Steeds meer mensen kiezen voor personal spindoctor

‘Zwart maken van collega’s is enige weg naar persoonlijke groei’

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van een personal spindoctor. De mediastrateeg helpt mensen om zich als sterk merk neer te zetten in hun dagelijks leven.

ICT’er Joris Mansveld heeft sinds oktober zijn eigen spindoctor, Richard. Joris is enthousiast: “Ik kwam vaak te laat op mijn werk en ik merkte dat ik daar communicatief nooit goed uit kwam. Nu is dat anders, omdat Richard vaak meegaat. Als mijn leidinggevende dan vraagt waarom ik een half uur te laat ben, kan Richard die vraag meteen pareren met zinnen als: ‘Laten we de vraag anders stellen, waarom is hij er nu wél?’ en ‘U wilt alleen maar terugblikken en Joris wil juist vooruitkijken’. Als ik écht in een benauwde situatie zit, kan Richard altijd nog zeggen dat het beantwoorden van een vraag niet bijdraagt aan het proces.”

Richard werkt al vijftien jaar als personal spindoctor. Hij heeft het aantal klanten de laatste jaren zien toenemen: “Veel mensen nemen zich voor om meer aan mediatraining te doen, maar als je een drukke baan of een gezin hebt, is het lastig vol te houden. Ik kan mensen mediadiscipline bijbrengen, waardoor ze hun persoonlijke communicatietargets kunnen halen. Al mijn klanten komen na een paar maanden hogerop omdat ze veel beter in staat zijn om hun collega’s in een kwaad daglicht te stellen. Uiteindelijk is dat de enige weg naar persoonlijke groei.”

Wie een personal spindoctor in de arm wil nemen, moet er wel wat voor over hebben: de gemiddelde spindoctor kost 300 euro per uur. Volgens Richard is het niet zo dat dat belachelijk duur is: “U kijkt nu naar de kosten, maar ik kijk juist naar wat het mensen oplevert. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die Richard is gewoon een beunhaas. Voor 300 euro per uur een translicoaal-net opbouwen is onmogelijk. Alleen al voor het aanmeten van stringlicoaallijnen en breimodules, zijn de minimale kosten 1.200 per uur. Zelfs de aanzet voor een klein framenet lukt nog niet voor 900 €/H

Allen al het feit dat “Richard” zich uitsluitend kan uitdrukken in de Nederlandse taal, bewijst zijn onvermogen. Ik verdenk hem er sterk van dat hij in werkelijkheid een werkloos D’66 kamerlid is. Zo’n mies…

Reageer
gravatar

Veel van mijn adviezen draaien trouwens om de rechter, daar heeft niemand veel zin in, je moet ze voortdurend bewust houden van de mogelijkheid van een of ander proces. Dan durven ze niets meer te zeggen. Politie maakt problemen immers alleen maar erger. Simpel, de nietszeggendheid wordt graadmeter van een politieke carrière. Bin Laden kende ook het wapen van de angst dat de Islam in de greep houdt van de prehistorie. Datzelfde heb je nu hier, al doen ze stoer.

Trouwens ‘zwart maken’ heb ik aan veel van mijn zwarte cliënten als racisme kunnen verkopen. Dat is de spagaat nu. Het hele allochtonen vraagstuk is ontstaan door de verdeeldheid binnen Nederland als volk. als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen. Ik heb mijn fortuin al gemaakt, dus ik kan het zeggen.

Reageer
gravatar

Een interessante kanttekening is wellicht dat ik ook Bin Laden van advies heb voorzien. ik heb gezegd dat je ze ‘op hun eigen woorden’ moet pakken. Hij heeft zich dat echter nogal militant voorgesteld.

gravatar

Op advies van mijn personal assistant lever k als participerend Nederlanders ook even voor de volle 200 procent inzet de positieve bijdrage aan dit mooie land, waar zo ontzettend veel goeds is geregeld, als we dat maar samen zouden willen zien en samen willen oppakken, met z’n allen. Mijn competenties en mijn sterke punten op allerlei gebied zijn een enorme ondersteuning voor mijn profilering als meevoelend mens. Ik ga er dan ook voor, zeker weten. Vandaag de moestuin wieden. See you

Reageer
gravatar

Mijn buurman is veearts maar ik heb hem nog nooit over de specialisatie spindoctor gehoord.
Vrijdag bij de buurtborrel zal ik hem er toch maar even naar vragen .
En gezien het tarief van 300 euro per uur is dit misschien een leuke nieuwe bron van inkomsten voor de heer Moskowitz.
Hij heeft momenteel toch niet zo veel om handen.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat 90% van de bevolking van Meppel gebruik maakt van een personal spindoctor.

Op zich is dat wel te begrijpen want, door al dat inteelt, zijn ze allemaal achterlijk en daarnaast zijn ze niet te verstaan.

Ze krijgen het van de gemeente Meppel vergoed, ze hebben nu eenmaal hulp nodig.

Reageer
gravatar

Onder mijn tafel staat altijd een zak zand klaar en ik antwoord dan op alles ‘zand erover’.

Wil men dan nog niet ophouden dan gooi ik wat zand over de chef en als het dan nog niet stopt geef ik hem een klap met de schep.

Je moet nooit erg tolerant worden met je chefs, daar proberen ze alleen maar van te profiteren.

