‘NS had nooit geïslamiseerd moeten worden’

Deskundige vindt religie en treinen geen goed huwelijk

In de jaren ‘90 leek het zo’n goed idee: de islamisering van de nationale spoorwegen. Toen het kabinet-Kok II met het plan kwam, was er zowel in het parlement als in de samenleving nauwelijks weerstand. Twee decennia later zwelt de kritiek echter aan.

Iedereen is er inmiddels aan gewend: zodra je de trein in stapt, is de sharia van kracht. Mannen en vrouwen zitten in gescheiden coupés, roken is niet meer toegestaan, bij zwartrijden wordt je hand eraf gehakt en bij meer dan 10 minuten vertraging krijgt de machinist stokslagen. Volgens veel reizigers was het vroeger beter.

Bert Bokhoven, hoogleraar Infrastructuur aan de TU Delft, geeft hen na uitvoerig onderzoek gelijk. Hij noemt de islamisering van de NS een onbegrijpelijke vergissing: “Je hoeft niet heel veel verstand van mobiliteit te hebben om te begrijpen dat religie en treinen geen goed huwelijk vormen. Destijds was er een enorme door neoliberalen geïnspireerde islamiseringshype. Daarin zijn we compleet doorgeslagen.”

Bokhoven noemt het spoor een ‘totaal andere sector’ dan bijvoorbeeld de energiebedrijven, waar de islamisering als een groot succes wordt gezien: “De Niqab Express mag dan meestal op tijd rijden, hij staat wel vijf keer per dag stil voor bidpauzes. Daardoor missen veel mensen hun aansluiting. Dat leidt tot veel ergernis onder bijvoorbeeld atheïstische en christelijke reizigers. En wie naar een hedonistische stad als Amsterdam wil, moet vanaf Duivendrecht de bus pakken. Dat blijkt buitengewoon inefficiënt.”

Oud-premier Wim Kok blijft erbij dat de islamisering van de NS destijds noodzakelijk was. Volgens hem was ‘blijven aanmodderen’ met seculier openbaar vervoer geen optie: “In landen om ons heen was de profeet allang de baas op de rails. Nederland kon niet achterblijven. Ik heb toen in de ministerraad gezegd: het moet nú, inshallah.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Religie en de spoorwegen kunnen best goed samengaan. Denk maar eens aan de beroemde Engelsman Eric Treacy, the Railway Bishop. En er zijn heel wat Engelsen (en trouwens ook niet-Engelsen) die een sticker met ‘Railways are my religion’ op hun auto hebben.

Reageer
gravatar

Tuurlijk Ali. En iedere bidpaal krijgt een ANWB-duiding van het zuivere Oosten, een 400 m² moskee, 4 minaretten, en een parttime imam. Voor iedere bezoekende ware gelovige is er een gratis koperen IS-kompas een watervast bomvest en een verkooppunt waar nog ouderwetse Mekka-chocolade wordt verkocht.

gravatar

Ik zit met een probleem. Natuurlijk moet je iemand de hand afhakken. Maar als gebruikelijk bij het wanbestuur van de NS zijn nergens op het perron gescheiden afvalbakken te vinden. Het gaat dus niet om “groen” of “grijs” maar om bakken waar je je chemisch afval kan deponeren. Islamitische handen (Schaamlippen van die meiden overigens ook) zijn zeer giftig. Misschien is een oplossing dat voordat men een perron opkomt, direct al doodgeschoten word. Dat is al vaker en met succes gebeurd.

