Meerderheid Nederlanders vindt geldpers te duur

‘Hoe ga ik dat ding ooit afbetalen?’

De meeste Nederlanders vinden een geldpers te duur. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Wie het apparaat wil aanschaffen, moet daar een slordige dertigduizend euro voor neerleggen. Een bedrag dat maar weinig mensen willen ophoesten.

Patricia Wuytens was een van de ondervraagden: “Voor veel mensen is het al moeilijk genoeg om iedere maand rond te komen. Ik heb een dure hypotheek, de inflatie is al hoog en ik heb ook nog eens een kind te voeden. Hoe ga ik zo’n ding dan in vredesnaam afbetalen?”

Mies Windhoek van Richprint B.V. verkoopt geldpersen. Zij relativeert de hoge kosten: “Het lijkt misschien veel geld, maar na 2 minuten en 34 seconden heb je de investering er ruimschoots uit.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar wat ben je kwijt aan de kopieerheffing ?
Ik neem aan dat Brein zich hier toch ook wel van zich zal laten horen, want geld is geld, waar het ook vandaan komt.

gravatar

Men kan slechts hopen dat Draghi meer dan 1 geldpers heeft, anders gaat het 58.760.684 dagen duren voor hij die 1100.000.000.000 bij elkaar gedrukt heeft. Nóg 160.988 jaar voor we eindelijk eens uit de crisis zijn. Aan de andere kant.. als hij 10.000 geldpersen koopt duurt het weliswaar maar 15 jaar voor die luchtbel in zijn geheel is opgepompt maar dan ben je nog eens 30.000.000 euro duurder uit. En dat terwijl IS oprukt, de zeespiegel stijgt en Gordon aan een nieuwe hit schijnt te werken.

Reageer
gravatar

Hmm.. Iets klopt niet in mijn berekeningen want nu ik even doorga zou het ineens weer 43 jaar duren voor we alleen nog maar die 10.000 geldpersen hebben teruggedrukt..?

gravatar

hier wordt van christen-honden etc. en andere lelijke uitspraken en beledigingen gedaan….is hier meer onderzoek nodig en misschien o
ok uitwijzingen….?!

Reageer
gravatar

Ik heb ze besteld via het internet. Ze werden maandag afgeleverd. Na wat test ronden konden we nu eens met echt geld monopolie spelen. Ik heb me vrienden natuurlijk niet gezegd dat ik het geld zelf gedrukt had, anders was het alsnog nep geld.

Reageer
gravatar

Wat een gezever. Ik heb mijn Monopoly geld bewaard, en de eigendomsbewijzen van de Kalverstraat en leidsestraat in mijn kluisje gestopt. Daarbij hanteer ik de regels van de gulden snede. En natuurlijk bezit ik nog enkele miljoenen reichsmarken. Na het bijdrukken vormdendeze ook slechts een bittere herinnering. Volgend jaar krijgen wij allemaal 10 eurodols van rutte.

Reageer
gravatar

Ja hoor eens niet zo snel, niet zo snel, als ik die pers al heb, moet er natuurlijk ook nog papier in, en inkt, van die zilverdingetjes ook nog….. en maar niet te zwijgen over de electriciteitsrekening die straks in de bus valt…. nee jongens…. die terugverdientijd… geloof dat maar niet.

Reageer
gravatar

Maar je moet ook briefjes van €128 drukken. Daar staat de sinaasappel op. Of de Nieuw-Zeelandse Eurobiljetten. Met die kiwi’s.

gravatar

Komt de machine in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteeringsaftrek. Hoe zit het eigenlijk met het milieu, ik heb gehoord dat het drukken van teveel geld kankerverwekkend is.

Reageer
gravatar

Niet kopen, want we krijgen een nieuwe munteenheid nu de euro even goedkoop is geworden als de dollar.
Deze nieuwe munt (eudol) wordt uitgegeven door het amerikaanse familiebedrijf Federal Reserve, dat dan de gelegenheid krijgt ook de Europeanen te bestelen.

Reageer
gravatar

Nee, bedankt, laat mij maar weer los uit uw vizier. Ik heb geen zin om lid van de NWO te worden en blijf gewoon bij de OWO.

gravatar

En niet vergeten: witwassen van drugsgeld doet men met OMO. Weet al iemand hoe men de nieuwe reserve-valuta Bitcoin witwast?

gravatar

Wat mevrouw Windhoek erbij vergeet te vertellen dat er voor de geldpersen eerst valuta weeën plaatsvinden. Voorwaar geen pretje. Denk je dat je klaar bent krijg je ook nog eens een nageheffing zodat de helft van je zuurgeperste centen weer verdwijnen.
Het omslagpunt om zelf persen lonend te laten zijn ligt bij biljetten van minimaal € 638,17. Echt, de praktijk valt hard tegen.

