van namen, die comments geven, die niet aan onze normen voldoen.

Maakt u het lijstje?

gravatar

Ben Elzerman,

Pas na een jaar vertelde iemand mij dat de berichten op speld.nl ironisch bedoeld waren. Ik ben daar nog niet altijd van overtuigd, want de meeste berichten komen zeer geloofwaardig over, ook al zijn zij soms kwetsend.

De reacties daarentegen nam ik nooit serieus. Gelukkig word ik nu door u geïnformeerd dat ik de reacties op speld.nl vooral serieus moet nemen. Hier heb ik wat aan!

gravatar

Aan eenieder de vrijheid om in andere landen deel te nemen aan poëziemarathons. Echter de prijzenpot bij de laatste wedstrijd in Kenia was wel erg karig. Graag zou ik een vorm van subsidie ontvangen voor poëeten die intercontinetaal aan hun carrière werken.

Reageer
gravatar

Ik heb gekeken maar speld.ke bestaat niet. Pin.ke en siri.ke evenmin. Als jij me kan vertellen waar ik de Keniaanse Speld-website kan vinden, zal ik je laten zien hoe ik dáár reageer.

gravatar


Het is logisch dat bij poëziemarathons Kenianen tot de snelsten behoren. Dat komt door hun dagelijkse wandeling van tientallen kilometers om theewater te halen.

Daarbij worden ze vaak heuvel op heuvel af achterna gezeten door leeuwen, olifanten, lui- en nijlpaarden (en vroeger natuurlijk ook door mijn grootvader), zodat de gedichten snel moeten worden afgeraffeld.

Reageer