Reageer
gravatar

Maar linksom of rechtsom moeten er dan toch gescheiden afvalbakken komen voor Halal- en Haram-afval. Hoe ga je dat vanuit NS en/of ProRail oogpunt budgetneutraal oplossen, beste Veldman? Massa-ontslagen, verkapte staatssteun, ingrijpende bezuinigingen op “veiligheid” of gewoon weer goedkoper materieel aanschaffen bij de leverancier van de Fyra?

gravatar

Hr. Veldnan, heeft u nooit die elektrische wagentjes over de perrons zien snellen? Deze wagentjes zijn voorzien van een hakblok met valbijl en een afvoerbak voor de afgehakte handen, zodat deze niet hoeven worden aangeraakt. Daardoor zijn ook geen gescheiden afvalbakken nodig. Dit noemen wij “Het probleem bij de bron aanpakken”.

gravatar

De ‘vrijheid’ die nu zo fel verdedigd wordt is van een hoogst bedenkelijke selectiviteit. Dezelfde groep die zich het recht voorbehoudt andermans regeringsleiders en profeten naar hartelust tot op het bot beledigd door ze mediabreed voor homo uit te maken, eist met heilige verontwaardiging straffen tegen anderen die in het stadion hetzelfde doen met hùn rivaliserende club. Vrijheid geldt hier alleen voor volgelingen van de door die ene club gedicteerde ‘Waarden’. Een gevaarlijke…

Reageer
gravatar

De NS moet zich eens bewuster worden met de mogelijkheden bij de spoorlijn. Tussen 2 treinen door, ligt het spoor er ongebruikt bij. Perfect om deze momenten voor andere doeleinden te gebruiken. Tentoonstellingen, markten, gebedshuizen enz.

Reageer
gravatar

Dat is al het geval, in het gehele land wordt de spoorlijn op momenten dat er geen trein rijdt gebruikt door mensen die de geschikte plek zoeken om voor een trein te springen.

gravatar

Nu de antisemitische familie Paulussen en consorten aan het radicaliseren zijn durf ik niet meer te reageren.

Na de aanslagen in Parijs worden die gasten met de dag gekker.

Corrie.

gravatar

Ken uw geschiedenis!
10 november : Kristallnacht in Duitsland
https://printispower.wordpress.com/2014/11/10/10-november-kristallnacht-in-duitsland/

Al in 1938 lieten de nazi’s weten dat het hen menens was met de Joden in Duitsland.
Als waarschuwing organiseerden ze een actie tegen al wat joods was in het land : winkels, synagogen, scholen, begraafplaatsen en ziekenhuizen moesten het ontgelden. Het werd een nacht vol gebroken glas.

En anno 2015, laat het volk zich wederom voor het karretje spannen.
Vervang het woordje Joden door Moslims en we zijn weer terug bij af. God voor dommen !

Reageer
gravatar

Inderdaad, maar weet je wat die gemene moslims doen? Ze ontkennen doodleuk dat ze minderwaardig zijn. En waarom? Omdat Mohammed ooit eens heeft gezegd dat je geen joden mag vervolgen. Maar iedereen weet dat moslims juist joden vervolgen omdat ze wel weten dat de joden op basis van de Bijbel het volledige moord- en discriminatierecht hebben. Daarom zijn de ook zo succesvol in Israël Ze hebben 100.000 moslims doorgemaakt; Welk land presteert dat nog, nu en heden ter dage?

gravatar

Veldman, jij hebt de 100.000 gedode moslims dus zelf geverifieerd. Jodenhaat doet je echter uit het oog verliezen dat de grootschalige (lust)moordpartijen door I.S., Al Qaeda, Boko Haram & Co. vrijwel uitsluitend op ongewapende, dus weerloze andersdenkenden (óók moslims) zijn gericht. Jij veroordeelt geweld selectief: ook een manier! Ben je al aangemeld om bij I.S. louter humanitaire werkzaamheden te verrichten? PSU, Ak-47 en 72 kogels gratis bij inlijving, AK blijft eigendom; ook bij terugkeer naar Nederland. Op Schiphol knijpt het bagagepersoneel graag een oogje dicht.

gravatar

Toch ben ik er niet blij mee. Als ik (bijv door opstoppingen rond de moskee) een Shi-ietsie-pietsie laat op het station arriveer om kanaäansluiting te verlenen, heb ik al gauw een boze massoenist in mijn cabine staan, die mij de djellaba komt uitvegen. Zó intolerant geworden, die ontspoorwegen!