Reageer
gravatar

lieve mongooltjes, deze vrouw is werkelijk debiel. Door extra geld bij te drukken stijgt de inflatie alleenmaar, dat negatieve gevolgen heeft voor ons allemaal. Bovendien is dit hartstikke illegaal

Reageer
gravatar

Mongooltje Hoi,

Bedoelt u misschien “WAT negatieve gevolgen heeft blabla theoretisch gezever uit een wetenschap waarbinnen nog nooit iets is bewezen”?

gravatar

Ik wist werkelijk niet dat dit illegaal was O.o

Daar zit ik dan, met m’n twee maanden jonge pers, en 133,6 miljoen Euro’s op zolder. Ja, en mislukte Noorse Kronen en Braziliaanse Reals. Had opstartproblemen en kinderziektes. En net als bij IKEA-kasten, lees nou eerst die gebruiksaanwijzing!! Maar goed… Gelukkig is-ie al wel afgeschreven, door die 133,6 miljoen. Maar toch zonde.

Okay, tijd voor een lekker broodje! Heerlijk, een tijgerbol alleenmaar, met extra mongooltjes 🙂

gravatar

Wat die Snol Mies WIndhoek er niet bij verteld is dat er continue onderdeeltjes stuk gaan zonder dat je het door hebt en dan zit je dus met verkeerd gedrukte biljetten. Alhoewel ik er wel nog wat mee verdient heb, maar WC papier brengt helaas niet zoveel op.

Reageer
gravatar

In Brabant schijnt een groeiende markt van 2e hands geldprinters te ontstaan. Je moet ze wel zelf afhalen, maar daarentegen wordt je meestal hartelijk verwelkomd. Er schijnt 1 geval te bestaan van iemand die er een rol onbedrukt papiergeld gratis bij deed!

Reageer
gravatar

Waar gaat het toch heen met de toekomst!

Waar is de tijd gebleven dat we ons geld gewoon lieten groeien op onze ruggen of aan een degelijke geldboom…

Reageer
gravatar

Zeg persoon die zichzelf op zijn nummer zet, twee dingen.

– De Quercus Pecunius is zojuist besproken onder #8. Het rendement van deze boom is laag. Bijvoorbeeld de brood-en-spelenboom (Acer Panem et Circenses) levert meer op.

– De somatische afwijking van geldgroei op het lichaam is alleen gesignaleerd bij de Homo Pecunia, die helaas reeds is uitgestorven voor het geld werd uitgevonden.

gravatar

Klaas,

Als je zelf de tankjes bijvult, vallen de inktkosten wel mee. De kosten van een apparaatje die de chipjes op de inkttankjes reset, heb je zo terugverdiend.

Je kunt ook goedkope gevulde tankjes kopen bij 123geldprinten.nl

gravatar

Ik zou graag willen weten waar mevrouw Windhoek deze cijfers vandaan haalt. Heeft ze wel rekening gehouden met de papier- en watermerkkosten?
Zelf hoefde ik de pers slechts twintig seconden aan te hebben, waarbij ik een halve cent per briefje van €500 moest betalen.

Reageer
gravatar

Dat hangt er maar helemaal van af, hoe lang het duurt voordat je het terug hebt verdiend. De 2 minuten en 34 seconden die Richprint B.V. aangeeft behaal je alleen maar als je briefjes van 20 euro drukt. Druk je alleen maar briefjes van 5, dan ben je al gauw 6 minuten en 29 seconden bezig, toch een wezenlijk verschil.

Reageer
gravatar

Bij hoeveel dpi geldt deze bewering?
Ik heb zelfs tweedehands zo’n ding op de kop getikt via marktplaats

gravatar

Meneer Van Ambacht, ikke denken dat jij ene expert bent.

Kunne wij geldmachine ook in moskee plaatsen? Om van de moskee naar de bijstandloket lopen is vaak ver en zeer gevaalijk met al de christenhonden en Wilders.

Voor tekniek en onderhoud heeft ons voldoende teknisie. Zei expert zijn in bermbom en kalasjnikov. Voor die papiersnijders heeft ons moskee goede kophakkers. Ons swaart is altijd scherp.

Wel antwoord geven jij hè. Anders jou kaaskopje eraf, vuile varken van de Nederland

gravatar

van de Ambacht, jou antwoord zeer goed. Wij geef jij graties opleiding voor jihadstrijder. Betalen niet alleen met maagd maar nu kun wij jou met gelt betaal.

Allahverdomme, Jij goed kaaskop, ikke denke van de pechman partei als domme66.

gravatar

83 ups voor reactie #1 van heer Rabbae (leuk, was de beste man alweer vergeten). En 7 ups voor reactie #2.

Een verschil dat empirisch slechts deels verklaard kan worden aan de hand van het (niet al te ver) uiteen liggen van de tijdstippen.

#justsayin’

gravatar

Ik vind dat de heer Rabbae op deze website onheus wordt weggezet. Hij heeft helemaal geen geldpers nodig. Rabbae heeft diverse uitkeringen van de Nederlandse staat en diverse instanties. Hij beschikt over verschillende luxe woningen in Marokko en in Nederland.

De vraag stelt zich dus: waarom zou Rabbae een dure geldpers aanschaffen, als hij al rijkelijk van geld voorzien wordt?

Mohammed Rabbae wordt onheus gekwetst. Dat is Speld onwaardig. Een excuus zou op zijn plaats zijn!