Reageer
gravatar

Ik ben jarenlang spindoctor geweest, en heb vooral veel politici bijgestaan. U zult er versteld van staan tot hoe weinig die mensen in staat zijn zonder zo iemand als ik. Ik was een van de eersten, en ik mag me erop verheugen dat ik het grootse aantal eufemismen op mijn naam heb staan, ik ben voorgedragen voor het Guinness Book of Records. Door mij zijn heel wat mensen aan erkenning gekomen. Het gebied waarin ik uitblink, is alles wat te maken heeft met multiculturele samenleving. Het begrip zelf is ook van mij afkomstig, er zijn talloze variaties op ontstaan die niemand meer kan terugvoeren op mij. Maar ook mensen als Geert Wilders zijn door mij persoonlijk geïnstrueerd.

Reageer
gravatar

De mensen die kiezen voor personal spindoctor zijn mensen met een linkse signatuur.

Dat is begrijpelijk want voor fatsoenlijk Nederland wordt het steeds duidelijker dat ze afgelopen decennia met hun multiculti gezwets de boel belazerd hebben. Je hebt een gladde aal nodig die probeert de boel voor je goed te praten.

Dat is het niet het geval bij meneer Wilders van de PVV. Hij is recht door zee en oplossingsgericht.

De goede man is zo geniaal dat hij geen spindoctor nodig heeft.

Corrie.

Reageer
gravatar

Stalkster Corrie,

Je hebt mij door!

Ik probeer al jaren de linkse partijen, waarvan ik het grootste deel voor mijn populistische agenda kopieer, te kleineren en nog accepteren zij mij niet als geniale spindoctor. Geniaal, al zeg ik het zelf.

gravatar

O ja stalkende Corrie, nog even dit,

Blijf alsjeblieft met jouw stinkende adem, bekrompen gedachten en vette lijf uit mijn buurt, want anders moet ik – als ik straks toch voor de rechter moet komen – een uitgaansverbod voor de wereld buiten jouw benepen straatje vorderen.

gravatar

Nou nou jij boven mij, je bent wel erg bang voor meneer Wilders van de PVV.

Geert, toekomstig dictator? Waar haal je dat vandaan? Meneer Wilders van de PVV is een vriendelijke gemoedelijke Limburger wiens missie is de puinhopen van links op te ruimen.

Het lijkt er op, met je reacties op mij waarbij je jezelf inbeeld dat je mWvdPVV bent, dat je je eigen benepen wereldje op mij projecteert.

Tip; vraag een consult aan bij de familiepsychiater van de Paulusjes.

Corrie.

gravatar

Geert, toekomstig dictator,

U heeft ons enorm veel duidelijk gemaakt. Ik zal nu zeker op u stemmen. Bedankt. U heeft wel wat. Het legendarische minderwaardigheidscomplex van de Nederlandse vrouw waar het allochtonenvraagstuk om draait, is inderdaad al een wereldprobleem. In de marge moet je het onderste uit de kan halen om als schlemiel te kunnen overleven. Over een kuil graven. Wijs man. Hup Hol land hup.

gravatar

Wat een belaggelijk artiekel is dit, er klopt niks van. Sterker nog.. Speld had beter ZELF een spindoctor in kunnen huren dan waren ze tenminste groter dan die andere site die artiekelen versint, je weet wel, Trouw.

-Dyslectische spindoctors zijn het goedkoopste

Reageer
gravatar

Dan zullen de mensen je wel een beetje vreemd aankijken, denk ik. Antwoord is namelijk een onzijdig woord.

gravatar

Zeg dat wel. Een goede spindoctor zal natuurlijk nooit anderen zwart maken. Het ligt namelijk altijd aan externe factoren. Maar ja, mijn collega’s zijn een stelletje kameleon’s die de kleur van hun omgeving aannemen…

gravatar

Je kunt je afvragen of spin nog wel van deze tijd is. In het buitenland is men vaak al veel verder en is het vroeger zo gewone liegen bezig met een indrukwekkende comeback.

Reageer
gravatar

Het idee van de ‘spindoctor’ is dat je je eigen lijnen uitzet. Waarheid of onwaarheid zijn primitieve middelen die niet bestaan. Niemand is gedwongen in Jezus te geloven.
Hoewel ik er wel bij mag zeggen dat ik ook het CDA geadviseerd heb, om terug te grijpen op de zondeval.

gravatar

Ik verklap niet al mijn geheimen, ik ben namelijk nog actief in de politiek waar ik een goede boterham aan verdien. Hoewel ik zelf niet gelovig ben heb ik veel van mijn ideeën te danken aan het Jodendom. Termen als antisemitisme deren mij niet, dat was een leuke maar verouderde vondst van mijn grootvader. Het moet gaan over racisme.
Dat is de trend van nu.

gravatar

Op een dag weet je het. Je hebt een spindoctor nodig. Iemand die je volledig kan vertrouwen, en waarvan je zeker weet dat hij voor 100 procent voor zijn eigen belang op komt.
Mijn Geheim? Blijf gewoon jezelf.

Reageer
gravatar

In tegenstelling tot andere reageerders bied ik u een sterke, inhoudelijke reactie. Gewoon waar het op staat. Dat mag ik best wel eens zeggen, volgens mijn spindocter.

Reageer
gravatar

Beste René,

Je kunt best tevreden zijn met jouw spindoctor. Maar helpt die jou bij jouw grootste wens om die knappe afdelingssecretaresse in bed te krijgen? Ik denk van niet. Nou dan.