Reageer
gravatar

Groot voordeel is dat tijdens de Ramadan in het hele land nachttreinen rijden! De EenmansMaatschappij voor Gesluierd OV is zeer tevreden dat ondergetekende zijn harem veilig kan vervoeren.

Reageer
gravatar

Het was een lange reis vanaf het Romeinse stationetje met de inter-city, edoch het is fijn te bemerken dat anno 2015, verdeel en heersch weer goed is aangekomen in deze eeuw (sic!)

—————————————————–

Ik acht het zeer zorgzaam dat Frankrijk haar beginselen van de rechtsstaat overboord heeft gekieperd.
Er is geen politie-onderzoek geweest, waarbij verdachten zijn voorgeleid aan een Franse strafrechter.
Er is geen rechterlijke beschikking die iemand heeft veroordeeld voor een aanslag.

Wat is het volgende? Als een blonde mevrouw een bank-overval pleegt, ik de beelden op U-tube zet, dat de Franse/UK regering dan alle blonde vrouwen als bank overvalsters beschouwd ? Bij alle blonde vrouwen het internet verkeer gaat controleren, invallen doet bij blonde vrouwen etc ?

Reageer
gravatar

Hitler was ook onschuldig, want ook hij heeft nooit een eerlijk proces gehad. Maar hij heeft zich dan ook niet met AK-47’s verweerd tegen zijn arrestatie.

gravatar

Nou, of in Neurenberg sprake is geweest van een eerlijk proces, daar valt best wat op af te dingen. Strijd met het legaliteitsbeginsel heeft men geplakt met een beroep op het natuurrecht om tot een veroordeling te kunnen komen. Lust u nog peultjes? En bij de executie van veroordeelden is ook wel wat misgegaan, zoals een te korte vrije val bij de ophanging. Anders gezegd: marteling. Bepaald niet de schoonheidsprijs waardig. U kunt beter doorlopen.

gravatar

Mijn kinderen gaan naar een openbare school, met het openbaar vervoer. Houdt er eens over op. Straks krijgen wij een vrije trein en gaan mijn kinderen naar een vrije school.. Pardon dan zijn de biorapen pas echt gaar. Rudolf Steiner had weer hele andere ideeën dan nou ja dan wat ook.

Reageer
gravatar

Nu heb ik begrepen dat ook het waterbeheer in Nederland geïslamiseerd gaat worden daar in de thuislanden van het islamisme er goede resultaten bereikt zijn en iedereen daar droge voeten heeft. Die kennis kunnen we hier goed gebruiken.

gravatar

Harryb, je had kunnen weten, dat bijvoorbeeld de mooiste gebouwen in Isfahan (en dat zijn er nogal wat!) alle -op last van Allah zelve- zijn omgeven door water. Aldus kunnen die gebouwen twee maal tegelijk worden bewonderd. Zulke waterbouwkundige hoogstandjes valt nog heel wat van te leren!

gravatar

Ik heb een vraag aan degene die zegt dat moslims terroristen zijn en of Islam zitten te beledigen; na wat in Frankrijk is gebeurt zeggen jullie dat alle moslims zijn terroristen en de bedoeling van Islam is alleen maar doden enzovoort!!!! Er zijn 12 mensen in Parijs dood geschoten en na dat waren er ruim 3 miljoen mensen op de benen om de families van slachtoffers steun te geven en te laten zien dat ze de gebeurtenis afschuwelijke vinden, waar waren jullie toen Israël kinderen bombardeerde ????

