Patiënten kijken uit naar einde winterstop VUmc

‘Lekker bijgetankt, maar ben weer toe aan mijn beademing’

Veel patiënten kijken uit naar het hervatten van de zorg in het VUmc, dat volgend weekend weer open gaat. Het ziekenhuis kende een winterstop van twee maanden, zodat werknemers een momentje rust in hun drukke werkrooster konden inbouwen. Patiënten hebben de rustperiode gebruikt om ‘even lekker bij te tanken’, maar zijn wel weer toe aan een grondige nierdialyse of soa-check.

“De hele dag thuis zitten is niets voor mij, geef mij maar gewoon lekker weer mijn dagelijkse dialyse”, vindt nierpatiënte Jacqueline Kuizinga. COPD-patiënt Theo de Zeeuw sluit zich daarbij aan: “Ik heb thuis de hele Lord of the Rings-trilogie gezien en ben een heel eind met de boeken, maar ik ben eigenlijk wel weer toe aan mijn beademing.”

Na de winterstop staat overigens gelijk een kraker op het programma: de 8-jarige Max uit Zaandam moet een nieuwe hartklep.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk dat ze dat beter om de maand kunnen doen of 3 keer per jaar ! scheelt enorm in de kosten he! en is goed voor het personeel !

Reageer
gravatar

Ik sta hier voor de hoofdingang van het VUmc. Hier liggen ongeveer 2074 ernstig zieken en zwaargewonden, waarvan driekwart inmiddels is overleden, in koude, tochtige en vochtige noodhospitalen zonder medisch-geschoold personeel lijdzaam lijdend het einde van het winterreces af te wachten.
Ze mochten van hun verzekering niet naar een van de ziekenhuis, die in de zomer met reces gaan.

Reageer
gravatar

Wij van Hoi Hoi !! weten waar jij de beste condities krijgt op het gebied van de ziekenzorg !

Zelfs de redactie van de Speld raakt er van ondersteboven.

Hoi Hoi !!

Reageer
gravatar

Het zal mij benieuwen of die kraker echt doorgaat.

Misschien hebben de ouders van Max de transferperiode gebruikt om te kiezen voor zorgverzekering die bepaalt dat Max niet voor het VUmc mag uitkomen, omdat men daar te weinig winst boekt op een nieuwe hartklep.

Reageer
gravatar

Die lul is vanmorgen helaas door een buizerd opgegeten. Het arme dier heeft het weliswaar niet overleefd maar de lul werd, nadat het onfortuinlijke dier door de boswachter werd doodgeschoten halfverteerd teruggevonden. De hond van de boswachter, een Chinese herder, sprong meteen op de lul en vrat die grommend op. Dat beest werd toen ook meteen geruimd, de boswachter wilde toch al een nieuwe hebben, maar dat mocht niet meer baten, het nauwelijks nog herkenbare stinkende orgaan zat onder de maden.

gravatar

Ik kijk er helemaal niet naar uit! Ik ben met oud en nieuw mijn ogen verloren toen ik voor de lol in ieder oog een rotje afstak.

Tot overmaat van ramp raakte ik ook mijn vingers kwijt en moet ik met mijn ellebogen typen.

Ik ga nu op kickboksen zodat ik eind dit jaar brandweerlieden en ziekenbroeders met mijn ene nog overgebleven voet in elkaar kan schoppen.

Ik verheug me nu al heel erg!

Reageer
gravatar

Nou Dirk, dat wordt dan wel een auditie voor de rol van de Zwarte Ridder bij de Search for the Holy Grail van Monty Python. Die is jou -a.h.w.- zó op het lijf geschreven, je hoeft alleen nog maar beide benen en armen te laten amputeren. Ik heb Albert Verlinden al getipt, hij is net begonnen met de voorbereidingen van “Holy Grail, the musical” en hij zoekt nog een kandidaat voor deze dragende rol. Het UWV houdt wel de gage op jouw WW-uitkering in (seizoenarbeid); het is maar dat je het weet.