Reageer
gravatar

Waarom als jooden onschuldige kinderen doden zijn jullie allemaal stil?? Jullie zijn ook dus zelfde als moordenaars .
Zijn jullie vergeten dat Israël Palestijnse kinderen die op het strand aan het spelen waren hebben gebombardeerd??

gravatar

Om antwoord op je vraag te geven, Shabgard, ik zat toendertijds op het toilet. In ieder geval tijdens de bombardementen in 2009. Diarree hè…

gravatar

Fuck jooden ; er zijn wel wat protesten geweest , maar nooit zo’n groote protest en sterker nog zag je die kanker obama met zijn uitspraak ; we leven met jullie mee!!! Voor Palestijnse kinderen leeft hij niet mee met de nabestaanden? !!! Dit is een kanker politiek spelletje , Israël doodt al 50 jaar palestijnen dood en iedereen houd zijn mond!!!!! Mijn vraag is ; is westerse leven meer waard??!!!!

gravatar

Shabgard, wie zijn ‘jullie’? Je bent toch ook een van ons? Er zijn echt wel genoeg mensen die het helemaal niet eens zijn met Israel en die ook erg protesteren. Zo zelfs dat Israel wereldwijd steeds meer kritiek over zich krijgt. Ook met die beledigende cartoons is lang niet iedereen het eens. Om vanwege cartoons te gaan moorden is natuurlijk iets anders. Bovendien werden ook mensen gedood die er niets mee te maken hadden. Noch Allah, nog de Profeet preken haat dus waarom zou jij het wel doen?

gravatar

Shabgard, u begon met een vraag en eindigt met een bekentenis. In ieder geval waar het uzelf betreft. Islam is misschien wel vrede, maar u niet. En let op; ik heb het over u, niet over “jullie”.

gravatar

Nooit benjamin; ik bedoel jou niet ! Ik bedoel alle mensen die zitten Islam te beledigen! !!! Weet je wat mij eigenlijk raakt ?? Dat er nooit tegen Israël zo’n grote protest geweest terwijl hun elke dag palestijnen doden en het land van palestijnen stelen!!!!Agent Bertus ; Islam is zeker vrede niet misschien!! U vindt dat ik niet vrede ben , dat is u mening , maar de reden dat ik zo erg boos ben zijn alle die domme reacties tegen moslims en Islam en dat raakt me .

gravatar

Shabgard op # 18. Ik respecteer jouw steun aan de Islam, maar doe dat dan wel op basis van feiten. Natuurlijk, niet alle moslims zijn terroristen, maar alle terroristen zijn wel overtuigd moslim. Ja, het doden van kinderen door Israel is walgelijk. Maar tegelijk werden in Indonesië en Nigeria christelijke kerken -mét hun gelovigen- verbrand door lokale helden van de Islam zoals Boko Haram; met stille (?) instemming van Islamitische overheden; óók jouw moslim-vrienden? Waarom zwijg je daarover? Ich habe es nicht gewusst?

gravatar

Outsider ; op basis van feiten??!! Wat ben je grappig zeg!!!! Welke feiten?!! Het feit dat IS , Taliban en alle andere terroristische groepen door America zelf worden gesteund om de naam van Islam en moslim uiteindelijk kapot te maken?!!! Ga wat onderzoeken doen voor dat je je bulshit hier plaatst .

gravatar

Je gaat wat te snel Shabgard, de feitelijkheid van die brandende kerken in Indonesie en Nigeria is je ontgaan door selectief waarnemen, okay, moet kunnen! Maar jouw bewering dat de VS alle kleurvarianten moslimterroristen steunt om de Islam kapot te maken slaat als k.t op Dirk; denk je nou echt dat de Bush-dynastie haar intiemste zakenvrienden: de familie Bin Laden, in het verdomhoekje zou laten zetten? Jouw ‘feiten’ zijn pure aannames. Ben je al een baard aan het kweken voor een reisje naar Syrië? Denk dan wel aan je paspoort en video.

gravatar

Outsider ; waarom als iemand komt en de waarheid zegt gaan jullie meteen denken dat die naar Syrië gaat?!!!! Denk je dat ik dat goed keur?!!! Dat zijn domme mensen die van hier gaan daarheen om te vechten !! Het gaat mij alleen om wat Israël en VS doen om de islam en moslims als terroristen te laten zien.

gravatar

Helaas kan ik hier geen video posten, anders laat ik jullie zien hoe de politiek in elkaar zit!!! Ik heb een video van de jooden die zelf toegeven dat ze al jaren proberen dat er geen vrede in islamitische landen plaats vind !!!

gravatar

Tsja, met zo slecht geïnformeerde beslissingen is het niet gek dat het op een fiasco uitloopt. Kok bedoelde natuurlijk “bismillah”, maar als hij dat al door elkaar haalde, wat voor success kun je dan überhaupt verwachten? Zelfde problemen als met ICT in de overheid, de mensen die de beslissingen maken hebben te weinig kennis van zaken.

Reageer
gravatar

Ik zal de chique zwarte treinen wel missen! Je ziet er niks op, geen vuil, geen bloed en geen rare grafitti, en het is toch heel wat mooier dan dat lelijke en besmettelijke geel-blauw van vroeger…
Wordt de Kalifaatexpress die via Parijs en Ankara en Damascus loopt ook geschrapt?

Reageer
gravatar

Ojee; nóg een onwillige Messias! Maar ik kan het me wel voorstellen; het is ook uiterst vermoeiend om voor elke extremist weg te moeten duiken. Elke niqaab of djellaba kan een AK-47, de nieuwe Mohammed B. of ander zwaar materieel herbergen.

gravatar

De OV-kaart.

Het is meer de democratisering van de NS, hoe noem je dat, de hogesnelheidstrein is het land al uit voor hij op volle kracht rijdt. Verenigd Europa. Ik ben nu gedwongen me alleen nog per ufo te verplaatsen naar mijn bestemming. Alle wegen leiden blijkbaar naar Parijs, maar de eurotunnel durf ik ook al niet meer aan.

Reageer
gravatar

Nee, dat wordt ook ten strengste ontraden door NS en ANWB. Aan Franse zijde van de Eurotunnel zijn er hoge concentraties gemeten van moslims die (enkele reis) de´trein willen pakken naar het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe was men steeds te laat met springladingen, maar dit biedt geen garanties voor de toekomst. Aangeraden wordt om te rijden via de A-15 en A-2 en bij Airport Maastricht het vliegtuig te nemen naar London Gatwick

gravatar

Ik rij liever geen auto. Ik probeer het goede voorbeeld te geven door mijn ‘carbon footprint’ te verminderen. Het gaat mij er alleen maar om Nederland te helpen om niet onder water te komen staan. Iedere Nederlander heeft geloof ik een eigen auto, daarom zie je alleen nog buitenlanders in de trein, vandaar de ov-kaart. Carrot and stick: aan de ene kant bevorderen, aan de andere kant indammen. Autorijdend Nederland weet alleen iets van het allochtonenvraagstuk van TV.

gravatar

Ik ben geen fundamentalist, ik zou dus wel eventueel een lift aannemen (noem het hypocrisie). Maar veel mensen hebben behoefte aan privacy. Ze delen niet terwijl de zeespiegel maar blijft stijgen. En natuurlijk speelt mee dat mensen denken te weten wie ik ben aan een identiteitsbewijs, dat heeft een ware rage doen ontstaan.

gravatar

David,

Je mag grappen maken over religie, politiek, enge ziekten, imbecielen, Corrie, schoonmoeders, asielzoekers uit Meppel en vooral Belgen, maar over joden is honderd procent taboe!

gravatar

Ja, dat bleek al uit de arrestatie van Godsgeschenk Dieudonné.

gravatar

Dat hoeft ook niet meer Leo, intussen is AirFrance/KLM eigendom van één prins (uit 1.000-en) van het Koninklijk Huis Saoedi-Arabië. Van nu af aan mogen raketten, automatische wapens, bermbommen en lijfeigenen netjes mee in het vrachtruim, daarentegen mogen pistolen, revolvers, Stanley-messen en bomvesten vrij in de bagagerekken worden meegenomen indien vooraf getoond aan steward en piloten. Stewardessen worden ter herscholing overgedragen aan flying squads van I.S., Al Qaeda Yemen en Boko Haram

gravatar

En die kernwapens waarin ABP, het pensioenfonds van onze eigen seculiere ambtenaren, investeert? Mogen die ook mee?

gravatar

Waarom hebben zoveel landgenoten de pik op mij? Vorige week de Telegrof, de week daarvoor Geenstijl, afgelopen woensdag een geblondeerde meneer op de televisie en dit keer de Speld met een onzinverhaal. Hou toch eens op met mij te pesten.

Sharia Janssen (16)
Meppel

Reageer
gravatar

Veel mensen weten het niet, maar een vergelijkbare maatregel van de NS vanaf 1940 leidde vijf jaar lang tot enorme problemen. Zo werden alleen Joden, homo’s en zigeuners in de trein toegelaten en reden treinen de helft van de tijd leeg rond. Ook het aanbod aan bestemmingen liet te wensen over, alhoewel er veel internationale bij zaten.

Saillant detail is dat sommige mensen deze zwarte periode durven te ontkennen.

Reageer
gravatar

Dat is dan een volgend urgent pedagogisch probleem, naast de gebeurtenissen van vorige week in Parijs. Ontkenning van de holocaust is uitsluitend strafbaar voor Europese Christenen en andere buitenkerkelijken, moslims zijn juridisch vrijgesteld. Hoewel de oude Le Pen al meerdere malen de dans ontsprong, hangt hem toch een straf boven het hoofd. Het Franse OM wil hem als taakstraf 240 uur dienstverlening opleggen als streetcornerworker in de zwarte voorsteden van Parijs, zónder kogelvrij vest

gravatar

Je hoort van munitietreinen in tunnels onder de Gaza strook ook zelden dat ze met vertraging kampen. Af en toe stuit er eens een op een Israelische opgraving, maar dat mag geen naam hebben. Overigens is het een schande dat er hier nog steeds geen echte IS-moslimtreinen rijden. Ruim 16 % van de Nederlandse bevolking vindt dat er dringend behoefte is aan gescheiden IS-halal en NS-haram treinen in een strakke Taqqiya-dienstregeling, met explosievrije bagageruimten en gescheiden gesluierde coupé´s

gravatar

Da’s logisch, omdat met de huidige stand van de techniek het realiseren van bovengrondse tunnels nog steeds niet god uitvoerbaar is gebleken…

gravatar

Persoonlijk erger ik mij als atheïst ook aan de vele zijsporen die op Mekka zijn gericht, waarop vijf keer per dag een kwartier wordt geparkeerd.

gravatar

Het is wel een teken van het Nederlandse poldermodel, dat er geen minaretten op de trein kwamen. Wellicht is hier ook een praktisch argument tegen: een te groot risico om met de bovenleiding in de knoop te komen.

Bovendien wil ik pleiten voor een schonere trein! Met blote voeten door de trein lopen is geen pretje!

Reageer
gravatar

Arthure, in de trein? Kan niet. Verstopte toiletten worden pas vanaf 2025 in nieuwe treinstellen ingevoerd.

gravatar

Lieve Otto, als een van die maagden kan ik jou vertellen, dat ik mij alleen bij verstoppertje verstop. Meestal achter het schuurtje.

gravatar

”bij zwartrijden wordt je hand eraf gehakt en bij meer dan 10 minuten vertraging krijgt de machinist stokslagen. ”

Het laatste is helemaal geen slecht idee

Reageer